Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Cabecera

Luxemburg

Gran Ducat de Luxemburg

El Gran Ducat de Luxemburg és un altre dels grans oblidats d'Europa pel turisme, però no en la manera en què ho són Albània i Moldàvia, que amb prou feines reben visitants, si no com a destinació de vacances en si mateix. No conec ningú que hagi triat Luxemburg per passar una setmana de vacances, ni tan sols un cap de setmana. La majoria de la gent arriba aquí amb cotxe, parant a dinar o a passar el dia, com a part d'un trajecte amb origen o destinació a altres ciutats europees, com les properes París, Brussel·les, Colònia, o fins i tot Amsterdam o Frankfurt. Pocs passen una nit a la capital o alguna altra ciutat del seu territori. Nosaltres vam necessitar un cap de setmana de concerts com a excusa per apropar-nos al gran ducat, LCD Soundsystem al pati de l'Abadia de Neumünster, un espai màgic per a un concert de música rock, i Courtney Barnett a la sala Den Atelier.
Denzelt, antiguo juzgado, Echternach Fiesta portuguesa en la Plaza de Armas, Ciudad de Luxemburgo Colina de Vianden con el castillo al fondo Courtney Barnett en la sala Den Atelier, Ciudad de Luxemburgo Abadía de Neumünster, Ciudad de Luxemburgo
Des de Barcelona la forma més còmoda i barata d'arribar és amb Ryanair, que té un vol directe a partir de 50€ que surt els divendres al migdia i torna dilluns a la nit. Hi ha altres companyies low cost amb més ofertes horàries, però cap d'elles té vols directes, i altres companyies amb vols directes ronden els 300€. Amb un PIB per capita que quadruplica l'espanyol gairebé res és barat a Luxemburg. L'habitació doble amb bany privat i esmorzar comença en els 80€, nosaltres vam escollir l'Hotel Ibis Stylesper la seva còmoda ubicació a dos minuts caminant de la Centre Gare; i el plat principal en la majoria de restaurants ronda els 15€, tot i que rebuscant-hi poden trobar menús complets per preus similars, i fins i tot més barats a locals de kebab. Només el transport públic és sorprenentment barat, i eficient, el bitllet per moure’s durant dues hores per tot el país costa 2€, i 4€ si és per a tot el dia. Visitar Mobilitetis Zentral per consultar horaris de tren i autobús.
La Ville basse (la ciudad baja) vista desde la Corniche, Ciudad de Luxemburgo Plaza medieval del mercado, Echternach LCD Soundsystem en el patio de la Abadía de Neumünster, Ciudad de Luxemburgo Castillo de Vianden Vistas desde el mirador del telesilla, Vianden
Malgrat la seva reduïda grandària, tot el país ocupa una extensió equivalent a un terç de la província de Barcelona, la seva oferta turística és variada i sorprenent. Més enllà de la capital, on el barri antic és a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco, hi ha un país de verds valls, petits turons i densos boscos esquitxat de petits pobles i més de mig centenar de castells. Itineraris marcats i ben mantinguts permeten recorre’l caminant o en bicicleta, gaudint de la seva gastronomia, que combina elements germànics, francesos i belgues, o dels seus deliciosos vins cultivats a la vall de Mosel·la. En definitiva, una destinació perfecta per un cap de setmana llarg, que no té res a envejar a cap capital europea.