Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ELS BALCANS

Herceg Novi

Veinteunavo día 09:00 Com cada dia a Budva, comencem donant-nos un bany a la platja. Cafè i te a MB Ice Club, i comprem un parell de pizzetas per esmorzar. Recollim les coses, tornem les claus i ens anem a la bus station. Per anar a Herceg Novi des de Budva hi ha dues rutes, la primera voreja tota la costa passant per Kotor i Risan, i la segona (Preko Trajekta, 6€) puja en el ferri de Leptane (Tivat) a Kamenari estalviant 43 km de carretera de muntanya. 12:00 Budva Ferry Herceg Novi 13:30.
Plaza Nikola Đurkovi Vistas desde la Torre Kanli-kula Herceg Novi té el stari gradmés fascinant de la costa de Montenegro. Ocupant el vessant d'un empinat turó fins al mar, trobem un petit laberint de carrerons i escales empedrades, edificacions gòtiques, renaixentistes i barroques, esglésies, monestirs, palaus i fonts. Al llarg de la badia de Boka Kotorska hi ha nombroses platges i zones d'immersió, i a més comparat amb la resta de ciutats de la costa adriàtica és un lloc tranquil i barat, ideal per descansar uns dies.
hotel Hotel Fortezza, 50€. Davant de Kanli Kula, a la part alta de la ciutat a 200 metres de la bus station. A 100 mts del Stari Grad (182 graons) i 250 metres de la platja (182 graons + 257). Habitació golfes de tres llits, lavabo ampli, aire condicionat, wifi i tovalloles, no hi ha finestres però si dos lluerna. Cafeteria, restaurant, esmorzar inclòs, tot i que no el te i cafè.
Iglesia de San Miguel Arcangel Starid Grad de Herceg Novi Starid Grad de Herceg Novi Starid Grad de Herceg Novi Starid Grad de Herceg Novi
Torre del Reloj Starid Grad de Herceg Novi Herzeg Novi és un poble al vessant d'un turó on centenars de graons comuniquen les zones més altes amb les platges. Fins i tot amb això, tan beneficiós per a la nostra salut, la ciutat antiga esta vista en una hora. Sortint de l'hotel el primer que trobem és la Torre Kanli-kula construïda pels turcs, i que va servir com a fort defensiu i com a presó. Després d'un tram de 182 graons arribem al cor del centre històric, la plaça Nikola Đurkovi. Si seguíssim 257 graons més pel carrer Marko Vojnovic, arribaríem a Forte Mare, una bella fortalesa construïda pel rei de Bòsnia Tvrtko I al 1382 que parece sembla sorgir del mar. La plaça Nikola Đurkovi esta presidida per la Torre del Reloj (1667), construïda 20 anys abans que s’anesin els turcs. Pujant els cinquanta graons que la travessen s'arriba a la Plaça de Herceg Stjepan, coneguda com Bellavista.
A la plaça a mà esquerra hi ha un edifici de 1885 que alberga l'Arxiu de la Ciutat i la Biblioteca Municipal. Davant d'ell esta l'Església de Sant Miquel Arcàngel (1990) d'estil serbi bizantí, i una font commemorativa (d'aigua potable).
Bahía de Boka Kotorska desde la Torre Kanli-kula
Veintidosavo día 08:30 Continuem amb la tradició i baixem els gairebé mig centenar de graons per donar-nos un bany, i els tornem a pujar. El llarguíssim passeig de Setaliste pet danicas'estén d'una banda fins Igalo i de l'altra fins Kamenari, creuant una dotzena de barris (pobles) enganxats literalment l’un a l'altre, que prolonguen el front marítim amb una infinitat de petites i diminutes platges de pedra, d'aigües netes i cristal·lines, a les quals, això si, en la majoria de casos és difícil accedir descalç. Es tracta d'un llarg front marítim de 25 km, que va des Igalo, conegut pels seus centres de spa i salut, fins a la península de Luštrica, davant de la ciutat, famosa per les seves zones de platja, com Mirište Žanjic, i Rose. Per tenir un punt de vista diferent de la costa, i a més fer una mica d'esport, lloguem un kayak doble per 20€ / 4h a Kayak Montenegro, al costat de Forte Mare.
Playa de Herzeg Novi Herzeg Novi Herzeg Novi Herzeg Novi Playa de Herzeg Novi
Plaza Nikola ĐurkoviPlaza Nikola ĐurkoviAl front marítim, al final del carrer Stepeniste 28 Oktobra, es concentren la majoria de locals barats, hamburgueseries i pizzes en porcions. Hi ha a més un parell de supermercats. La resta es concentra al voltant de la plaça Nikole Durcovica davant la porta del rellotge, on encara que sembli mentida a la plaça Trg Nikole Durcovica hi ha cinc pizzeries, tres comparteixen cantonada, i dos venen porcions a 1,5€. Zona de Forte Mare. Restaurant Kafe Bar More. Local molt agradable, amb wifi i bona ombra. Té i cafè, 1,70€. Restaurant Rest Tri Lipe. Restaurant i graella amb terrassa. Ideal per civapi, pollastre i hamburgueses. Bo i barat. Zona de Trg Nikole  Durcovica. Restaurant Pizzería Sport. La terrassa ocupa bona part de la plaça. Cervesa i llimonada, 3,6€.Restaurant Kafe Stari Grad. Gelateria amb gran varietat a bon preu, cap copa de gelat i fruites arriba als 5€. Herceg Novi és el lloc més barat de Montenegro, o potser és que ja hem après que en aquest país el millor és alimentar-se de pizzes, graelles i bureks.
Playa de Herzeg Novi Plaza Nikola Đurkovi Vistas desde la Torre Kanli-kula Starid Grad de Herceg Novi Plaza Nikola Đurkovi
Bus Herceg Novi només és accessible per carretera. Des de la bus station, a la part alta de la ciutat, diferents companyies, de minibusos principalment, ofereixen servei durant tot el dia cap a poblacions de la costa adriàtica. Hi ha serveis diaris a la resta de Montenegro i països veïns, podeu consultar horaris a BlueLine. L'estació és l'únic punt de venda de bitllets.