Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

EL HIERRO

L'illa

Vistas desde el Mirador de la PeñaSabinarGracies segurament a l'absència de platges de sorra El Hierro està molt allunyada del concepte de turisme de masses, i els seus amb prou feines 10.000 habitants són visitats sobretot per submarinistes i senderistes. Es tracta d'una illa muntanyenca que posseeix al voltant de 800 cons i cràters volcànics, i que va sofrir la seva ultima alteració fa uns 50.000 anys quan un gran terratrèmol va enfonsar un terç de la illa donant lloc a l'actual badia del Golf. L'any 1.403 l'illa va ser envaïda pels espanyols i les tribus bimbatxes que l'habitaven van caure víctima dels traficants d'esclaus. Recentment, el 22 de gener de 2.000 va ser declarada per Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Unesco Reserva de la Biosfera, estant el 60% de la illa protegit per llei. En l'actualitat es desenvolupa un pla impulsat pel Ministeri de Foment per convertir-la en la primera illa del món en proveir-se totalment d'energies renovables.
Vistas desde el Hotel Punta Grande Paseo desde Las Macetas a Las Puntas Faro de Orchilla Charco Manso Pozo de Las Calcosas
La bellesa de la illa radica en el seu contrast entre la seva petita grandària, 278 km2, i la seva gran alçada, en Malpaso s'arriben als 1.500 mts. Això produeix diferents tipus de climes i vegetació en un mateix terreny. Cons volcànics i bugades de lava, pinedes amb verdes prades, muntanyes de laurisilva embolicades en espesses boires, boscos de savines mil·lenàries amb formes esculturals, penya-segats d'1.000 metres d'alçada enfonsats en aigües netes i transparents, espècies del terciari com el Llangardaix del Salmor... Les opcions, sempre dins d'un entorn de pau, assossec, seguretat i hospitalitat que són marca distintiva de la illa, són bàsicament dues: recórrer a peu o amb bicicleta l'extensa xarxa de senderes que travessen l'illa, o submergir-te en les seves càlides aigües i gaudir d'un dels millors fons marins del planeta. Pau i relax en estat pur.
Vistas desde el Parador Nacional de Turismo Mirador de la Peña Quesadilla Camino de la Virgen La bahia del Golfo
Como arribar. Binter Canarias vola a El Hierro des de Tenerife, Gran Canaria i La Palma, i les navilieres Armas i Fred Olsen ofereixen un servei regular de transbordadors des del port de l'Estaca fins a Tenerife i la Gomera. Atès que el servei de guaguas (autobusos) és escàs, el millor per recórrer l'illa és llogar un cotxe. Cruz Alta ofereix vehicles des de 21€ diaris.