Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

EUROPA 2009

 

Mapa
(*)
Días de estancia
Moneda
Temperatura
Distancia en kms desde la ciudad anterior
Bucarest
25 26 Abr.
1€ = 4,19 RON
3º 17º
Sofia
27 28 Abr.
1€ = 1,95 BGN
2º 30º
386 km
Istanbul
29 Abr 2 May.
1€ = 2,09 TL
11º 25º
575 km
(*) Distancies calculades a ViaMichelin

Bucarest i Sofia són les típiques ciutat postcomunistes europees on torres d'apartaments d'estètica stalinista i exemples d'arquitectura brutalista es barregen amb un centre històric d'esglésies ortodoxes, vells palaus neoclàssics, i edificis d'estil neorenacentistes o neoclàssics. El centre no és molt gran i a peu en un parell de dies s'han vist la majoria dels llocs de interès. Hi ha dos que no has d'oblidar visitar, la catedral Alexander Nevski de Sofia i el Parlament de Bucarest.

Però fins a aquí les similituds. Bucarest a la vora del riu Dâmbovita, és una ciutat àmplia i de grans avingudes arborades, disposa de multitud de museus, l'òpera Nacional o l'Ateneu Romanès, i la zona al voltant de la Piata Unirii és ideal per a visitar botigues, i a mes els romanesos són gent agradable i disposada a ajudar-te, però malgrat tot, és una ciutat grisa que respira encara comunisme pels seus quatre costats. Al contrari Sofia és una ciutat viva i alegre, oberta, on abunden els parcs i jardins (cada pocs metres hi ha alguna zona verda arborada), i on passejant per els seus nombrosos bulevards es pot trobar una gran quantitat de botigues, terrasses, restaurants i llocs d'oci.

Istanbul és sens dubte una de les ciutats més boniques del món. Mesquites, hammams, palaus, fonts, mercats, teteríes, nargiles, balls de dervitxes, ruïnes romanes... La llista no té fi. Les zones històriques d'Istanbul van ser declarades Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en l'any 1985, pels seus importants monuments i restes històriques. Pots començar el dia després d'un copiós esmorzar turc en alguna mesquita, que són d'entrada lliure, excepte durant les hores de l'oració, en les quals no es permet l'entrada als no musulmans, envoltat de pau, tranquil.litat i espiritualitat. Istanbul està realment entre dos mons, la modernitat europea, i la tradició i el misticisme asiàtics. Aguanta amb estoïcisme les hordes de turistes que ho envaeixen durant tot l'any, i prepara't, perquè per molts dies que estiguis sempre pensaràs que necessitaves algun mes.

Dues coses comparteixen les tres ciutats: alguns plats de la seva gastronomia que els ha deixat un llarg passat comú, com per exemple la carn picada enrotllat i amanida amb diferents especies i cebes picades, es diuen mittei, kyufte o kofte depenent del lloc; i lo barates que resulten per a un turista espanyol, encara que a Istanbul cal saber fugir del turisme i la occidentalització per a gaudir de bons preus turcs. No us ho perdeu, per 150€ (bitllet a/t Czech Airlines) esta al vostre abast.
Sofia Bucarest Istanbul