Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

EL HIERRO

Busseig a la Restinga

Estant El Hierro una destinació predilecta per a submarinistes, atrets pel seu agradable clima subtropical, les càlides aigües entre els 18 i 27ºC durant tot l'any, la visibilitat (rares vegades per sota de 20 mts) i la abundant vida marina, decidim ampliar aquí els nostres recentment adquirits coneixements al món del busseig i treure'ns la titulació Advanced Open Water Diver.
Entrada al puerto de La RestingaA la punta sud de la illa es troba la Reserva Marina Punta Restinga Mar de las Calmas creada en 1.996, un àrea de conservació rica en flora i fauna que ocupa un àrea rectangular d'uns 7,5 km2. La zona central és de reserva integral, a banda i banda existeixen zones d'usos restringits, i als costats, la zona general de reserva marina. La reserva comença en el petit port pesquer de La Restinga, havent-hi mes de 20 punts de busseig a menys de 15 minuts amb vaixell des d'ell. Sortint del port, la zona oest coneguda com el Mar de les Calmes, esta protegida dels alisis que bufen cap a Amèrica durant gairebé tot l'any, mentre que la zona est (d'on vénen aquests vents) el mar esta brau. Així que menys amb fort temporal, independentment dels corrents i el vent, sempre trobarem una zona apta pel busseig. A més a la reserva està prohibit tirar l'ancora, els fondejos són mitjançant bolla i no es permet el fondejo de mes d'un vaixell amb 12 bussejadors, així que la relativa tranquil·litat sota l'aigua està garantida.
Abade Capitan Abade Anguilas jardineras Cangrejo arlequin Chopa Chopon Cabrilla Gallo azul Gallo chino Gallo oceanico
Sobre un fons rocós cobert per densa vegetació que origina una gran diversitat de vida, grans roques pugen fins a la superfície, coves, parets suaus, parets verticals... A gairebé totes les immersions apuntem al logbook les mateixes espècies: viejas, trompetes, pejeverdes, abats, neros, tamboriles, gall blau, gall cochino, sorells, brunes, muriones, chopas, sargos blancs i breados, i de manera excepcional algun chucho, anguiles jardineres, coral negre, llagostes i cranc arlequí.
Gamba mantis Jurel Lady escarlata Langosta canaria Medregal Mero Morena Vieja Pez trompeta Pejeverde
De les immersions que vam fer (el coral, la ferradura, el desert, el bajón, punta les canyes, vaixell xinès, el rio, roque bermejo, platja brava, baixa bocarones i punta miradero) jo destacaria tres: Fish el desierto, una inacabable llengua de fosca sorra en la qual es veuen centenars d'anguiles jardineres; Fish el bajón, un volca submarí que pot envoltar-se íntegrament, un autentic verger de vida on abunden els bancs de chopas i galls; i Fish barco chino, una immersió per a dies assolellats, on els nombrosos arcs, petites coves i multitud de furats generen uns espectaculars contrallums.
Alfonsito Chucho Pejeperro Pejeperro hembra Murion Pez globo Pez trompeta Sargo blanco Sargo breado Tamboril espinoso