Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

EL MARROC

Casablanca

Tribunal Constitucional, Pza Mohamed VCasablanca és el típic exemple de ciutat de passada. Capital econòmica i financera, i primer port del país, no es diferencia molt de qualsevol altra ciutat del sud del Mediterrani, fins i tot trobar dones amb vel resulta complicat. A pesar de la seva aura cinematogràfica, aquí es va rodar la mítica pel·lícula de Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, no mereix més d’una tarda, i si aquesta és llarga costarà omplir-la.
Plaça Mohamed V. Al voltant d’aquesta plaça diversos edificis combinació d’estil colonial i disseny morisc, trenquen la monotonia de la freda Casablanca. Entre ells estan el Tribunal Constitucional, el Consulat Francès, i la Prefectura, adornada amb una torre de rellotge. Un bon lloc per a observar a la gent i treure algunes fotos, abans d’a través del bulevard Rachidi arribar a la Catedral Sacre Coeur, actualment usada com a sala d’art i exposicions. Des d’aquí, seguint el Bd Moulay Youssef, una llarga rambla abarrotada de palmeres, arribarem a la Mesquita Hassan II.
Mesquita Hassan IILa mesquita de Hassan II. Construïda entre 1980 i 1993, aquest enorme temple amb capacitat per a 25.000 fidels en l’interior i 80.000 més al pati, va costa la friolera de 750 milions de dòlars en un país on el 20% de la població viu per sota del límit de la pobresa. Compte amb el minaret mes alt del món, 200 metres, des del qual a la nit es projecta un làser que assenyala el camí a la Meca. A l’interior, 76 pilars sostenen un gegantesc sostre en fusta de cedre pintat, que pot obrir-se, deixant que el cel es reflecteixi en l’aigua de l’estany del pati. Per a fer-se una idea de les seves dimensions, dir que la Basílica de San Pere cabria sencera al seu interior. L’orgull de tota la nació. A pesar de la prohibició d’accés als no musulmans a recintes religiosos, la mesquita obre a tots els públics en visites guiades a les 9, 10, 11 i 14 hores per només 100 dirhams. Una visita sens dubte ineludible.
Catedral Sacre Coeur Antiga Medina. Construïda damunt del port, i mancada d’encant si la comparem amb qualsevol altra del país. Encara que és un bon lloc per a les parades de carrer, o roba i articles de saldo. Destacar el mercat al costat de Bab Marrakech, i les mesquites Ould el Hamra i la de Donar El Makhzen.

Només ens queda la Plaça des Nations Unies, fer un cop d’ull a la Torre del Rellotge, i apropar-nos a l’Hotel Hyatt per a veure el Rick’s Bar, on es va rodar “Casablanca” de Humphrey Bogart. Us diré que ha perdut tot el seu encant i que a més no és en blanc i negre. Obert a partir de les 22:00.

 Hotel  Hotel Plaza. 18 bd Felix Houphouet Boigny. Al centre, prop de l’Antiga Medina i a un pas de l’estació de tren Gare du Port. Habitacions àmplies, TV, bany i dutxa. Desdejuni inclòs, un excel·lent bufet lliure per a omplir l’estómac a primera hora. Petit taxi des de Voyageurs a l’hotel 10 dirhams.
Aeroport. L’aeroport Mohamed V (CMN) es troba a 35 km del centre. Hi ha estació de tren al propi aeroport. Tren cada hora a Gare du Port, amb canvi de trens a Gare des Voyageurs, 30 dirhams, 70 minuts. Petit Taxi, 200 dirhams.

Mesquita Hassan II Mesquita Hassan II Mesquita Hassan II Mesquita Hassan II Mesquita Hassan II