Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Cabecera

ESTATS BALTICS

Tartu

Terrasses a Raekoja platsRaekoja plats amb l'Ajuntament al fonsEl cor i l'ànima de Tartu és sens dubte la ciutat vella, un entramat de carrers de vianants que alberguen l'arquitectura més interessant, i la major concentració de restaurants i pubs. És la zona on la ciutat medieval es va situar i va créixer, però malauradament les guerres i incendis, particularment el Gran Foc de 1775, van arrasar pràcticament totes les evidències d'aquell Tartu. La majoria del que es pot veure avui en dia és el seu "reemplaçament", un atractiu conjunt neoclàssic del tardà XVIII i hora XIX.
Cuarto día En Tallinn prenc el tranvia nº2 fins a Bussijaam (central d'autobusos), quatre parades, 1,60€. El viatge a Tartu dura 2h15 i costa 10,8€. Durant tot el trajecte ens acompanya un paisatge de bosc, i camps verds i grocs, força relaxant.
Pare i fill, l'escultor Ülo OUN, nascut a Tartu Edifici principal de la Universitat de Tartu Edifici de l'Ajuntament Museu d'Història de la Universitat Escultura a "la dona camperola" a la façana de la Casa Inclinada
Tartu va ser el lloc on més em va costar trobar allotjament barat. La millor opció, aparentment és Terviseks B&B, però estava ple, així que després de molt buscar em vaig allotjar al  hotel  Tartu Hotel, 48€. Davant de l'estació d'autobús, ideal per agafar el bus a Riga les 06:20. Habitació doble amb bany complet, assecador, tovalloles, wifi, tv i segurament un bon esmorzar.
Església de Sant JoanFont dels Estudiants besant-seRaekoja plats  ha estat el centre de la ciutat des del segle XIII, quan albergava el mercat més gran de la ciutat. Venint des del riu el primer edifici que crida l'atenció és la Casa Inclinada, un edifici construït durant la dècada de 1790 amb part dels seus fonaments recolzats sobre l'antiga muralla i l'altra part sobre uns pilons de fusta. Quan aquests es van enfonsar, la casa es va inclinar. Durant l'època soviètica va ser degudament apuntalada, i avui dia alberga el Museu d'Art. La plaça transcorre entre terrasses de restaurants, bars i cafès, fins que ens topem amb una estàtua de dos estudiants besant-se envoltats per una petita font. Encara que és relativament nova, 1998, s'ha convertit en un dels símbols de la ciutat. Darrera d’ella esta l'Ajuntament, un cridaner edifici neoclàssic de color rosa. A mà dreta un carrer porta fins a Esglesia de Sant Joan, una església luterana del segle XIV construïda en maó. Des de la seva alta torre (accés 2€) hi ha vistes panoràmiques de la ciutat antiga. Tartu va ser seu de la primera Universitat d'Estònia, fundada aquí a 1632, encara que el seu edifici principal data de 1809, una construcció d'estil clàssic al que destaquen sis enormes columnes blanques a la façana.
Jardins al turó de Toomemägi Pont de l'Àngel, turó de Toomemägi Glorieta al turó de Toomemägi Pont del Diable, turó de Toomemägi Ruïnes de la catedral gòtica, turó de Toomemägi
Ruïnes de la catedral gòtica, ToomemägiJardins al turó de Toomemägi Darrera dels edificis de l'Ajuntament i la Universitat comença a elevar-se el petit turó de Toomemägi, lloc on es van produir els primers assentaments entre els segles V i VI. Actualment, cuidats jardins i còmodes senders transcorren entre alts arbres, escultures, fonts, glorietes i zones d'esbarjo, que fan d'ell el lloc més agradable de la ciutat. Aquí es troben el Pont de l' Àngel (1838), el qual cal travessar mantenint la respiració la primera vegada que es creua (no és fàcil, és més llarg del que sembla); i ell Pont del diable, construït el 1913 per commemorar els 300 anys de la dinastia Romanov. A la part alta del turó es troben les ruïnes d'una catedral gòtica construïda durant la segona meitat del segle XIII. Un part esta renovada i alberga el Museu d'Historia de la Universitat. Una altra de les agradables zones verdes de la ciutat són els marges enjardinats del riu Emajõgi, on hi ha senders ideals per passejar i carrils per a bicicletes.
Jardins en els marges del riu Emajõgi Jardins en els marges del riu Emajõgi Río Emajõgi a orillas de la ciudad vieja de Tartu Jardins en els marges del riu Emajõgi Jardins en els marges del riu Emajõgi
Art de carrer a Tartu, serà un Banksy?Art de carrer a TartuA pocs metres, al voltant de l'Ajuntament, es troben la majoria de bars i restaurants. Restaurant Gunpowder Cellar, 16€, ubicat en un antic magatzem de pólvora de finals del segle XVIII, entre el Pont de l'Àngel i els jardins darrera de l'Ajuntament. Carta informal pensada per a estudiants i públic jove. Terrassa molt agradable. Restaurant Ruuni Pizza, un petit local que sembla força popular. Pizza i cervesa, 7,2€. Al cim del turó Toomemägi hi ha una petita glorieta cafè amb una agradable terrassa.