Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

NEPAL

Chitwan NP

Chitwan NP esta situat a la zona del Terai, al sud del país, i és probablement el PN mes visitat de Nepal. Al parc habiten tigres, lleopards, guineus, hienes, gossos salvatges, cérvols, antílops, búfals d'aigua, rinoceronts, porc senglars, micos, dofins d'aigua dolça, cocodrils, tortugues i unes 400 espècies d'aus en un àrea de 932 km2 de sabana i boscos tropicals i subtropicals. Els animals no són tan nombrosos, ni el paisatge tan impressionant com a l'Àfrica, però així i tot mereix la pena. Les excursions solen ser de tres dies i dues nits, i inclouen transport des de Pokhara o Kàtmandu (a/t), allotjament amb pensió completa, i totes les excursions guiades a peu, a lloms d'elefant, en jeep o en canoa per conèixer la flora i la fauna.
Rinoceronte de un solo cuerno
Noveno día Gestionem el paquet amb Travel Inn Hotel, a Pokhara, 170$ per persona. 07:10 Taxi fins a la bus station, 150 npr. 07:30 Surt el bus. Una parada per es de 15 min. 12:30 Arribem a l'hotel a Bharatapur Height, una ciutat caòtica i sorollosa com qualsevol altra del nord de l'Índia o Nepal. 13:00 Menjar: sopa, pollastre amb arròs, pasta, verdures, patates, i mandarines.
Island Jungle Resort 14:00 Ens porten fins al seu resort a la selva. 15:30 Baixem del bus i creuem el riu en una canoa per a vuit persones. hotel Island Jungle Resort. El campament es troba en una petita illa al riu Narayani. Una vintena de cabanyes, menjador, bar amb terrassa sobre el riu, i un munt de selva. Les habitacions són petites cabanyes adossades amb terrassa i jardí, dos llits, lavabo amb aigua calenta de 17:00 a 19:30, i llum elèctrica de 17:00 a 21:00. Per descomptat rates, aranyes i altres bèsties correteja’n a pler per la zona i no es descarta que entrin a les habitacions, així que molt cuidat amb deixar menjar. Hi ha tovalloles i paper higiènic, i en cas de no disposar de sabó o shampoo pot sol·licitar-se en recepció. En el preu entren els menjars i te i cafè durant tot el dia, però no inclou les begudes.
Elephant treking Elephant treking Elephant treking Elephant treking Elephant treking
La primera activitat que fem és un elephant treking a la recerca de rinoceronts indis. Aquests posseeixen una sola banya, que per desgràcia es considera afrodisíac en algunes cultures i aconsegueix preus de 10.000$ per quilo, la qual cosa ha portat a aquest animal a la vora de l'extinció, quedant uns 2.500 al món, 400 d'ells al parc. Ràpidament donem amb un d'ells. És un animal enorme de dues tones de pes i 180 cm d'altura amb una espessa pell dividida en plaques a manera d'armadura. Per sort l'elefant, a més de ser la forma mes còmoda de moure's entre la densa jungla, és encara mes gran, i durant els 15-20 minuts que estem junt a ell es nota el respecte mutu. El rinoceront retrocedeix sense pressa buscant un altre lloc on pastorar a pocs metres quan s'apropa l'elefant, i aquest mai es posa davant del rinoceront per evitar envestides.
Rinoceronte indio de un solo cuerno Rinoceronte indio de un solo cuerno Rinoceronte indio de un solo cuerno Rinoceronte indio de un solo cuerno Rinoceronte indio de un solo cuerno
19:30 Sopa estil buffet lliure: dahl, verdures al curry, patates cuites, pollastre al curri, arròs, paratha, roti canai i unes postres dolces. Décimo día 05:45 Trucan a la porta per despertar-nos. 06:00 Petit esmorzar: te, cafè i galetes. 06:30 Elephant trekking a la recerca de tigres de bengala. Un altre animal de serios perill d'extinció, hi ha 2.500 a tot el món i al voltant de 120 en tot el parc natural. A la nostra illa hi ha comptabilitzats quatre, i el guia ens confessa que la mitjana d'albirament és de dues vegades al mes. Efectivament amb prou feines veiem animals. El passeig mereix la pena, la jungla a l'alba entre la boira és un paisatge meravellós. 08:00 Esmorzar: ous durs, suc, torrades, mantega, melmelada, patates, mongetes vermelles, saltxitxes i verdura.
Aguila en las orillas del río Narayani Garza sobrevolando el río Narayani Río Narayani Patos siberianos en el río Narayani Nature walk
Elephant treking Nature walk 08:30 El passeig per la selva ocasiona menys disturbi a la jungla i ha deuria brindar millors oportunitats d'albirament d'animals. Ens instrueixen sobre com actuar en cas de trobar-nos cara a cara amb un animal salvatge, com un rinoceront o tigre. Cap d'elles em convenç i crec que encomanar-se a la Verge serà el mes apropiat. A mesura que anem explorant el guia ens informa sobre els diferents tipus de plantes i herbes que ens trobem. Veiem algunes trepitjades i cagades de diferents espècies, però animals no veiem més que ocells. Després de 1h30 caminant iniciem un descens en canoa, on veiem alguns ànecs siberians i garses, però amb els sorprenents gavials, cocodrils de musell molt llarg i allargat típics del parc, tampoc tenim sort. 13:00 Menjar: sopa, plat combinat de pasta, arròs, carn de búfal, puré, patates i verdura.

