Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

INDONESIA

Borobudur

Templo de Borobudur Estatuas de Buda, Templo de Borobudur Tercer día A uns 40 km de Jogyakarta es troba el monument budista més gran del món, Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Borobudur, l'atracció turística més visitada d'Indonèsia. Es creu que va ser construït per la dinastia Sailendra entre 750 i 850, sent abandonat després del segle XIV segurament a causa del declivi del budisme i l’hinduisme a favor de la creixent conversió dels illencs a l'Islam. Durant centenars d'anys va estar cobert per capes de cendra volcànica i vegetació, fins al seu descobriment el 1814 per Thomas Stamford Raffles, governador britànic de Java i fundador de la colònia de Singapur.
Templo de Borobudur Templo de Borobudur Detalle de un Buda, Templo de Borobudur Templo de Borobudur Templo de Borobudur
Borobudur es, vist des de dalt, un enorme mandala que representa la cosmologia budista i la naturalesa de la ment. La base és un quadrat de 118 m per costat, sobre la qual s'eleven nou plataformes, les sis inferiors quadrades i les restants circulars. En les plataformes superiors 72 petites estupes envolten una central més gran. Cadascuna d'aquestes estupes en forma de campana i decorades amb desenes de forats deixen veure en el seu interior un Buda amb les cames creuades en posició de flor de lotus. En total hi ha més de cinc-centes estàtues de Buda distribuïdes per tot el complex.
Templo de Borobudur Templo de Borobudur Templo de Borobudur Templo de Borobudur Templo de Borobudur
A més hi ha més de 2.600 relleus que ocupen una superfície total de 2.500 m² explicant la història de Sudhana i Manohara, faules curtes amb intenció moral que expliquen una de les etapes del Buda històric en el seu procés per assolir la il·luminació. En definitiva, és un lloc de visita obligada tan impressionant com visitar alguns dels temples més grans de Angkor Wat.
Relieves del Templo de Borobudur Relieves del Templo de Borobudur Relieves del Templo de Borobudur Relieves del Templo de Borobudur Relieves del Templo de Borobudur
Templo de Borobudur Templo de Borobudur Des de l'àrea de Prawirotaman, en Jogyakarta, agafem un becak, per 20.000 IDR, que ens deixa en una cruïlla per on passa l'autobús cap a Borobudur. El conductor del becak el deté alçant la mà. 20.000 IDR cadascun 1h30 de viatge. En Borobudur, després de sortejar a una desena de conductors becak, es triguen deu minuts caminant fins al temple.
Per a la tornada a Jogyakarta hi ha autobusos cada mitja hora. Un cop a la ciutat agafem un bus local fins a la zona de l'hotel per 3.000 IDR cadascun.
Templo de Borobudur
L'entrada costa 188.000 IDR (20$) cadascun i inclou te o cafè i una ampolla d'aigua fresca. Des de la taquilla cal caminar deu minuts més fins a les escales del temple. Tant l'entrada com la sortida són un parany de xiringuitos, botigues de roba i records. També hi ha petits warungs on menjar alguna cosa i beure una cervesa abans de tornar a Jogyakarta.