Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ELS BALCANS

Perquè

Itinerario    
Dies de estància
Conversió de moneda
Gastos per persona
  Bandera Bòsnia i Hercegovina  Hercegovina   Mostar
28 29 jun
1€ = 1,923 KM
106€
   Bòsnia   Sarajevo
30 jun 1 jul
96€
  Bandera Sèrbia  Sèrbia   Belgrad
2 4 jul
1€ = 98 RSD
155€
  Bandera Macedonia  Macedonia   Skopje
5 jul
1€ = 61,20 MKD
47€
  Llac Ohrid
6 8 jul
125€
  Bandera Kosovo  Kosovo   Prizren
9 10 jul
1€
57€
  Pristina
11 -12 jul
66€
  Bandera Montenegro  Montenegro   Zabljak
13 14 jul
1€
158€
  Budva
15 -17 jul
177€
  Herceg Novi
18 -19 jul
111€
  Bandera Croàcia  Croàcia   Dubrovnik
20 22 jul
1€ = 6,90 KN
127€

L'antiga Iugoslàvia és una de les zones mes interessants i menys visitades d'Europa. És una zona bàsicament muntanyosa dominada pels Balcans i els Alps Dinàrics d'una banda, i el mar Adriàtic per l'altre. Posseeixen una complexa varietat ètnica i religiosa, que encara que en la seva majoria són catòlics i ortodoxos, donat l'ampli període de dominació turca a la zona també hi ha molts musulmans, principalment a Bòsnia i Hercegovina, Kosovo i Macedònia. Existeixen també notables similituds lingüístiques encara que alguns usin l'alfabet ciríl·lic i uns altres el llatí. Tot això unit a les diferents reclamacions polítiques i nacionalistes han fet de la zona un focus de tensió permanent que va tenir el seu últim conat durant la Guerra dels Balcans del 91-92, i posteriorment la crisi de Kosovo.

Ara, deu anys després de l'últim conflicte, els Balcans són una zona segura per viatjar, tan fàcil com qualsevol altre país d'Europa. Potser el mes complicat sigui el continu canvi de moneda, l'ús d'alfabet ciríl·lic en alguns països, i el poc ús de l'anglès, sent a Kosovo i nord de Montenegro mes fàcil entendre's en alemany i fins i tot italià. El transport public i les carreteres estan en bon estat, hi ha caixers automàtics i oficines de canvi en totes les ciutats, i l'oferta hotelera i de restauració és abundant. Quant als preus, quant mes al nord-oest mes car és, portant-se el palmell la costa adriàtica de Montenegro i Croàcia. A la resta els preus són moderats tirant a baixos, podent a Macedònia o Kosovo menjar per 5€ o dormir en habitació doble amb bany per 30€.

Una cosa cal tenir en compte en planificar el viatge, Sèrbia no reconeix la independència de Kosovo, i considera il·legal l'estada a Kosovo sense un segell d'entrada serbi en el passaport, però sempre que entris i surtis des d'un tercer país, no hi ha molt que puguin fer sobre aquest tema. També s'hauria d'evitar l'entrada a Sèrbia des de Kosovo, doncs al no reconèixer les autoritats sèrbies els segells d'entrada kosovars, l'assumpte podria anar des d'algun tipus de queixa/assetjament fins a denegar-te l'entrada al país. No obstant això, no és un problema viatjar a Kosovo a través de Sèrbia i després anar a un tercer país. Per cert, Espanya tampoc reconeix a la sobirania i independència de Kosovo, si voleu evitar-vos l'haver de donar explicacions digueu que sou italians, no notaran la diferència.

Als Balcans hi ha una mica de tot just a dues hores d'avió de casa. Esglésies, mesquites, sinagogues i restes de totes les cultures que han passat per Europa; una gastronomia deliciosa i variada; a l'Adriàtic, ciutats fortificades, platges d'aigües cristal·lines i algunes zones de bussejo; a l'interior, impressionants paisatges naturals, llacs i altes muntanyes on practicar senderisme; i en general poc turisme i bons preus, excepte a la zona del Adriàtic propera a Dubrovnik.
Stari Most, Mostar Alejandro Magno a Macedonia Square, Skopje Vistes des de Kaljaja (el castell), Prizren Monestir Ortodox de San Pantaleimon, Ohrid
Belgrado Mostar Dubrovnik Herceg Novi Budva Ohrid Prizren Skopje Pristina Sarajevo Zabjjak