Comida en Island Jungle Resort Alimentación de elefantes 14:00Assistim a l'alimentació d'elefants unit a una llarga xerrada sobre la vida i costums dels paquiderms, així com les diferències entre els elefants africans i asiàtics. Molt instructiu. 15:00 Safari en jeepés una altra de les opcions d'albirament de fauna. Són un parell d'hores recorrent zones de sabana i bosc per pistes de terra. Una vegada mes la sort ens és esquiva i nomes veiem mitja dotzena de voltors, un parell de porc senglars, i un paó, encara que de tornada presenciem una bonica posta de sol.
19:00 Abans del sopar assistim a la dansa de pals de tharu, una casta originària de Nepal. És interpretada per homes que ballen i canten al ritme de tambors i repic de pals, sembla ser que amb la intenció de mantenir als animals salvatges allunyats d'ells i les seves collites. 19:30 Sopar: arròs tres delícies, fideus fregits, pollastre, amanida, sopa de blat de moro i crema de plàtan. undécimo día 05:45 Morning call. 06:00Petit esmorzar a l'aire lliure. 06:30 Nature walk, més del mateix. Molta planta, trepitjades i algun zurullo, però res més. Veiem sortir el sol a la selva entre la boira, un espectacle preciós. Malgrat la falta de animals, el lloc és molt bonic i tranquil, i ells rastregen, busquen i ensumen amb afany però d'on no hi ha no es pot treure.
Elefantes en Island Jungle Resort Garza el río Narayani Nature walk Pavo real visto durante el safari en jeep Elefantes en Island Jungle Resort
Island Jungle Resort Rinoceronte indio de un solo cuerno en el río Narayani 08:00 Sortim cap a Bharatapur Height. Cal creuar el riu i recórrer vuit km en bus per camí de terra abans d'arribar a la carretera. 09:45Esperem fins a les 10:20 que passa a recollir-nos el tourist busamb destinació a Kàtmandu. Aquí acaba el paquet del Island Jungle Resort, comença amb l'autobús a Pokhara i acaba amb el bus a Kàtmandu. Són 170$ que ocupen dos dies i mitj d'activitats incloent menjar i allotjament. Malgrat l'escassa fauna és una forma agradable de descansar de Kàtmandu.
Qualsevol que vingui aquí amb la intenció de fer un safari en la concepció africana del mateix, el millor és que es quedi a casa. A Chitwan NP s'ofereix la possibilitat d'entrar en contacte directe amb la densa jungla tropical, en un entorn tranquil, serè i confortable, respirant aire pur, i gaudint d'uns dies de contacte amb la naturalesa lluny de cotxes, rickshaws i la pol·lució, i si tenim sort veure algun animal, en perill extinció en la majoria dels casos. Per tot la resta millor Àfrica.