Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Malàisia Singapore

Kuala Lumpur

Primer día 16:30 L' aeroport de Kuala Lumpur (KLIA) esta considerat un dels millors del món. És, còmode i modern disposa d'hotels (hi ha un per a animals i mascotes), spas, saunes, dutxes, sales de fitness, sales de descans, accés a internet gratuït, i un sense fi de serveis per entretenir-te entre vols. Però una zona de selva trasplantada, amb les seves arrels i tota la resta, disposada enmig de la terminal de vols internacionals, supera amb escreix tot el que hi havia vist fins ara.
Torres Petronas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Malgrat la imatge oferta amb les Torres Petronas, a Kuala Lumpur no hi ha molt mes que veure. A KL li falten algunes de les qualitats que posseeixen altres ciutats asiàtiques, l'interès històric de Bangkok i Pekin, el dinamisme de Xangai, o la consolidada modernitat de Singapore i Tòquio. El mes interessant és el rastre que les tres cultures que formen Malàisia: xinesa, índia i malaia, han deixat a la gastronomia. A això si que no la guanya ningú, els mercats nocturns són simplement exquisits en la seva varietat i qualitat. Prenen com a excusa el jetlag i passa un parell de dies en KL, donant bocades de mercat en mercat, i emplena els buits amb algun temple, mesquita o santuari hindú.
KL Monorail Des de l'aeroport el mes còmode per arribar al centre és KLIA express (35rm), un servei directe de tren sense parades fins a KL Sentral. Passa cada 20 minuts, triga 28 a recórrer els 57 km fins a la capital, i es pot pagar amb targeta de crèdit. KL Sentral és una enorme estació plena de tendes i petits mercats, per la qual passen la majoria de línies de trens i metro urbans. Aquí agafem el KL Monorail, un sistema urbà de monorail elevat que connecta KL Sentral amb el Golden Triangle, famosa zona de grans centres comercials, luxosos hotels, gratacels, oci nocturn. Bitllet fins a Bukit Bintang (2,10 rm), l'eix comercial de la zona, on abunden els restaurants i hotels barats.
hotel  Hotel Capitol, 201 rm habitació superior. Dos llits, lavabo net i ampli, tv, caixa forta, vistes les Torres Petronas i diari sota la porta als matins. Ubicació gairebé perfecta, envoltat de centres de massatges, oficines de canvi, restaurants, a dos minuts d'Jalan Alor i del Monorail Bukit Bintang, i a vint de les Torres Petronas.
Jalan Alor Jalan Alor Restaurant Mercat nocturn de Jalan Alor. Les dues voreres estan plenes de paradetes de menjar xinès i malai, de fruites, carns a la brasa, satay (barbacoa a l'estil malai), restaurants a l'aire lliure, el problema és decidir on menjar. Al primer lloc prenem frog porridge (farinetes amb cuixes de granota), peix a la brasa i cervesa Jaz (48rm). Venim amb gana, així que anem a per un altre, aletes de pollastre barbacoa caramel.litzades, albergínies amb gambes triturades fregides, sopa noddles amb fruits del mar i una cervesa Guiness (45 rm).
Pescado a la brasa, Jalan Alaor Gachas con ancas de rana, Jalan Alor Alitas de pollo barbacoa caramelizadas, Jalan Alor Berenjenas con gambas trituradas fritas, Jalan Alor Sopa noddles con frutos del mar, Jalan Alor
Segundo día Restoran de Keitaro davant de l'hotel, esmorzem roti formatge, roti plàtan, dahl, cafè i te, 6,70rm. Fem una passejada fins a les Torres Petronas, 88 plantes d'acer i vidre que s'han convertit en el símbol de Malàisia. Amb els seus 452 metres van ser els edificis més alts del món entre 1998 i 2003. El skybridge, una passarel.la que els uneix entre les plantes 41 i 42, és el punt més alt accessible per a visitants, encara que nosaltres hem arribat molt tard i ja no repartiran entrades fins demà. Al peu de la torre es troba el Kuala Lumpur Convention Center (KLCC) i el popular centre comercial Suria.
KL Tower Mastil de bandera, Merdeka Square Metro des de KLCC fins a Masjid Jamek (1,60rm, 10 minuts). El centre històrico de KL es Merdaka Square, ocupada per un antic camp de cricket, el Padang, on un masteler de 100 mts d'altura marca el punt on la bandera malaia va ser hissada el 31 d'agost de 1957 després de la independència del país del domini britànic. Envoltant la plaça estan Sultan Abdul Samad Building, un singular edifici d'estil morisc de 1897 amb una torre del rellotge de 41 mts d'altura sobrenomenada "Big Ben", antic centre de la administració britànica a Selangor; el Club Royal Selangor, punt de trobada de l'alta societat colonial britànica; la catedral anglicana de St. Mary's, un edifici d'estil gòtic que data de 1894; la font Old Sanitary Board portada des d'Anglaterra en 1997; la Memorial Library; i fins a l'any 2007 en què va ser traslladat al National Museum, el Museu Nacional d'Historia.
