Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

NEPAL

Pokhara

Parque Basundhara Vistas de Pokhara desde la Pagoda de la Paz Mundial Quinto día Segon intent fallit de Mountain Flight. De tornada a l'hotel, esmorzar, dutxa i taxi (250 npr) fins a la bus station. Hi ha autobusos grans i furgonetes, una mica més cares (430 npr) però més ràpides. 12:45 Després de deixar l’estació, esta una estona buscant més clientela per la ciutat. Una parada per menjar (165 npr), i tres més per atendre a la trucada de la naturalesa. 18:45 A Pokhara ens rep un nombrós grup de taxistes i venedors d'hotels. Taxi fins a Lakeside (uns 5km), 200 npr, segurament val 100.
hotel Travel Inn Hotel, hab. super deluxe, 50$. Habitació àmplia, llit doble, tauleta, dos sofàs, nevera, tv, calefacció i ventilador. Bany complet i aigua calenta. Vistes al llac i les muntanyes. Inclou esmorzar lleuger: ous fregits amb torrades, patates, tomàquet, i te o cafè. Guarda 24h. Agència de viatges portada per ells, ho organitzen tot: trekkings, rafting i fins i tot sortides a Chitwan, a més de proporcionar detallada informació sobre qualsevol activitat a Pokhara. Molt recomanable.
Lago Phewa Lago Phewa Lago Phewa Lago Phewa Lago Phewa
Pokhara, a 200 km de Katmandu, és un lloc ideal per relaxar-se i gaudir de la bellesa de la naturalesa. Una ciutat tranquil·la, amb molt poc tràfic, banyada al sud per les ribes del llac Phewa, i que el costat nord ofereix unes impressionants vistes panoràmiques dels cims de l'Himàlaia. És un lloc excel·lent per relaxar-se uns dies, gaudint del seu bon menjar, la seva tranquil·litat i la seva agradable temperatura, lleugerament més càlida que a Katmandu, per trobar-se a tan sol 800 mts sobre el nivell del mar. És a més un important centre d'esports d'aventura, parapent, ultralleuger, rafting, rutes a cavall o bicicleta, i donada la seva proximitat el lloc ideal des del qual iniciar i preparar els trekkings cap a les zones del Annapurna i el Dhaulagiri.
Vistas de Pokhara y el lago Phewa
El llac Phewa és el centre de totes les atraccions de Pokhara. En el seu costat oriental esta la zona coneguda com Lakeside, una infinitat de petits hotels, agències de viatges, restaurants, tendes de roba, de muntanya, de souvenirs, i gairebé tot el que un motxiler pugui necessitar. A cinc minuts esta el parc Basundhara on es poden llogar doongas, petites barques de rems pintades de vius colors, per 700 npr/dia. Una altra opció, per descomptat, és recórrer les seves ribes caminant o amb bicicleta. Al centre del llac hi ha un temple hindú de dos pisos dedicat a Visnu en la seva encarnació de senglar, el Barahi Mandir (XVIII).
Ascensión a la Pagoda de la Paz Mundial Pagoda de la Paz Mundial Pagoda de la Paz Mundial Pagoda de la Paz Mundial Lago Phewa
Pagoda de la Paz MundialPagoda de la Paz MundialSexto día A la part alta d'un pujol a la riba sud del llac està la Pagoda de la Pau Mundial, construïda per una associació budista japonesa per promoure la pau al món. De moment sembla que no han tingut molt d’èxit. Des del parc Basundhara petites barques creuen el llac per 360 npr. Després cal pujar dos kilòmetres i mig de graons i pista de muntanya, envoltats d'una densa vegetació. A mig camí hi ha un petit cafè on prendre un refrigeri i recrear-se amb les vistes. Triguem una hora i mitja en aconseguir el cim, i encara que hi ha una boirina que ens impedeix veure la serralada del Annapurna, les vistes del llac i la vall de Pokhara són espectaculars. La stupa és diferent a les nepaleses, suposo que perquè és diferent tipus de budisme, i no té els ulls de Buda, ni la base quadrada, ni tot la resta, tan sols cuatre imatges de Buda envoltant les parets. Triguem una hora llarga en baixar per l'altre costat del pujol, i parem a menjar en un minúscul local familiar: fideus fregits, dues samoses i una mena de dahl amb cigrons, patates i pèsols, tot això per nomes 70 npr, menys d'un euro. Des d'aquí un bus fins a Lakeside ens costa 10 npr cadascun.
Lago Phewa
Per menjar dos autentiques joies, seria un crim arribar fins a aquí i no menjar en algun d'ells. RestaurantPunjabi Rest. Deliciós menjar del sud de l'Índia, atenció als fans del dosa. Cheese and mushrooms masala dosa, yellow dahl spinach, plain rotti, garlic rotti, Gorka beer, 870 npr. Restaurant Sanghat Toss and Tandori. Tibetà amb un agradable i tranquil pati interior. Primer sopar: fish tika masala with roti, giah curry with rice i nepal ice atrong beer, 700 npr. Segon sopar: grilled fish with french fries, half chicken tandori (no hi ha paraules per descriure-ho), garlic nan, Everest beer, i banana lazi, 1025 npr.