Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
cabecera

PORTUGAL

Evora

Rua dos Mercaderes Evora Evora, la capital de l'Alto Alentejo, és una bonica ciutat emmurallada de carrers empedrats i estrets, els orígens dels quals es remunten a l'imperi romà. En 715 va ser conquistada pels àrabs, època de la qual amb prou feines queden vestigis, fins que en 1.165 Giraldo Sem Pavor, en una incursió sobtada, li va arravatar la ciutat als moros, esdeveniment que va ser inscrit en l'escut d'armes de la ciutat. Durant l'Edat d'Or portuguesa (segles XV-XVI) va ser residència de nombrosos reis portuguesos, en detriment de Lisboa o Coïmbra, la qual cosa va deixar un immens llegat de palaus i mansions. La UNESCO va declarar la ciutat Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Patrimoni de la Humanitat en 1986.
tren El tren per anar a Evora, a Lisboa es pot agafar a Santa Apolonia, Oriente o Entrecampos (18:21, 10€ 2a classe, 2h08). Còmode i net, seients amb tauleta individual tipus avió. Triga un parell d'hores, i fa cinc o sis parades.
Vistas desde la Sé Jardim Publico Entre ruas dos Mercaderes y do Raimundo Templo de Diana Praça de Giraldo
Rua dos Mercadores 20:30 L'estació de Evora es troba a 15 minuts del centre. No té perduda, sortint d'ella a la dreta agafar av Dr. Barahona, que es converteix en rúa da República després de creuar la muralla, i que mor després d'una curta costa, a la Praça do Giraldo, en ple centre històric d’Evora.
hotel Pensao O Giraldo. 20/25€ bany compartit/individual, sense esmorzar. Habitació amb moqueta neta i austera, tv, bany complet i tovalloles. Llit còmode però una mica curt (180 cm). Diminut calefactor elèctric, que juntament amb les mantes que hi ha a l'armari és suficient per escalfar l'habitació. En rúa dos Mercadores, un dels carrers que neixen a la esquerra de la Praça do Giraldo.
Adega do Aneto Davant d'ella hi ha dos restaurants recomanats per Lonely lanet que estan tancats, segurament per ser temporada baixa, A Choupana i O Forcado. Per sort sí que està oberta Restaurant Adega do Neto. Restaurant d'ambient familiar de decoració rústica, on se serveixen els plats típics de la cuina de l'Alentejo, a preus assequibles. El local és petit, quatre taules i la barra. En la carta nomes hi ha tres primers, set segons (7€ / 5€ mitja ració) i dues amanides. Si no vols equivocar-te digues-li a l'amo que triï per tu. Porco a la alentejana (amb cloïsses i patates fregides), cervesa Sagres i amanida de fruites, 10€.

