Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

MONGOLIA

Lago Khovsgol

Llac Khovsgol "Intenta imaginar 2760 km2 de llac alpí, amb aigua tan pura que es pot beure. Afegeix dotzenes de muntanyes de 2000 mts, densos boscos de pins, i verds prats amb yaks i cavalls pasturant, i tindràs un vaga impressió del que és el Llac Khovsgol", (Lonely Planet). El llac és ric en peixos, i a la zona habiten ovelles, cabres, óssos, alcis, rens, linxs, marmotes i llops, a més de 200 espècies d’ocells. Mesura 136 km de llarg per 36 km d’ample, i arriba a tenir una fondària de 262 metres, sent el 2% de l’aigua dolça de la Terra. Noranta-sis rius desemboquen en ell, i solament un l’abandona camí del Llac Baikal. Esta delimitat per les ciutats de Khatgal al sud i Khankh al nord.
Noi Entre les minories locals els mes interessants són els Tsaatan, pastors de rens durant generacions, que es troben a les zones muntanyenques del nord al costat de la frontera russa. Cal un pPermís d’accés especial al area del llac: 3000 mnt. Disponible a la carretera principal a 12 km de Khatgal.
MIAT vola des de Ulan Baatar a Khatgal tres vegades per setmana. A més jeeps diaris surten d’UB fins a Mörön (650 km), on es pot llogar altre transport fins a Khatgal (105km).
 Hotel  Jahai Davaa Ger Camp. 4000 mnt. Cabanyes de fusta per les escletxes de la qual entre aire i fred, encara que son bastant còmodes. Dos llits, una taula i dues cadires. Estufa de llenya. Ambient familiar i molt agradable.
 Hotel  Ongolg Camp Site. 15000 mnt, tres menjars inclosos. Cabanya de dues habitacions, hall i rentamans, però sense calefacció. Completament nou, gairebé a estrenar. Ampli menjador, lavabos de tassa nets, i dutxa d’aigua calenta. Llum elèctrica un parell d’hores al dia.
Monasteri Danzandarjaa Mörön. Petita ciutat de cases de fusta i pocs gers, situada 100 km al sud del llac. Disposa de banc, gasolinera, el segon mercat mes gran del país, el Monestir Danzandarjaa on resideixen una petita comunitat de monjos, i el Museu, on s’exposen entre altres coses estris de l’ètnia Tsataan. És sens dubte un lloc de passada, connectar-se a internet, llogar un jeep o furgoneta, o prendre’s una relaxant sauna amb dutxa d’aigua calenta als Banys Públics.
Avió  L’aeroport es troba a 5km de la ciutat, hi ha vols a UB pràcticament a diari (estiu) i el vol dura 90 minuts. En furgoneta compartida a Ulan Baatar 20h.
Hotel  Oron Go Guesthouse, Tel. 97699385577 (Saraa Munkhbayar). 2500 mnt. Ger amb cinc llits. No hi ha llum elèctrica, ni aigua corrent, lavabo exterior. Estufa de llenya. El porta una família molt amable i servicial. Parlen un poc d’angles.

Llac Khovsgol Moron. Banys publics Khatgal. Carniceria Jahai Davaa Ger Camp Llac Khovsgol

Blue Pearl Hotel
Khatgal. És un assentament de cabanyes de fusta a la riba sud del Llac Khovsgol. Disposa d’algunes botigues, hotels bàsics, albergs i restaurants. Aquí poden adquirir-se souvenirs locals tradicionals a molt bon preu, roba, jocs, talles... També és un bon lloc per a llogar-hi cavalls (10$ dia) i donar un agradable passeig pel llac.
105 kms de carretera pedregosa ho comuniquen amb Mörön, 4 hores. Disposa també d’un petit aeroport amb pista de terra des d’on surten avions cap a Ulan Baatar, amb escala a Mörön, tres vegades per setmana.
 Hotel  Blue Pearl 5200 mnt. Habitacions àmplies de 2 o 4 llits, on caben les bicicletes, estufa de llenya, i llum elèctrica a partir de les 22:00. Safareig i dutxa de llenya compartida. Lavabo exterior. Vistes al llac.

Mapes  Mapa Mapa de la zona   -   Mapa Mapa cartografic del llac Khovsgol   -   Mapa Lake Khovsgol NP Map and Guide

 Preus
  Internet 650 mnt   Menjars 8000 2000 mnt
  Sauna + dutxa 2000 mnt   Jeep Erdenet Moron 18000 mnt
  Permis Acces Llac 3000 mnt   Jeep Moron Khatgal 8000 mnt + 5000 mnt (bici)
  Avio Khatgal UB 100$ + 500 mnt