Capçalera

INDONESIA

Perquè Indonesia

Indonesia és un país que ocupa una superfície aproximada de 2.000.000 km2 repartits entre més de 17.000 illes, de manera que a priori no sembla un lloc on sigui ni fàcil ni ràpid desplaçar-se. De fet les distàncies per terra són llargues, per mar poc freqüents en molts casos, i per aire encareixen força el pressupost. Així que viatjant només un mes, cal limitar-se a una àrea concreta el més compacta possible. Borneo, Sumatra, Sulawesi i Papua mereixen un viatge per si soles, i les zones orientals de Nusa Tenggara i la província de Maluku, són de difícil accés. Així que per a un primer viatge "introductori" el cinturó d'illes que hi ha entre Java i Flors, sembla la millor opció. Aquí hi ha volcans, terrasses d'arròs, promiscuïtat religiosa, zones de trekking, alguns dels millors punts de busseig del món, parcs naturals, animals endèmics ... Un viatge que segur no defrauda.
Vista panorámica de Pura Desa Ubud
Descartada Jakartai la zona occidental de Java, volem amb Lion Air a Jogyakarta, una agradable ciutat, centre de la cultura i tradició javanesa, ideal per a espectacles de titelles, ballet i arts escèniques en general. A prop d'allà hi ha els temples mil•lenaris budistes de Borobudur i hindús de Prambanan, testimonis dels estats que van habitar l'illa abans de l'arribada de portuguesos i holandesos. Java és una illa densament poblada amb poques platges aprofitables per al bany, però el seu gran atractiu resideix en el seu origen volcànic que ha deixat 38 cons a l'illa, alguns d'ells actius. Un llarg viatge per terra direcció Bali porta fins als volcans actius de Brom i Ijen, dues saludables excursions en paisatges d'extraordinària bellesa.
Mar de Arena y los volcanes de BAtok, Bromo, Kursi y Semeru
Bali és un lloc increïble, sens dubte un dels llocs més bonics del món. En una mida similar a la província de Girona hi ha una diversitat difícil de trobar en qualsevol altra part del món. Muntanyes, volcans actius, terrasses d'arròs, cataractes, platges de sorra blanca, esculls de coral, alguns dels millors punts de surf i busseig del món, bon menjar, mercats, temples, danses, cerimònies, i una cultura ancestral gens afectada per la modernitat. Els balinesos viuen en harmonia amb la natura, els seus santuaris no són només una herència cultural sinó part important del seu dia a dia. La majoria a Bali són hindús, però l'hinduisme balinès a diferència del de l'Índia és una barreja única de culte als avantpassats , el budisme, l'hinduisme i l'animisme. Aquest culte es manifesta en forma d'ofrenes, des de petits paquetets amb flors i barres d'encens a les portes de cases o comerços, fins a enormes torres de fruites portades als temples. Bali és una visita obligada, menysprear-lo nomes per el seu nombrosíssim turisme de masses, és un dels majors errors que es pot cometre com a viatger.
Pura Ulun Danu Bratan, Bali Ceremonia en Pura Puncak Penulisan, Bali Ofrenda en Jangkrik Homestay, Ubud Alrededores del Templo de Gunung Kawi, Bali Surf en la playa de Kuta, Bali
L'última part del viatge gira entorn del submarinisme, una de les atraccions del país. A prop de Lombok, les illes Gili són un d'aquests paradisos a la Terra que amaga Indonèsia, tres petites illes de sorra blanca, aigües turqueses i fons coral•lins que semblen creades per bussejar a les seves tranquil•les aigües plenes de vida. En superfície Gili Air és un recés de pau, on després d'un "dur dia de busseig" es pot anar a algun dels restaurants entre palmeres a primera línia de platja per, després de gaudir de la posta de sol, menjar peix fresc a la barbacoa remullat amb una cervesa fresca. A trenta hores de viatge per terra d'allí es troba el Parc Nacional de Komodo, on habiten els seus famosos dracs, i la costa occidental de Flors, on des de Labuan Bajo es poden gaudir d'alguns dels millors punts de busseig amb corrents del món.
Manta Point (Kurang Makassar Besar), Komodo NP Atardecer en la costa oeste de Gili Air Isla de Kanawa, Flores Atardecer en el puerto de Labuan Bajo, Flores Tiburón de arrecife de punta negra, Komodo NP
Borobudur Prambanan Jogyakarta Bromo Ijen Ubud Gili Air Labuan Bajo