Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

UTILITATS

Equipatge i roba de viatge

No parlaré aquí sobre la conveniència de portar un polar a la Patagònia, o unes camises de cotó al tròpic. Que dur i que no, és una cosa molt personal, no tots tenim les mateixes necessitats. Però una cosa és indiscutible "viatjar lleuger d'equipatge, és viatjar còmode", i encara que al principi costa, els avantatges per a un viatger independent són indiscutibles.
La meva fantàstica North Face Strider 35, des del 2002 amb ellaElla fa servir una motxilla encara mes petita, la Boulder bag 30Jo viatjo sempre amb una motxilla de 35 litres, i intento no superar els 8 kg de pes. Recomano les conegudes com "motxilles d'atac", les que usen els muntanyencs per a "atacar" els cims. Són compactes i manejables, i la seva reduïda grandària, d'entre 30-35 lts, ens evita facturar en avions, i facilita la seva col·locació a l'equipatge de mà dels autocars. Pot semblar una mica petita, però ben distribuït cap tot el necessari i més. Són ideals amb obertura davantera completa mitjançant cremallera, com en una maleta, ja que tot el seu interior queda accessible. La motxilla ha de ser còmoda, amb bones corretges i protecció lumbar, sense punts que puguin fregar la pell, compacta i d'un sol cos, que permeti una correcta distribució del pes; i molt important, mai no pot ser més ampla que la teva esquena, per on passes tu ha de passar la teva motxilla, res de incomodes butxaques laterals .
Pel que fa a la roba, la justa i imprescindible per sobreviure entre bugada i bugada. Si, si, fins i tot als països més pobres del món renten la roba, no cal que et portis tot el teu armari ... I recorda que estàs de viatge, no en una desfilada de models, no passa res perquè et posis dos dies seguits la mateixa samarreta. Evita en la mesura del possible la roba gruixuda d'abric, millor les samarretes tèrmiques. L'impermeable, per la seva baixa transpiració, pot ser una altra peça d'abric. El calçat pot ocupar mitja motxilla, selecciona'l bé. Per a la dutxa, jo utilitzo unes xancletes de molt mala qualitat que vaig comprar a Ghana, però que són completament de plàstic, pel que no retenen aigua, i s'assequen amb només passar la tovallola.
Preparación de la mochila para un mes en Armenía y Georgia. Fase 1 Preparación de la mochila para un mes en Armenía y Georgia. Fase 2 Preparación de la mochila para un mes en Armenía y Georgia. Fase 3 Preparación de la mochila para un mes en Armenía y Georgia. Fase 4 Cinco semanas en el sudeste asiatico
Els estris de neteja personal són un altre mal de cap. Si vols evitar facturar als avions cal usar flascons de menys de 100 ml per a escumes d'afaitar, pastes de dents, desodorants i xampús. Jo acostumo a portar pastilles de sabó Dove per fe servir com gel i xampú, duren unes dues setmanes i són fàcils de portar en qualsevol forat de la motxilla.
Entre els meus gadgets imprescindibles hi ha el bolígraf, un cinturó billeter (amb compartiment interior tancat amb cremallera), un llençol-sac de seda, una tovallola de viatge d'assecat ràpid, una llanterna frontal (permet tenir les mans lliures), pinces petites per penjar roba, adaptador d'endolls (no tots els països fan servir el mateix), un endoll múltiple amb tres entrades, un tap de bany (molt útil per rentar roba a l'habitació de l'hotel), un tapaboques (mocador multi usos), fotocòpies de la guia de viatge (vas tirant les fulles usades i així alleugeres pes i espai), un rotllo de paper higiènic / mocadors de paper (millor no trobar-lo a faltar), un llibre o tablet o el que tecnològicament toqui, càmera de fotos / mòbil i seus carregadors. No oblidar mai la Farmaciola Bàsica. Encara que aquest amb el temps també s'acaba reduint i adaptant a les necessitats de cadascun.
Pinces de la roba Endoll múltiple Tap de bany Llanterna frontal Adaptadors universals d'endoll Paper higiènic Funda sac de seda
En definitiva, oblida't del "per si de cas", no carreguis amb coses innecessàries. Vaig llegir una entrevista amb un escocès que va fer el camí de Sant Jaume amb tres mitjons. No tres parells, si no tres unitats. De tal manera que rentava un cada nit, i així sempre duia posat un de net. Em sembla excessiu, però m'encanta com a filosofia de viatge. Fes una llista amb les coses que portes. A la tornada comprova el que no has fet servir i el que has trobat a faltar, per millorar en el teu proper viatge. Si no, hi ha un truc fàcil que mai falla: "estén tot el teu equipatge sobre el llit, i agafa la meitat de roba i el doble de diners".