Merdeka Square Sultan Abdul Samad Building Cruce de caminos Puesto en el Barrio Chino Centro historico
A deu minuts de Bukit Nanas Monorail Station encuentra KL Tower, una torre de comunicacions l'antena de la qual arriba a 421 mts d'alçada. Cinquanta segons triga l'ascensor en pujar-te al Restaurant Seri Angkasa, que des dels seus 282 mts ofereix unes insuperables vistes panoràmiques de KL. Com estem en ramadan el buffet lliure ofereix nomes un menú lleuger (60rm) i tanca a les 15:00. Si no voleu menjar hi ha un Observation Deck (38 rm) en la planta inferior que ofereix les mateixes viste.
Vistas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Vistas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Vistas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Vistas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Vistas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower
Cute Fish Spa, Central Market Bus (1,90rm) a Central Market, situat en un edifici art deco construït en 1936, que va albergar un mercat de proveïments. Rajoles, aire condicionat i música ambiental lleugera, l'antítesi del mercat oriental. Hi ha bars, restaurants, lavabos nets (accés 0,50rm), fins i tot zona wifi. Bon lloc per souvenirs, abunden les tendes de regals i artesania, una mica car però es pot regatejar. Una altra opció és una sessió de reflexologia en Cute Fish Spa, (5rm, 10min). Se submergeixen els peus en una piscina plena de centenars, tal vegada milers, de peixos sense dents de la grandària del polze del dit, que ràpidament es llancen sobre els teus peus a rosegar-los i menjar-se les pells morts. La sensació és una barreja de grima i pessigolleig a la qual costa una mica acostumar-se, però la diversió esta garantida.
Bakkwa, Jalan Alor Jalan Alor Restaurant Sopem de nou a Jalan Alor. Provem bakkwa, un tipus de carn seca xinesa dolça-salada tallada en rodanxes, marinada i fumada que fan gairebé de qualsevol cosa: gambes, porc, vedella, pollastre. Greixos i empalagòs. Entre 8 i 15rm els 100gr. En un altre lloc ambulant prenem pinxos de polp, bacon i fish dumplings (10 rm). El tercer és un local ja consolidat, Wong Ah Wah (50rm), conegut per les seves delicioses aletes de pollastre caramel·litzades. Tenen cerveses vàries i mes d'un centenar de plats en la carta.
Torres Petronas Torres Petronas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Torres Petronas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Torres Petronas desde Seri Angkasa Rest. en KL Tower Torres Petronas
Vistas desde el Sky Bridge, Torres Petronas Tercer día 07:00 Matinem força per estar els primers a la cua de les Torres Petronas. 08:00 Hi ha almenys 500 persones davant nostre, i encara falta una hora perquè obrin. L'accés al SkyBridge és gratuït i es reparteixen 1.360 entrades cada dia, que pugen distribuïts en grups de 40 persones cada 15 minuts entre 09:00 i 17:15, triant tu mateix quan pujar en funció de les places lliures. Previ a l'ascensió hi ha un vídeo de 8 minuts sobre la companyia Petronas i les seves torres. L'ascensor puja fins a la planta 41, on es troba el pont d'observació, a una velocitat de 5mts (un pis) per segon. Les vistes són mes limitades que en KL Tower, però mereixen la pena de totes maneres.
Batu Caves Batu Caves Batu Caves Batu Caves Batu Caves
Metro des de KLCC fins aGomba Terminal Putra (2,60 rm), i des de allí taxi a les Batu Caves (10rm). En total menys de mitja hora. Es tracta d'un temple hinduista construït a l'interior d'una cova a la qual s'accedeix després de pujar 279 graons. Està dedicat a Murugan, déu de la guerra que dirigeix els gana (les 'hosts' del déu Siva) contra els exèrcits dels dimonis, i és un dels santuaris hindús mes importants fora de l'Índia. EL bus 11 (2,50rm) per tornar a KL, para davant del restoran Nisaf, en Perusahaan St, a l'altre costat de la carretera. En Medan Passar canviem de bus (1rm).
Batu Caves Batu Caves Batu Caves Batu Caves Batu Caves
Des de fa mes d'una hora plou a doll, en alguns carrers l'aigua gairebé cobreix les rodes dels cotxes. Arribem a l'hotel xopats. 18:30 Tots els restaurants que envolten l'hotel estan abarrotats a causa del ramadan, i descartem Jalan Alor a causa de la pluja. Restaurant Restoran de Keitaro: dos tipus de goreng, dos sucs de taronja i dues de síndria, 24rm.