Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Catala
Capçalera>

Sud-àfrica

Sodwana Bay

Playa de Sodwana BayPatrimonio de la Humanidad - UNESCO iSimangaliso Wetland Park abasta 280 km de costa que van des de la frontera amb Moçambic fins Mapelane, al sud de l'estuari de Santa Llúcia. Amb l'oceà Índic a un costat i diversos llacs a l'altre, les 332.000 hectàrees del parc contenen una biodiversitat impressionant: llacs, maresmes, aiguamolls, canyars, sabana, platges, dunes costaneres, boscos sobre dunes i el major estuari de tot Àfrica, són la llar de 97 espècies de mamífers terrestres, 32 marins, 100 de rèptils, 50 d'amfibis, 1200 tipus diferents de peixos que neden entre esculls de coral, i més de 500 espècies d'aus. Zebres, rinoceronts, dofins, taurons blancs i balenes, gairebé tot és possible aquí.
Playa de Sodwana Bay
Un dels llocs més visitats és Sodwana Bay, una estreta franja de costa de solitàries platges quilomètriques i dunes que arriben fins a un frondós bosc. Encara que és una bona zona per a l'observació d'aus i la pesca esportiva, és més coneguda pel submarinisme. Paral·lel a la costa, un escull de 50 km és la llar del 80% de les espècies de peixos de Sud-àfrica i de més de 90 espècies de corals i esponges. Considerat com una de les 10 millors destinacions de busseig del món, i la millor de Sud-àfrica, és l'única zona on pot realitzar-se aquesta activitat dins el parc.
Playa de Sodwana Bay
Duodécimo díaDesprés de 310 km des Hlane NP a Swazilàndia estem cansats i morts de gana. La carretera que porta fins al parc està plena de centres de busseig, hotels i restaurants. Un d'ells és Restaurante Nguni's Pub & Restaurant, un local fantàstic i agradable, amb terrassa, wifi, bon menjar i racions generoses. Mengem avui i esmorzem dema al matí, impressionant.
Camping Sodwana BayLavabos del camping de Sodwana BayL'accés al parc d'Isimangaliso no està inclòs dins de la Wildcar, la tarifa d'accés és un pagament únic de 40 rands per persona i 50 rands per cotxe, més 6 rands addicionals per persona i nit. El primer que cal fer després de creuar la porta és dirigir-se a les oficines de Ezemvelo KZN Wildlife, que gestionen el parc, i on ofereixen centenars de places de càmping i cabanes per allotjar-se. Al costat de les oficines hi ha un petit supermercat i una benzinera.
El camping Camping està situat enmig de l'espès bosc que voreja la costa, alguns camins són de sorra i el cotxe s'enfonsa més del desitjat. La zona està plena de micos, de manera que oblida't de fer un picinic. Les places són enormes, la nostra (C96) té fàcilment 200 m2. No hi ha ni bancs ni taules i està prohibit fer foc, però l'entorn és increïble, més salvatge impossible. Lavabos i dutxes compartits impecables, encara que plens de tot tipus d'insectes, i cal anar amb compte i tancar la porta, ja que els micos entren de tant en tant.
VAriedad de fauna marina, Coral DiversLa sort no es va aliar amb nosaltres a Sodwana Bay, vam venir per fer submarinisme i veure balenes, i ni una cosa ni l'altra. Fish Coral Divers és un centre de busseig ubicat dins del propi parc, al costat del càmping. En un recinte tancat, encara que no per això protegit dels micos, disposa d'un magnífic bar-restaurant, i cabanes per dormir. L'equip de busseig sembla estar en molt bon estat, però només tenen neoprens de 5 mm i amb la temperatura de l'aigua a 22 º, vam decidir deixar-ho per a millor ocasió. Inconvenients de venir a l'hivern. Costos: immersió 290 rands, lloguer diari de l'equip 240 rands, cabana amb bany compartit 285 rands per persona.
Playa de Sodwana Bay Playa de Sodwana Bay Playa de Sodwana Bay Playa de Sodwana Bay Playa de Sodwana Bay
L'única empresa que ofereix whale watching (observació de balenes) és troba a Sodwana Bay Lodge, un hotel d'alt standing situat a la carretera principal d'accés a la parc. Atès que no fa bona mar i les previsions per als següents dies no eren bones, vam haver de descartar-ho. Ens oferien 650 rands per persona, en una sortida d'entre 3 i 4 hores.