 Largo de la Puerta de Moura Sé Catedral  Aqueduto da Agua da Prata
Sé Catedral Cuarto día 08:00 A la Oficina de Turismo de la Praça Giraldo em proporcionen un plànol i m'aconsellen un itinerari. Restaurant Cafetería de St Humberto. Torrades de mantega, pastisset de Belem i cafè 2,45€. A Evora les distàncies poden cobrir-se perfectament a peu, així que pla en una mà, paraigua en l'altra, i en marxa. El centre històric d'Evora es la Praça do Giraldo, una fantàstica plaça fortificada on es cremava a les víctimes de la inquisició, i on van executar en 1483 al Duc de Bragança. Des d'alla pujant per la Rua 5 de Outubro, un carrer jalonat de boniques balconades on abunden les tendes d'artesania, restaurants i alguns hotels, s'arriba a la (catedral). Està inspirada en l'estil de les catedrals franceses del segle XII, a cavall entre una església i una fortalesa, amb un estil senzill i harmònic. L'accés a la catedral és gratuït, però entrar en el Claustre i la Torre, on es troba el Museu d'Art Sacre, costa 3,5€. Horari de visita de 9 a 12 i de 14 a 17. Al costat de la catedral, ocupant l'antic palau episcopal, es troba el Museu Municipal, on s'exposen col·leccions de pintures portugueses i flamenques dels segles XV i XVI.
Praca de Giraldo Sé Catedral Sé Catedral Sé Catedral Templo de Diana
Universidad de Evora En el centre del casc antic, a la plaça Conde Vila Flor, es troben les restes del Temple de Diana, de finals segle II, que compta amb més d'una dotzena de columnes corínties de granit i capitals de marbre. És el temple romà millor conservat de Portugal, malgrat haver estat usat com a escorxador fins a 1870. A la mateixa plaça es troben el Monestir dos Loios, un convent del segle XV avui convertit en Pousada; la Igreja de São João Evangelista, de estil gòtico manuelí; i el Palacio das Cinco Quinas, amb interessants finestres àrabs. Des de la plaça es tenen unes fantàstiques vistes d’Evora amb les seves cases blanques.
Romans, visigots, àrabs, i finalment cristians al segle XIV, van envoltar Evora de quatre quilòmetres de muralla. Un dels seus vestigis és la Puerta de Moura, situada en una plaça presidida per una curiosa font esfèrica segle XVI construïda per ordre del cardenal Henrique per proveir d'aigua a la ciutat, i que aquesta vorejada de petites cases blanques i palauets.
Largo de la Puerta de Moura Largo de la Puerta de Moura Rua do Menino Jesus desde Largo Conde Vila Flor Praça de Sertorio
En 1551 el Cardenal Rei Don Enrique fundo la Holly Spirit College, que es va convertir en la Universitat al 1559,quan va rebre el consentiment de Roma. Durant 200 anys aquí es va estudiar filosofia, matemàtiques, teologia i retòrica. En 1759 va ser tancada per ordre del Marques de Pombal, durant l'expulsió dels jesuïtes i va ser reoberta en 1973. S'arriba a ella vorejant la muralla cap a l'exterior per un Largo jardí i passant sota l'Arco dos Colegiais. Portal de columnes de marbre i un claustre barroc.
Aqueduto da Agua da Prata Aqueduto da Agua da Prata. D'origen romà, va sofrir modificacions al segle XVI, per garantir l'aigua des d'un manantial natural a quinze quilòmetres de distància, fins a una font avui desapareguda que s'alçava en la Praça do Giraldo. Caminant per algun dels seus carrers encara poden veure's alguns dels seus arcs en peus. Un altre punt interessant de la ciutat és la Praça de Sertorio, on es troba l'Ajuntament del segle XIX, unes termes romanes de finals del segle II, l'Església i convent del Salvador, i una àmplia varietat d'allotjament i terrasses fins al Largo da Porta Nova.
Restaurant Rest. Diana, praça Giraldo. Migas alentejanas con carne de porco, sopa do día i café, 14€.
Jardim Publico Rua do Joao de Deus Capela dos Ossos Rua do Menino Jesus desde Largo Conde Vila Flor
Igreja de Graça, construïda en estil renaixentista en 1.540 per ordre del rei Juan III. Damunt de la porta hi ha quatre estàtues anomenades els “nens de la Gràcia”, que porten a coll les “quatre parts del món” a les quals van arribar els portuguesos.
Rua 5 de Outubro  Capela dos Ossos Igreja de Graça Rua do Raimundo
Capela dos Ossos Igreja real de San Francisco.Té un pòrtic amb arcs estilo mudèjar molt notables. Alberga 12 capelles i un viarucis de rajoles a la Sala Capitular, just abans d'entrar en la coneguda com Capela dos Ossos (accés 2€ + 1€ fotografies). Aquesta curiosa estància té les parets i els pilars coberts amb els ossos de més de cinc-cents monjos. L'acurada col·locació de cranis i tíbies al voltant de les voltes complementa la inscripció que apareix sobre la porta: "Nós ossos que aquí estamos, pelos vossos esperamos"(Nosaltres, ossos que aquí estem, pels vostres esperem). A pocs metres es troba el Jardim Publico, restes del Palau de Don Manuel, del segle XVI.
Ermida de Sâo Bras Iglesia real de San Francisco Tornant a l'estació després de passar la muralla a mà esquerra, ja en l'av. Dr. Barahona, em trobo amb una petita meravella, l'Ermida de Sâo Bras. Va ser construïda en 1480 per Diogo de Boitaca, precursor de l'estil manuelino. La planta rectangular, els contraforts cònics en punta i la teulada almenat li donen un cert aire militar. Nomes obre per pregaries

Mapa Centre Históric Mapa Horarios i preus principals atraccions turístiques