Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

EL MARROC

Meknes

Pza El Hedim Meknes és una de les quatre ciutats imperials, i el seu nom i fama estan lligades al Sultà Moulay Ismail, assassí i dèspota com pocs. Va utilitzar a 25000 esclaus per a construir els terraplens massius de la ciutat, i les portes monumentals d’entrada, així com els estables per als seus 12000 cavalls. La ciutat vella esta ocupada gairebé en la seva totalitat pel palau. La ciutat nova, a 2.5 km de la vella, alberga els millors hotels i restaurants, asi com l’estació de tren.
Meknes és la base ideal per a desplaçar-se a Moulay Idriss, i l’assentament romà de Volubilis a 40 km de distància. Els autobusos o taxis surten des de la ciutat vella.
Bab Mansour Bab Mansour El Aleuj. Finalitzada en 1732 pel fill de Moulay Ismail, és la mes important porta de Meknes. Es diu que va ser el treball d’un cristià convertit a l’Islam, i per això se’l conegui com la porta del renegat.
El mercat de la Medina, ciutat antiga.Situat al costat de la Plaça El-Hedim, és un petit mercat en comparació amb els de Marrakech o Fes. El mercat cobert, bell i animat, pot recórrer-se en poc mes d’una hora. Trobaràs varietats de especies i olives, joieria, articles de pell, catifes, ocells de colors; i si aguantes l’olor hi ha un carreró amb animals de corral vius, gallines i ovelles.
Madrasa Bou Inania Madrasa Bou Inania. Universitat de teologia i llei musulmanes, decorada amb cedre i mosaics.

Mausoleu de Moulay Ismail
. Aquí es troben les tombes de Moulay Ismail i els seus dos fills, al costat del pèndul regal de Luis XIV. Moulay Ismaïl va rebre aquest regal quan el rei francès va rebutjar concedir-li la mà de la seva filla. Encara que en les guies diuen que els no musulmans poden accedir, a mi em van dir el contrari a la porta.
El taxi de la Medina Hi ha bones connexions de autobús, taxi i tren. A la ciutat nova esta l’estació de tren de Meknes al Amir i una d’autobusos. Altra estació d’autobusos i la de taxis es troben al costat de la medina.
 Hotel  Hotel Majestic. Av. Mohamed V, 19. En la ciutat nova. Aigua calent, calefacció i esmorzar. Habitació àmplia amb llit gran, i un enorme bany amb dutxa. A un minut de l’estació. Parlen espanyol i angles a recepció. 215 dirhams. 
Restaurant Restaurant Economic. Menjar casolà enfront de Bab Mansour. Tajine de pollastre, amanida i te per 35 dirhams.