Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

INDONESIA

Jogyakarta

Jogyakarta és coneguda com el centre de la cultura i tradició javanesa, bressol del batik i les titelles wayang (teatre de titelles), representacions de ballet, música i teatre de titelles són fàcils de veure aquí. A més la seva proximitat a Borobudur i Prambanan han desenvolupat una extensa oferta hotelera i de restauració que la converteixen en la base ideal per visitar la zona.
Malioboro StMercado de BerinjharjoMalioboro St, entre l'estació de tren i el kraton, és el centre de Jogja. Aquí hi ha les principals cases de canvi, bancs, centres comercials i punts d'interès, els millors hotels, i l'oficina de turisme. També el mercat de Berinjharjo ocupa aquí diverses travessies, on a més de la llotja tradicional amb llocs d'espècies, fruites i verdures, hi ha seccions de batiks, roba i calçat barat, i una vintena de warungs. La resta de Jogja recorda a moltes ciutats del sud-est asiàtic: cases d'una o dues plantes mal mantingudes, carrers polsegosos sense gairebé semàfors, molt trànsit, contaminació, rickshaws de tot tipus, i voreres estretes envaïdes per tot tipus de botigues, paradetes o motos. Tot i que el centre es visita fàcilment a peu, alguns desplaçaments requereixen de mitjans més còmodes i descansats. Hi ha taxis amb taxímetre, autobusos de Transjogja (3.000 IDR bitllet) que tenen parades per gairebé tota la ciutat, tricicles a pedals coneguts com becak (20.000 IDR des de la zona hotelera de Prawirotaman St), i els andong, carros tirats per cavalls que es troben als voltants de Kraton i Malioboro St.
Mercado de Berinjharjo Andong esperando cliente en Malioboro St Alrededores del mercado de Berinjharjo Parking de becaks en Malioboro St. Gasolinera cerca de Prawirotaman St
Parada de Transjogja en Malioboro StPiscina del Delta HomestayPrimer día L'aeroport, a 8 km de la ciutat, opera vols domèstics i connexions amb Kuala Lumpur i Singapur. Disposa de caixer automàtic, parada de taxis, tren i autobús. Per arriba al centre es pot agafar un taxi per 50.000 IDR o passant el pas subterrani el bus 3b i després canvi a 2b de la companyia Transjogja per 3.000 IDR cadascun, aprox 40 min + 10 caminant. Al sud del Kraton, al voltant de Prawirotaman St, està ple d'hotels de preu mitjà i baix, restaurants, agències de viatge, caixers automàtics i altres facilitats per a turistes.
hotel Delta Homestay, 195.000 IDR. Una mica més d'una dotzena d'habitacions repartides al voltant d'una piscina i una terrassa on es serveixen els esmorzars (inclosos en el preu). Habitació amb dos llits, bany complet, aire condicionat, ventilador i una petita terrassa. Tracte agradable. Organitzen viatges per la zona i fins i tot a Bromo i Ijen. Per esmorzar: ous ferrats, torrades amb mantega i melmelada, papaia o plàtan, te o cafè. A més, cada dia, te amb pastes a mitja tarda al costat de la piscina i dos ampolles d'aigua de 1/2 lt a la capçalera del llit. Excel•lent.
Retratos familiares, Kraton Retratos familiares, Kraton Segundo día Al cor de Jogja, al centre d'una petita ciutat emmurallada, hi ha el Kraton (accés 12.500 IDR + 1.000 IDR la càmera), el palau del sultà. Construït en 1.756 la seva distribució amb amplis patis, pavellons de teca tallada, i luxosos salons el converteixen en un clar exemple de l'arquitectura tradicional javanesa. Convertit la major part d'ell en museu s'exhibeixen tot tipus d'objectes relacionats amb el sultà: regals de monarques estrangers, joies antigues, mobiliari, arbres genealògics, fotografies i un enorme gamelan, orquestra tradicional indonèsia. Com l'actual el sultán i la seva família viuen aquí es poden veure servents vestits a l'estil tradicional per totes les zones. Malgrat tot és un lloc d'escàs interès, un nyap comparat amb els propers palaus de Bangkok o Phnom Penh.

