Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Espanyol
Cabecera

PERÚ

Arequipa

Decimoctavo día Agafant el primer bus a Ica s'arriba a Nazca a les 10:00 - 10:30. Amb temps per arribar a l'aeroport, escollir companyia i volar cap a les 12h. Aterrar a les 12h45 aproximadament, recuperar-se del mareig, si és el cas, i després agafar algun dels busos que surten direcció a Arequipa, i que hi arriben a mitjanit. Tot en un dia, sense pressa però sense pausa.
Le Foyer HostelArribem a Arequipa als voltants de la mitjanit. Des de l'estació un taxi al centre de la ciutat costa 10 soles. hotel Le Foyer Hostel. A dues quadres de la plaça d'armes. Habitació còmoda amb espai per a les motxilles i penjar la roba. Bany privat, esmorzar inclòs (truita, iogurt, mantega, melmelada, pa, te i suc), se serveix al terrat, on per les nits hi ha un bar amb happy hour.
Dia decimonoveno El centre d'Arequipa conserva el disseny de les ciutats colonials espanyoles, és com un taulell d’escacs gegant de pomes quadrades traçades a cordill. A causa del seu aïllament per manca de vies de comunicació i a l'absència de fusta per estar situada en una zona desèrtica, la majoria dels seus temples, convents religiosos i magnifiques cases senyorials estan construïdes amb tuf blanc, un tipus de pedra volcànica que prové del volcà Misti, molt pròxim a la ciutat, que és fàcil de treballar i que posseeix gran resistència. Aquesta zona és coneguda com la Ciutat Blanca i va ser declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco l'any 2000.
Procesión hacia la Iglesia de San Francisco Nueva Palomino Catedral de Arequipa Monasterio de Santa Caterina Catedral de Arequipa
Cal destacar les 500 cases colonials generalment d'una sola planta, de façana allargada, sostres de volta i grans patis, de les quals la meitat d'elles han estat restaurades després de ser adquirides per institucions privades, i llueixen netes i ben mantingudes. El cor del nucli antic és la Plaza de Armas, en el centre hi ha una font de bronze de tres plats coronats amb la figura d'un soldat del segle XVI, anomenat Tuturutu, qui tenia la funció de donar la veu d'alerta. Envoltada de portals per tres dels seus costats, es troben en ella l'Església de la Companyia de Jesus, l'Església La Nostra Senyora de la Mercè i la majestuosa Catedral amb les seves dues estilitzades torres. Aquest temple és l'edifici neoclàssic més important del Perú, la façana està decorada amb 70 columnes amb capitells corínties i mesura més de 100 metres de llarg.
Catedral de Arequipa Iglesia de San Francisco Calle Ugarte Plaza San Francisco Vistas desde el Monasterio de Santa Caterina
Prop de l'hotel hi ha un petita plaça on es troben el Convent de Sant Francesc, fundat el 1552, i el temple de la Tercera Ordre, i construït després del terratrèmol de 1784. Al carrer de la Mercè, un dels carrers que neix a la plaça d'armes, es troba el Museo Arqueológico Santuarios Andinos, on hi ha Juanita, la mòmia d'una nena inca trobada al cim del volcà Ampato, el 8 de setembre de 1995, sacrificada segurament com ofrena al apu protector fa aproximadament 500 anys .
Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina
Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina, 40 soles l'entrada, guia opcional 20 soles per parella (molt recomanable). En 1579, 40 anys després de l'arribada dels espanyols a Arequipa, es funda el monestir. Dones d'alt estatus social ingressen per servir com a monges de clausura i mai més tornar a casa seva. Construït amb tuf, les monges vivien en cel·les privades construïdes per les pròpies famílies i que podien albergar fins a tres o quatre internes i les seves criades.
Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina Monasterio de Santa Caterina
Restaurante La nueva palomino. A sis soles en taxi des del centre. Mitja hora de cua per entrar, 90% peruans, bon senyal. Menjar típic arequipeny. Triem plats massa densos, estofat de res, cansalada de porc i cervesa arequipenya, però el lloc és molt recomanable. Racions encara més grans del normal.
Mirador de Yanahuara Vistas desde el Mirador de Yanahuara Passegem pel barri de Yanahuara, on hi ha el restaurant. És una zona de carrers empedrats, estrets i costeruts, cases tradicionals d'una planta amb fantàstics portes grans de fusta, amb els balcons i finestres decorades amb flors. A la part alta hi ha un Mirador amb fantàstiques vistes sobre la ciutat i els seus tres volcans nevats, el famós Misti, Chichani i Pichu Pichu. És una terrassa amb venedors ambulants de souvenirs envoltada d'arcades que donen a una àmplia plaça, on es troba l'Església de Sant Joan Baptista (1750), una de les més destacades del barroc andí.
Vistas desde el Mirador de Yanahuara
Vigésimo díaArequipa es troba a un parell d'hores dels canons del Colca i Cotahuasi, els dos canons més profunds del món. En ells es poden fer caminades de diversos dies de durada, entre alpaques, vicunyes i còndors, envoltats d'un entorn impressionant i amb relativament poc turisme. Diverses companyies pugen fins Cabanaconde, a la part alta del Colca, al llarg del dia, 9am Andalucía, 11am Reyna, 2pm Milagros, 1am Reyna, 1am Andalucía.
Cancel·lem les visites turístiques d'avui i guardem repòs a l'hotel, Rosa s'ha aixecat amb problemes estomacals severs, i preferim descansar i agafar un bus al migdia cap al Colca.