Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
cabecera

OMAN DUBAI

Com moure's

Parada de autobus, Bahla, Oman OMAN. En general el transport públic a Oman és escàs. No hi ha ni metro ni tren a tot el país. Els autobusos són bastant correctes, moderns, còmodes i nets. La companyia estatal ONTC ofereix serveis entre les principals ciutats del país i dels Emirats Àrabs, (veure horaris). A les grans ciutats és fàcil agafar microbusos i taxis, que poden ser compartits, per a trajectes urbans i desplaçaments curts. Els taxis no disposen de taxímetre i el preu s'ha de negociar abans de pujar. Alguns preus orientatius segons la nostra experiència: a Muscat fins a 500 baizes per viatges de 3-4 minuts, 2 Rials per trajectes entre barris adjacents, i entre 4-5 Rials per trajectes més llargs.
Nuestro flamante Nissan Hiiva La millor opció és sens dubte el cotxe de lloguer. Un turisme Nissan Hiiva de l'any 2009 costa 13 Rials diaris, amb canvi automàtic, assegurança a tot risc i 200 km per dia, llogat a Tarjeta de visita Golden Crown Rent a Car, P.O.Box: 406 Muscat; Tel: 95182074, 97236006 i 24831097. A més en un país. on abunda el petroli la benzina no és un problema, el litre costa 120 baizes (0,23€). Les carreteres estan en molt bon estat i excepte en comptades ocasions, no serà necessari l'ús d'un 4x4. És aconsellable portar un permís de conduir internacional (10 euros en la Jefatura Provincial de Trànsit). En Oman Rent a car i Dubai Rent a car teniu un llistat d'empreses de lloguer en els dos països.
Señal de Trafico, Oman Señal de Trafico, Oman Señal de Trafico, Oman Señal de Trafico, Oman Señal de Trafico, Oman
La carretera omanita standard està en un estat excel.lent, ben senyalitzada en àrab i anglès, línies pintades meravellosament, un carril en cada sentit (dos en algunes) i un metre de voral a cada costat. Trànsit pràcticament inexistent, velocitat màxima controlada per radar 120 km / h, i gasolineres senyalitzades cada 30-50 km. Les rotondes són bàsiques per orientar-se en grans ciutats o carreteres, ja que solen ser punt de referència en indicacions i mapes. A més, les seves escultures kitsch (que de vegades els donen el nom), són una atracció turística més, ja veureu com no us defrauden.
Carretera 35, Oman

Abra cruzando el Creek, Dubai Union Metro Station, Dubai DUBAI no és una ciutat dissenyada per recórrer a peu o en transport públic. La millor opció en la majoria dels casos és moure's en taxi, són còmodes i barats (15 km, 10 min, 20dhs / 4€). En les ocasions que agafeu el transport públic viatgeu amb les targetes combinades de bus i metro de RTA (20 dhs). Sis dirhams de dipòsit no reemborsable, la resta es cobra segons la distància recorreguda (2,30 DHS de Union a Dubai Mall). Són recarregables, i en cas de quedar saldo es retorna quan tornes la targeta.
Les parades de bus semblen tretes de Blade Runner. Són cobertes i tancades. Quan creues la porta automàtica, un detector de presència posa en marxa l'aire condicionat, i a l'exterior s'encén una llumeta que avisa el conductor de la teva presència quan és de nit. Per creuar el Creek hi ha unes petites barques anomenades abras (1 Dirham el trajecte).