Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ELS BALCANS

Dubrovnik

Puerto de Dubrovnik Gundulic Square Veintitresavo día Des de Herceg Novi surten dos autobusos diaris cap a Dubrovnik, a les 09:30 i 15:30. Preu: 9€ billet, més 1€ de tases de estació i 1€ per col·locar la maleta a la bodega, cia Blue Line. 09:45 Herceg Novi, 10:00 10:30 Frontera Montenegro, 10:30 11:55 Frontera Croàcia, 12:40 Dubrovnik.
Restaurant Rest Gatto, 142kn. Hamburguesa amb formatge i vegetals, arròs amb verdures i xampinyons, dues cerveses i cafè. Des d'allí agafem el bus 1A davant de l'estació (12 kn), fins Pile’s Gate, porta d'accés al stari grad.
Baixant les escales de Brsalje, a Vukovarska 19, esta Atlas agency, on ens aconsegueixen una habitació a 20 mts d'allà. Una dona vella lloga hotel habitació a Od Branitelja Dubrovnika nº1, amb bany independent, terrassa, tv, aire condicionat i nevera, no hi ha wifi. Ubicació immillorable a preu raonable per als estàndards de Dubrovnik, 400 kn (54€).
Stari Grad, Dubrovnik Stari Grad, Dubrovnik Stari Grad, Dubrovnik Stari Grad, Dubrovnik Stari Grad, Dubrovnik
Tancada darrera d'una ampla muralla al costat de les blaves i cristal·lines aigües de l'Adriàtic, la Patrimoni de la Humanitat - UNESCO ciutat vella de Dubrovnik es còctel d'esglésies, monestirs, museus, monuments, cafès i botigues de souvenirs, al costat dels milers de turistes que omplen els seus carrers pavimentats amb marbre blanc. El casc històric (VII) i els seus edificis medievals es conserven en perfecte estat, tot i ser gairebé devastada durant la Guerra dels Balcans dels 90. Lord Byron la va definir com "la perla de l'Adriàtic.
Stari Grad, Dubrovnik Stari Grad, Dubrovnik Murallas cerca de Pile's Gate Stari Grad, Dubrovnik Stari Grad, Dubrovnik
Però tanta bellesa té el seu costat fosc. El petit nucli antic esta envaït a tota hora per turistes (arriben una mitjana de 2.000 diaris), i els vilatans, com en altres "ciutats temàtiques" com Praga o Venècia, han tret la màquina de fer diners. A les botigues de souvenirs dels preus tripliquen els de qualsevol altra part de Iugoslàvia, i a les terrasses cobren 27 kn (4€) per un te amb llet. I encara que és cert que l'aeroport disposa de les millors connexions internacionals de la zona, Dubrovnik no té ni més atractiu ni més encant que Budva, Herceg Novi o qualsevol altra ciutat emmurallada de l'Adriàtic.
Calle Placa Stardun Murallas cerca de Pile's Gate L'accés principal a la Patrimoni de la Humanitat - UNESCO ciutat vella és creuant el pont llevadís de Pile's Gate, integrada a les muralles construïdes entre els segles VIII i XVI que envolten la ciutat. Té multitud de torres i llocs de guaita, i en alguns trams els seus murs arriben fins a sis metres d'ample. Aquests murs mai van ser flanquejats, la República de Dubrovnik només va caure després de que els exèrcits de Napoleó van ser convidats a condició que respectessin la seva independència. Un passeig per les muralles costa ni més ni menys de 70 kn.
Murallas cerca de Pile's Gate Calle Placa Stardun Murallas cerca de Pile's Gate Stari Grad, Dubrovnik Murallas cerca de Pile's Gate
Monasterio Franciscano Monasterio Franciscano Darrera de Pile s Gate, baixant les escales que porten al stari grad topem amb la Church of St Saviour (1520), construïda per ciutadans agraïts d'haver estat salvats d'un terrible terratrèmol. Després d'ella està Placa Stardun, un bonic carrer de vianants ple d'edificis barrocs, botigues de souvenirs i restaurants, que s'estén fins a la Torre del Rellotge a l'altra punta de la ciutat. A la nostra esquerra queda el monestir Franciscà (1317), on esta una de les farmàcies més antigues d'Europa, funcionant des de 1391. Alberga a més un museu amb nombrosos incunables i manuscrits, pintures i instrumental farmacèutic. La biblioteca, el claustre i el campanari van ser danyats en els atacs contra Dubrovnik durant la guerra de 1991. Accés 25 kn. A la dreta Onofrio's Fountain, coronada per una enorme cúpula i envoltada per 16 sortidors d'aigua, és el punt final d'un dels primers aqüeductes construïts a Croàcia, a gairebé 12 km d'aquí.
