Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

EL MARROC

Marrakech

Pza Djemaa El Fna Marrakech és probablement la mes important de les tres ciutats imperials. La plaça Djemaa el Fna, que semblava un vulgar descampat, a mitja tarda es va omplint de gent que parloteja, parades de menjar, herbolaris, remeiers... Un formiguer de gent difícil de trobar en altres ciutats marroquines. Altra part essencial de la ciutat és la medina, els seus carrers, massa estrets per a permetre el pas de vehicles, fan les delícies dels centenars de turistes que compren en les seves botigues tot tipus d’artesania, objectes de metall, cistelleries, marqueteria, cuir o especies. A més hi ha múltiples jardins on evadir-se i museus que visitar. Un bon lloc on passar dos o tres dies. El seu punt flac, els milers de turistes que hi ha pertot arreu, encara que penso que no ha perdut per això el seu atractiu.
Pza Djemaa El Fna Pl. Djemaa el Fna. És el centre de la vida diària. No hi ha un lloc igual en tot El Marroc. Durant el dia sembla un pàrquing amb alguns encantadors de serps, músics, o venedors d’aigua, vestits a la manera tradicional, buscant un turista a qui treure-li uns dirhams per una foto. Però a mitjan tarda la plaça torna a la vida, amb desenes de llocs venent tot tipus de menjar a bon preu, botigues amb herbes medicinals, exhibicions de forçuts, ballarines, comptadors d’històries, acròbates, micos ensinistrats, músics de carrer que toquen tot tipus d’instruments... De visita obligada totes les nits.
Koutoubia Koutoubia. Aquesta mesquita al costat de Djemaa el Fna va ser construïda al 1147, i derruïda i reconstruïda de nou en 1199 per a alinear-la correctament amb la Meca. Destaca el seu enorme minaret de 69 metres d’altura, el mes antic de les tres grans torres almogàvers (les altres dues són la torre de Hassan a Rabat i la Giralda a Sevilla). Encara que la mesquita esta tancada als no musulmans, els voltants són un lloc ideal per a passejar.
Museu Dar Si Said. Aquest museu situat al palau de Riad Ezzitoun El Jadid, mostra la cultura, art i habilitats berbers, incloent mobles de fusta, i objectes de la vida quotidiana al Sàhara. Al pati hi ha una fantàstica col·lecció de contrafinestres i portes tallades en fusta.
Tombes Sadies Tombes Sadies. Aquesta necròpoli va ser construïda a la fi del segle XVI per Ahmed el Mansour, com lloc d’etern repòs per a ell i els seus successors. En un bonic jardí interior ple d’arbustos i palmeres, que sembla mes un parc per a passejar que un cementiri, hi ha 66 tombes adornades amb colorits mosaics. El mausoleu central esta bellament decorat amb panells de cedre i columnes de marbre gris italià.
Palais Badii Palais Badii. Diuen que va ser un dels palaus més bells del món, però ara és no mes que ruïnes, ja que els materials van ser utilitzats per a construir el palau de Moulay Ismail a Meknes. Només els murs han sobreviscut, en el seu interior el pati aquesta dividit per canals d’aigua que connecten diverses piscines, ara convertides en hortes de tarongers, la major de les quals fins i tot té una illa. Encara pot visitar-se el laberint de cel·les i passadissos subterranis, o els terrats plens de gom a gom de cigonyes, que ofereixen boniques vistes de la ciutat. S’ofereixen guies en l’entrada, però no són necessaris.
Hotel Galia Hotel  Hotel Gallia. 30, Rue de la Recette, T 444-591318. A un minut de Pza Djemaa El Fna, en un carrer tranquil. Habitació amb 2 llits, ampli bany, aigua calenta, dutxa impecable, calefacció i aire condicionat. Desdejunis en un jardí enrajolat amb una bonica font d’aigua. bd Felix Houphouet Boigny. 256 dirhams, esmorzar inclòs. Hotel  Hotel Arset El Bilk.Petit i funcional, sense calefacció ni bany, però amb dutxa. Ideal per a l’estiu. 120 Dirhams.  Hotel  Grand Hotel Tazi. Rue Bab Agnaou,T 044-442787. Enfront de la parada de taxis. Té un dels pocs bars amb alcohol de la Medina. Només vaig veure les habitacions del terrat, eren àmplies encara que amb olor a humitat i sense finestres. 250 dirhams.

 Preus
  Shawarma viande 25 mad   Sandalies dutxa 60 mad
  Suc de taronja 2,5 mad   Postals 2,5 mad
  Peix freixit 25 mad   Gorros llana 35 mad
  Sopa Harira 2,5 mad   Cuadre al óleo 150 300 mad
  Taxi Estació Tren 15 mad   Segell Espanya 6 mad
    Sopar (cuscus + pollastre + amanida + chips + sprite) 42 mad

Links relacionats I love Marrakesh,    Turismo Marrakech Mapa Mapa de la Ciutat 

Vendedoras del Zoco Hotel Galia Pza Djemaa El Fna Frutos secos Tienda de babuchas