Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Español
Capçelera

Sudàfrica

Perquè

Itinerari Cape Town Cape Town Paarl Table Mountain Swellendam Oudtshoorn Wilderness Knysna Tsitsikamma Addo NP
Una familia de elefants creua entre els cotxes en Addo Elephant National ParkAddo Elephant National ParkTres mesos després ja estem un altre cop a Sud-àfrica. Ens va encantar el país, el fàcil que resulta desplaçar-se en cotxe, les experiències de contacte amb la natura inimaginables a Europa que ofereixen els seus parcs naturals, el ben equipats i gestionats que estan els seus càmpings, les barbacoes, i el barat que resulta per als estàndards europeus. Així que animats per la targeta Wildcard, que dóna accés a 80 parcs naturals durant tot un any (SAN Parks map Mapa), vam decidir prendre-ho com a excusa i visitar una altra part del país.
Si la primera destinació turística de Sud-àfrica és el Parc Nacional Kruger, el segon és la Garden Route, una estreta franja de costa al sud del país que acull una gran varietat d'ecosistemes, dunes de sorra, boscos tropicals, boscos sobre dunes, llacunes, estuaris, zones semi àrides ... i on, encara que no hi ha tanta quantitat com en els parcs orientals del país, hi ha una gran varietat de fauna, podent observar els big five (lleó, lleopard, rinoceront, búfal i elefant), antílops de tota mena , estruços, pingüins, balenes o taurons blancs, amb els quals és possible submergir-se en gàbies de seguretat.
3rd Beach a prop de Camps Bay, Ciutat del Cap Reserva de pingüins de Boulder’s Beach Excursió per veure suricatos, Meerkat Adventures, Oudtshoorn Galapagos, Cango Wildlife Ranch, Oudtshoorn Reserva de pingüins de Boulder’s Beach
La nostra ruta comença a Ciutat del Cap, la ciutat favorita dels sud-africans, un ràpid cop d'ull a la zona vinícola de Paarl, la capital mundial dels estruços en Oudtshoorn, una setmana sencera recorrent la Garden Route, i per acabar Addo Elephant NP, on la pregunta no és si de debò veuràs elefants, si no quants hi haurà a la pròxima manada. Un viatge relaxant en cotxe de lloguer des de Ciutat del Cap a Porth Elizabeth, una ruta de una mica mes de 1.000 km molt còmoda per fer en tres setmanes.
Sud-àfrica té l'extensió d'Espanya, Portugal i França junts, així que és fàcil comprendre que les diferències entre un extrem i un altre del país poden ser notables. La majoria de petites poblacions que vam creuar en el nostre primer viatge, encaixaven en qualsevol país africà dels que hem estat, construccions precàries d'una o dues plantes, misèria generalitzada, gent desplaçant-se pels vorals a falta de transport públic de qualitat, animals de granja sense lligar , carrers sense asfaltar ... Aquest costat de Sud-àfrica sembla un altre país, que fàcilment es pot situar a Europa. Ciutats netes, còmodes i ordenades, transport públic abundant i de qualitat; i zones d'oci on una variada classe mitjana composta per blancs, negres i indis gaudeix per igual. És mes, no és estrany veure blancs servint darrere d'una barra o a la caixa d'un supermercat, encara que tampoc són majoria.
Addo Elephant National Park Addo Elephant National Park Addo Elephant National Park Addo Elephant National Park Addo Elephant National Park
Area de descans amb vistesEls preus són una mica més elevats que en el costat oriental del país, però tot i així segueixen sent molt assumibles: 25€ per una plaça de càmping, entre 15 i 25 euros àpat per a dues persones (35€ sopar de cap d'any per dos), i 25€ diaris lloguer de cotxe petit amb assegurança a tot risc. Les carreteres estan ben mantingudes, ben senyalitzades, hi ha una benzinera a cada poble; i les àrees de descans consistents en unes taules i uns bancs sota l'ombra d'algun arbre, són freqüents. Com ja sabíem condueixen una mica ràpid i s'enganxen massa al de davant, però mai xiulen ni et posen nerviós. No és un mal lloc per conduir un cop t’acostumes a conduir per l'esquerra.
Ponts penjants en Mouth Trail, Tsitsikamma NP Vistes de Ciutat del Cap des de Table Mountain El sol s'amaga en Tsitsikamma NP Diepwalle Forest, cerca de Knysna Vistes des dels penya-segats coneguts com The Heads, Knysna
Els restaurants de format americà i els fast foods estan molt estesos. Malgrat tot el menjar no és dolent, verdures i carns són delicioses, de vegades és més fàcil trobar vi que cervesa, i no sabem perquè als supermercats el pebrot es paga a preu d'or, 2€ un de vermell o verd, el groc fins i tot més. I per últim, el tema de la inseguretat. Segons les estadístiques, Sud-àfrica és un dels països més violents del món, el 2012 es van produir una mitjana diària de 42 homicidis, 45 atracaments a complexos residencials i més de 500 agressions greus. La història de Sud-àfrica és una història de violència, és el llenguatge parlat des de l'arribada dels primers colons fins l'apartheid. El perill és real, hi ha policia armada en algunes platges, o agents de seguretat amb armes llargues en supermercats i gasolineres, però prenent les precaucions mínimes lògiques, i consultat sempre amb els locals davant qualsevol dubte, no hauríem de veure'ns afectats com a turistes. Nosaltres en cap moment ens vam sentir amenaçats o insegurs, i ens vam moure amb total llibertat, en qualsevol lloc i a qualsevol hora.