Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

NEPAL

Boudhanath

Duodécimo día Des de Pashupatinath prenem un taxi (150 npr) a Boudhanath (acces al recinte 150 npr), i ens anem directament a menjar. Restaurant Stupa View Rest. Restaurant vegetarià de plats saborosos i creatius amb excepcionals vistes de la stupa. Veureu com el seu preu, una mica elevat, esta plenament justificat. Demanem potpourri para dos, un plato combinado de mini pizza a la llenya, oriental chick pea balls with glaced carrots and peanut sauce, elephant feet with cauliflower and carrot sauce, fried aubergine wth zaziki, i fruit salad with caramel nuts, per a postres gelat de vainilla amb xocolata calenta i dos tes masala, per 1.290 npr.
Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath
Durant segles la Patrimoni de la Humanitat - UNESCO stupa de Boudhanath, déu de la saviesa, ha estat un important lloc de peregrinació i meditació per a budistes tibetans i nepalesos. En el passat, quan les rutes comercials amb Tibet estaven obertes, pelegrins, viatgers i comerciants acudien a ella per demanar o agrair un pas segur a través de les altes muntanyes. Avui és el principal centre de culte i estudi del budisme a la Vall de Kàtmandu, i un dels més grans i significatius monuments budistes del món.
Alrededores de la stupa, Boudhanath Banderas de oración, Boudhanath Ojos de Buda, Boudhanath Molinillos de oración, Boudhanath Alrededores de la stupa, Boudhanath
Construïda al voltant del segle V, no se sap amb certesa per qui, una de les llegendes parla d'una vídua de nom Jyazima que volia fer una gran ofrena a Buda usant tots els seus estalvis guanyats com a venedora de gallines. Va demanar permís al rei, qui li va donar el seu consentiment a condició que nomes fes servir el terreny comprès dins d'una pell de búfal. Jyazima va tallar la pell de búfal en finíssimes tires i va reclamar com a seva la terra inclosa dins d'una circumferència dibuixada amb elles. I encara que això va despertar la ira dels rics i poderosos, i el rei es va sentir enganyat per l'anciana senyora, no va retirar la paraula donada.
Campana frente a Guru Lhakhang Gompa, Boudhanath Boudhanath Alrededores de la stupa, Boudhanath Peregrins a la stupa de Boudhanath Guru Lhakhang Gompa, Boudhanath
Des del cel la stupa sembla un mandala gegant, representació geomètrica i astrològica del cosmos, de proporcions perfectes. Cada part té el seu significat, la base representa la Terra, la semiesfera sobre ella l'Aigua, la torre daurada pintada amb els ulls de Buda simbolitza el Foc, i la corona sobre ella l'Aire. Al voltant de la base hi ha 108 nínxols que contenen imatges de Buda i un cercle de molinets d'oració amb el mantra "Om Mani Padme Hum" gravat en ells, que els pelegrins fan girar en el seu desplaçament al voltant de la stupa. Sobre ella onegen milers de banderes d'oració amb mantras semblants.
Peregrins a la Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath Stupa de Boudhanath Molinillo de oración en Tsamchen Gompa, Boudhanath
La stupa esta envoltada de pintoresques cases de colors, restaurants, tendes de souvenirs, i més de 30 gompas (monestirs) construïts després de la massiva afluència de refugiats tibetans. Com a part d'un ritual la gent camina al voltant de la stupa en la direcció de les agulles del rellotge mentre repeteixen mantras en silenci o en veu alta, entre ells molts monjos i budistes tibetans. Tot el lloc esta impregnat de l'estètica budista tibetana, gent de trets mongoloides tan diferents de l'ètnia newar de la vall, llums de mantega, barrets, tambors tibetans, bols cantaires o formatge de yak, dur com un tronc.