Pabellon en madera de teca, Kraton Sirvientes vestidos al estilo tradicional, Kraton Mascara tradicional que adorna una de las paredes del Kraton Mobiliario usado pora la familia del Sultan, Kraton Instrumentos usados en el Gamelan del Kraton
 Teatro de marionetas en el Museo Sonobudoyo Tercer día Espectacle de titelles al Museu Sonobudoyo, 20.000 IDR accés + 3.000 IDR la càmera. El wayang kulit Patrimoni de la Humanitat - UNESCO és un teatre d'ombres protagonitzat per titelles, que s'acompanya generalment d'un gamelan, orquestra tradicional javanesa que inclou gongs i timbals de bronze, platerets, xilòfons i flautes de bambú, i diversos instruments de percussió, corda i vent que toquen una quinzena de músics asseguts a terra. Al costat d'ells quatre dones canten amb entonacions operístiques. Les titelles, fetes de cuir i pell de cabra, són dirigides pel dalang, que des de la seva cadira darrere de la pantalla dóna vida als seus braços mòbils, dóna veu a tots els personatges i a més dirigeix l'orquestra.
 Teatro de marionetas en el Museo Sonobudoyo El resultat és un bonic però lànguid espectacle d'ombres acompanyat d'una música pausada, exòtica i estrident difícil de digerir per als no iniciats. El fet que el text sigui en bahasa (indonesi), idioma incomprensible per a la majoria de turistes, ho fa encara menys dinàmic. Però malgrat tot és un espectacle que recomano, per inusual i nou per a un occidental. A més la funció es pot presenciar des dels dos costats de l'escenari, músics, cantants i titellaire manejant els titelles d'una banda, i de l'altra, sobre una pantalla retro il•luminada, les ombres de les titelles expliquen la història al públic. Un becak des de Prawirotaman St. costa 20.000 IDR.
Gamelan en el Teatro de marionetas del Museo Sonobudoyo Gamelan en el Teatro de marionetas del Museo Sonobudoyo Gamelan en el Teatro de marionetas del Museo Sonobudoyo Gamelan en el Teatro de marionetas del Museo Sonobudoyo Gamelan en el Teatro de marionetas del Museo Sonobudoyo
Cuarto día El money changer amb millors referències per honestedat i preu és Mulia al costat d l' hotel Inna Garuda en Malioboro St., que ens ofereix 12.300 IDR per euro. Abans havíem vist 12.250 IDR al costat del Post Office al mateix carrer, i els pitjors canvis evidentment a Prawirotaman St. entre 11.500 i 11.900 IDR. Així que aprofitem per fer-nos amb uns quants milions.
Representación del Ramayana en Purawisata Purawisata és un restaurant, centre de convencions i teatre a l'aire lliure situats al voltant d'una font envoltada d'un bonic jardí. Aquí cada nit hi ha una representación amb dansa, màscares, foc i acrobàcies d'un episodi del Ramayana, un text sagrat de l'hinduisme que narra en 24.000 versos les aventures de Rama per vèncer el seu rival Rahwana i estar amb la seva dona Shita. Un relat religiós i místic entre déus i dimonis que parla de l'etern combat entre el bé i el mal. La funció, més amena que el teatre de titelles, dura 2h i és seguida gairebé en exclusiva per turistes. L'entrada costa 160.000 IDR i sopar al bufet lliure del Gazebo Garden Restaurant 120.000 IDR.
Representación del Ramayana en Purawisata Representación del Ramayana en Purawisata Representación del Ramayana en Purawisata Representación del Ramayana en Purawisata Representación del Ramayana en Purawisata
A més dels warungs i fast foodlocals distribuïts per tota la ciutat, als voltants de Prawirotaman St hi ha multitud de restaurants de clientela exclusivament estrangera, que ofereixen plats occidentals, vegetarians i indonesis, per uns 80.000 IDR per dos plats amb cervesa Bintang. Potser el millor sigui Restaurant Rest. Via Via. Disposa de connexió internet, i al seu costat tenen una botiga on venen souvenirs els beneficis repercuteixen en obres socials. Restaurant Rest. Laba Laba. Terrassa molt agradable. Inclou sonall per avisar el cambrer i esprai anti mosquits, encara que no hem vist gaires. Restaurant Rest. Gading, Pizza y wifi.
pdf document Tours Organitzats a Bromo i Ijen -pdf document Excursions d'un dia des de Jogyakarta -- pdf document Transport -pdf document Esdeveniments Culturals