Onofrio's Fountain Onofrio's Fountain Onofrio's Fountain Onofrio's Fountain Calle Placa Stardun
Sponza Palace y Torre del Reloj Orlando's Column A l'altre extrem del carrer està Luža Square, antiga plaça del mercat, envoltada pels més importants monuments de la República de Dubrovnik. A l'esquerra hi ha el Sponza Palace, una antiga duana i banc, que avui alberga els State Archives, amb més de 7.000 volums i 100.000 papers de més de 900 anys d'antiguitat. Després la Torre del Rellotge, construïda el 1444 encara que restaurada en múltiples ocasions, l'última el 1929, la campana és la seva única part original. La Small Onofrios Fountain, construïda per proveir d'aigua a la plaça del mercat de Luza, el Palau del Rector, i la Esglèsia de San Blas (XVIII), una església barroca dedicada al patró i protector de Dubrovnik. Enmig de la plaça hi ha la Orlando's Column (1418), nebot de Carlemany i protagonista, encarnant la llibertat i la noblesa, de les balades medievals del Cantar de Roldán.
Luža Square Catedral de la Asunción de la Virgen Dubrovnik Gundulic Square Gundulic Square
Small Onofrios Fountain Gundulic Square A pocs passos de Luza Square es troba la Catedral de l'Assumpció de la Verge. Segons la llegenda, la primera església construïda aquí va ser finançada pel rei Ricard Cor de Lleó, qui va donar els fons per construir sobre les ruïnes d'una basílica del segle VII, com a agraïment per el seu rescat després d'un naufragi. Va ser reconstruïda en estil barroc després del terratrèmol de 1667. Alberga una serie d'importants pintures i una famosa col·lecció de tresors, entre els quals s'inclouen relíquies de St Blaise. Darrera d'ella esta Gundulic Square, que rep el seu nom d'un poeta barroc, celebre per les seves exaltacions patriòtiques. La plaça està envoltada de botigues i restaurants, i als matins hi ha un mercat de fruites i verdures. A l'altra banda de Luža Square, després de passar davant de diverses esglésies i monestirs, s'arriba a Ploce Gate, des d'on hi ha unes excel·lents vistes del port.
Puerto de Dubrovnik Puerto de Dubrovnik Ploce Gate Puerto de Dubrovnik Puerto de Dubrovnik
Veinticuatroavo día Al costat de l'habitació hi ha una petita pastry ben assortida, pasta i burek 19kn. Te i cafè en una terrassa de plaça Pile, 28kn.
A deu minuts de Dubrovnik es troba el parc natural protegit de l'Illa de Lokrum. Des del port surten ferries cada 30 min, triguen 10 minuts i costen 50 kn anada i tornada. És una petita illa de 2 km2 on els únics habitants són els paons. Un parell de restaurants i una empresa de lloguer de kayaks són els únics serveis. A més de les seves rocoses platges d'aigües cristal·lines (proveïdes d'escales d'accés), hi ha les ruïnes d'una abadia benedictina del segle XII, un fort convertit en mirador i el petit museu d'Historia natural. Ideal per refrescar-vos i escapar de l'intens calor balcànic.
Isla de Lokrum Isla de Lokrum Isla de Lokrum Isla de Lokrum Isla de Lokrum
Bus L'estació d'autobusos és a prop del port Gruz. Hi caben justos 10 busos, un quiosc i una sala d'espera, poc més. Les línies 1A i 1B cap al centre podeu agafar-davant de l'estació, el bitllet costa 10 kn i se li compra directament al conductor.
Avió El petit aeroport Čilipi es troba a 20 km de Dubrovnik. Disposa d'oficina de canvi, caixer automàtic i un restaurant cafeteria.
Veinticincooavo día Fins ell, a més de les línies 11 i 27 que surten des de l'estació d'autobusos diverses vegades al dia, Atlas disposa d'un shuttle busque surt 10 o 15 vegades al dia, davant de l'estació del funicular, costa 35 kn i triga uns 35 minuts.