Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacto     Espanyol
Capçalera

Costa Rica

Per què

Itinerario PN Manuel Antonio Caribe Sur Alajuela PN Tortuguero Reserva Monteverde Llanos de Cortes PN Volcán Arenal PN Volcán Tenorio Playas del Coco PN Volcán Rincón de la Vieja Costa Rica és un destí únic al món, capaç d'oferir en una extensió equivalent a la dotzena part de la Península Ibèrica, el cinc per cent de la biodiversitat del planeta. La seva riquesa natural és inimaginable, selves tropicals, boscos secs, boscos nuvolosos, platges paradisíaques, volcans actius, grans rius, manglars, esculls de coral, i el Carib a tan sols quatre hores de l'oceà Pacífic. Pocs països han estat capaços de conservar com Costa Rica la seva rica diversitat de flora i fauna, on el SINAC (Sistema Nacional d'Àrees de Conservació) protegeix el 25% del territori nacional.

Llogar un cotxe és la forma més còmoda de visitar el país. Les carreteres principals solen ser d'un sol carril, estan ben asfaltades encara que en algunes el manteniment és deficient i cal estar atents als sots. També cal vigilar amb l'encreuament d'animals, la gent que camina pel voral i les bicicletes. També hi ha moltes carreteres sense asfaltar, pistes de terra o graveta que en ocasions estan en molt mal estat, és per això que sempre es recomana llogar un 4x4. Moltes d'aquestes carreteres són de muntanya, s'acumula pols, grava i aigua de pluja, i la tracció a les quatre rodes ajuda a superar pendents pronunciades. També pot donar-se el cas d'haver de travessar algun riu, bé perquè el pont hagi caigut o estat arrossegat pel riu, o simplement perquè no existeix. És un país on qualsevol casuística és possible quan es parla de carreteres. A l'hora de planificar les rutes la velocitat mitjana més realista és d'uns 50 km / h.

La vida a Costa Rica no és barata, els costos poden ser fàcilment el doble que en altres països de la zona. Una habitació doble amb bany costa entre 30€ i 60€, menjar en una soda local entre 6€ i 10€, entrar als parc naturals 15$ en la majoria d'ells, gasolina 1€ el litre, i al supermercat cal vigilar amb alguns productes (el formatge costa el triple que a Barcelona). S'usa indistintament el còlon costa-riqueny o el dòlar americà, de fet si has de treure diners d'un caixer o canviar moneda, jo recomano 85% en dòlars, i la resta en colons, que faràs servir per a petits pagaments i propines. Deixant de banda el bitllet d'avió i el lloguer del cotxe (500€ a tot risc), en tres setmanes gastem aproximadament 420€ en dinars i supermercats, 180€ en transport (gasolina, pàrquing i ferris), 720€ en hotels, 330€ en accessos a parcs naturals i atraccions turístiques, i 200€ en dos immersions. Poc menys de 50€ diaris per persona.

Pel que fa a la seguretat, no ens sentim amenaçats o espantats en cap moment. Cal prendre les precaucions lògiques que prendries al teu país. El nostre cotxe no tenia safata al maleter i les maletes quedaven a la vista, en més d'una ocasió vam visitar algun parc natural de camí a un altre lloc, deixant les nostres pertinences al cotxe durant les hores de caminada, i mai va passar res. Els ticos són pura vida, una frase usada com a salutació i comiat, que expressa el seu caràcter alegre, optimista, desenfadat i natural, sempre amable, educat, i amb ganes d'ajudar i entaular conversa.
Posta de sol a Manzanillo, Carib Sud Ós rentador al Parque Nacional Cahuita Volcan Arenal Ratlla de fibló al Parque Nacional Cahuita Cataracta Morpho, PN Rincon de la Vieja