Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Cabecera

JORDANIA

Amman

Vistas de Amman desde la Ciudadela Amman ja és esmentada a la Bíblia com Rabbath Ammon, va ser capital dels ammonites al voltant de 1200 ac, es va convertir en un gran centre del comerç romà sota el nom de Filadèlfia, per després de les conquestes islàmiques convertir-se en part de l'imperi musulmà, fins que els otomans van ser expulsats pels aliats, amb l'ajuda dels hashemites, que van formar una monarquia que segueix governant fins al present. Però malgrat tot aquest dilatat i variat passat Amman te "poca història" que oferir, i a diferència d'altres capitals de la zona com Damasc o El Caire, no hi ha basars medievals, ni belles mesquites, ni grans joies d'arquitectura àrab o otomana.
Però Amman cobreix totes les comoditats, serveis i necessitats del viatger, sent la base ideal per explorar el país, especialment el nord. Qualsevol hotel ofereix excursions d'un dia a Jerash al nord, Madaba i Mar Mort a l'oest, i la ruta dels castells a l'est, a més d'organitzar viatges de diversos dies a través de la Ruta dels Reis a Petra i Wadi Rum o Aqaba.
Amman con el Anfiteatro Romano en primer termino.
National Archaeological Museum Anfiteatro Romano La Ciudadela (Jabal al-Qal'a) esta situada a la part alta d'un pujol entre la ciutat moderna i el casc antic, oferint unes fantàstiques vistes de Amman. Esta envoltada d'1.700 mts de muralles que han estat reconstruïdes en diverses ocasions. Els seus edificis mes destacats són el Temple de Hèrcules, construït durant el regnat de l'emperador Marc Aureli (161-180); l'Església Bizantina (segle VI) de la qual amb prou feines queden unes columnes corínties que marquen el lloc; i el Palau Ummayad (any 720), un monumental edifici en forma de creu i amb quatre càmeres bovejades, la funció exacta de les quals es desconeix, al que s'accedeix des d'un carrer columnat envoltat del que semblen ruïnes d'edificis o càmeres del palau. Aquí està també el petit National Archaeological Museum que alberga objectes de troballes arqueològiques de tot el país.                      Mapa Citadel Map (accés 2 JOD)
Templo de Hercules, Ciudadela Palacio Ummayad, Ciudadela Palacio Ummayad, Ciudadela Acceso a la Mezquita Ummayad, Ciudadela Iglesia Bizantina, Ciudadela
Odeon Anfiteatro Romano L'Amfiteatre Roma (accés 1 JOD) va ser construït sota el mandat de l'emperador Antoninus Pius (138-161), i és el més gran del país amb 33 files i capacitat per 5.000 espectadors. Els accessos laterals de l'escenari porten als petits museus de Folklore i Tradicions Populars, on es mostren vestits tradicionals, joies antigues i alguns mosaics. Davant del teatre quedava el fòrum, i a la seva dreta l’Odèon, construit al segle II, amb capacitat per cinc-cents espectadors, usat principalment per a actuacions musicals.
Anfiteatro Romano
Jordan Tower Hotel La zona on es troben els hotels de perfil barat i motxiller és el downtown, un triangle imaginari traçat entre la plaça Hashemite, la mezquita King Hussein i el Post Office. Una zona de sorollós tràfic (no oblidar els taps per a les orelles) plena de tendes, restaurants i cases de canvi (obertes de 10:00 a 20:00). hotel Jordan Tower Hotel, al costat del Teatre Roma. Llits en dormitori i habitacions de 2, 3 i 4 llits, algunes amb bany propi. Aire condicionat, calefacció, aigua calenta, TV, WIFI a les àrees comunes i esmorzar inclòs. Viatges compartits a preus raonables a tots els llocs turístics del país. Habitació doble amb/sense bany 25/20 JOD. El lloc ideal per contactar amb gent i compartir recursos.
Hashem RestaurantComiendo knafeh en Habibah SweetsQuant al menjar. Restaurant Hashem, popular i concorregut local que serveix deliciós mezze, falafel, hummus i te a preus molt econòmics (7 JOD sopa per a tres persones). Restaurant Habibah Sweets, en Al-Hazzar St. Tot Amman ve aquí a menjar knafeh, unes postres tradicionals libaneses elaborades amb pasta filo, formatge i festucs. Es ven a pes des de 1 JOD. En Al-Hussein St es troben les reputades pastisseries Restaurant Jabri i Restaurant Al Quds (Jerusalem), que a més disposen de dos populars restaurants on se serveixen plats típics de la regió i menjar tradicional jordà. La seva especialitat és el mansaf. Entre 3-5 JOD. Per menjar una mica més informal Restaurant Al Raqaq, a Rainbow St. Sucs naturals, milkshakes, i sándwiches de sish twook, kebab, fajitasi fins i tot opcions mes occidentals. 2-3 JOD.
Acceso al Anfiteatro Romano Anfiteatro Romano visto desde la Ciudadela El Queen Alia International Airport dista de Amman 45min-1h.Es pot anar al centre en taxi (15-20 JOD) o en el bus Airport Express (3 JOD + 2 JOD fins a l'hotel). Al propi aeroport pot gestionar-se el visat per 20 JOD, a l'ambaixada de Madrid o el consolat de Barcelona demanen 37€. Momes es pot pagar en dinars. Hi ha oficines de canvi abans del control de passaports, encara que el canvi al centre de Amman és infinitament mes avantatjós. Hi ha poques finestretes i vaig conèixer algun viatger que havia passat mes de 1h fent cua.
Downotown Amman desde la terraza del hotel Jordan Tower