Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

Albània

Perquè

ItinerarioAlbània és un destí perfecte per a una escapada de set dies, és un país barat i petit (mes que Catalunya), els vols són curts i relativament econòmics, ofereix gran varietat paisatgística i cultural, i te un interessant passat recent.

Molt al seu pesar, vint anys després d'haver trencat amb el comunisme, Albània segueix sent una destinació turística desconeguda per al gran públic, castigat per la seva fama de país pobre, aïllat, i pàtria de mafiosos. Albània és la gran desconeguda, bonica, petita , diferent, variada, segura, hospitalària, un oasi encara verge a Europa, on gaudir sense necessitat de rascar-se la butxaca. Albània no té res a envejar a cap dels seus veïns balcànics, més turístics i massificats: posseeix esplèndides platges a l'Adriàtic, impressionants paisatges de muntanya, restes arqueològiques grecs i romans, castells venecians, esglésies bizantines, mesquites i tekkes centenàries, barris sencers de cases tradicionals d'origen otomà, o pobles perduts amb tradicions medievals. Malgrat tots aquests atractius, el poc turisme que arriba a Albània és bàsicament motxiller, i serà difícil que el turisme de masses arribi fins que les infraestructures millorin.

Per moure’s l'ideal són les furgonetes. Només surten quan estan plenes, així que el seu horari és bastant flexible, però d'altra banda, arriben a tot arreu, i paren en qualsevol lloc de la ruta amb només demanar-ho al conductor o aixecant la mà a veure-les passar. Els autobusos són més lents, més barats, i d'horaris més rígids, però són més escassos. Cal informar-se bé a l'hotel dels horaris i llocs de sortida, ja que no existeixen estacions. Les carreteres són lentes i els trajectes llargs, les distàncies no s'han de calcular en quilòmetres sinó en hores, 50 km / h és un càlcul realista, i en alguns casos, massa optimista.

L'oferta hotelera, almenys a nivell motxiller, és àmplia. Abunden els albergs i hotels barats amb habitacions compartides a partir de 10€, i habitacions dobles des de 25€. Solen compartir bany, dutxes, una petita cuina, wifi i la majoria inclou esmorzar en el preu. Una altra opció són les habitacions en cases particulars, que els amos ofereixen a les parades d'autobús. La xarxa wifi està àmpliament distribuïda per tot el país, molts locals i llocs públics ofereixen connexions gratuïtes, com el passeig marítim de Sarandë, per exemple, on hi ha potència suficient per mantenir un Skype.

Un cop allà, no passeu per alt un dels "atractius turístics" més curiosos d'Albània, els búnquers, construïts de forma obsessiva per ordre del dictador Enver Hoxha, per protegir el país dels seus enemics imaginaris. Aquests antiestètics fongs de formigó estan per tot arreu, són visibles en marges de carreteres, des de l'autobús, a les ciutats, al camp, a la platja, cada racó d'Albània té el seu, es calcula que van ser construïts uns 750.000, 24 per km 2, un per cada quatre habitants. Actualment abandonats, alguns s'han reconvertit en habitatges, botigues o corrals per al bestiar.
Platja de Sarandë Ciutat vella de Gjirokastër Ruïnes de l'antiga ciutat de Butrint Mangalem, barri antic tradicionalment musulmà en Berat Voltants de Blue Eye Spring, prop de Sarandë i Gjirokastër

Tirana Berat Sarandë Gjirokastër