Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

INDONESIA

Busseig a les Illes Gili

Hi ha més de 3.500 espècies marines en els esculls d'Indonèsia i una immensa varietat topogràfica de parets, plataformes, esquerdes, crestes i canons que fan del país un paradís per al submarinisme. A les illes Gili, encara que hi ha punts per immersions a la deriva, no és una zona de forts corrents i és una zona ideal per a la pràctica de tots els nivells. Tortugues, taurons punta blanca, mantes, peixos àngel, peixos escorpí, peixos pipa, morenes, peixos granota, nudibranquis i molts més.
Atardecer en la costa este de Gili Air Atardecer en la costa oeste de Gili Air Decimotercero día Deixem les coses a l'hotel. Anem a Blue Marlin Dive a demanar informació, i fem la primera immersió 1h30 més tard. Ells munten els equips, els traslladen a la barca i te'ls col·loquen a l'esquena abans de saltar a l'aigua. En pujar a la superfície després de la immersió et recullen els ploms i el jacket amb l'ampolla, i només cal impulsar-se amb les aletes a l'interior de la barca (tipus catamarà). Per descomptat en arribar al centre també carreguen amb la teva ampolla des de la barca. Nomes falta quelcom per picar.
Fish Hans reef, Gili Air, prof. 19 mts, temp. 28º, vis. 15 mts. Comencem amb una immersió fàcil, poc profunda i gairebé sense desnivell ni corrents, però amb molta vida, encara que una mica escassa de corall. Turkey fish, stingray, procupine fish, boxfish, grey moray, hawksbill turtles,yellow margin moray, black spotted moray, clown anemonefish, anax sea cucumber, bluie sea star.
Stingray Moray eel Clown anemonefish Boxfish Anax cucumber Hawksbill turtle Blue sea star Porcupinefish Black spotted moray eel Turkeyfish
Decimocuarto día Fan tres immersions diàries, a les 08:00, 11:00 i 14:30. Pots apuntar-te a tantes com vulguis. Al migdia s'arriba al voltant de les 13:30. Fish Shark Point, Gili Trawangan, prof. 27 mts, temp. 28º, vis. 15 mts, corrent de lleu a moderada. És probablement el lloc més popular dels illes Gili causa de la gran diversitat i abundància de vida marina que es pot veure en una sola immersió Un fons d'arena plana es converteix en una sèrie de canons cada cop més profunds que corren paral·lels a la costa. Taurons d'escull, sípies, ratlles, tortugues en les aigües poc profundes, i fins i tot bancs de bumphead parrot fish.
Parrotfish Lionfish BArramundi cod Butterflyfish Longfin bannerfish Reef cuttlefish Pinnate batfish Longfin emperor Angelfish Parrotfish
Fish Soraya reef, Gili Meno, prof. 26 mts, temp. 28º, vis. 15 mts. Hi ha tant coral que s'està més pendent d'ell que de la pila de vida amb què ens creuem. Veiem entre altres parrot fish, cuttle fish, angel fish, stingray, porcupine fish, lion fish, clown anemonefish, barramundi cod, longfin emperor, pinnate batfish, buterfly fish.
Empieza la aventura con Blue Marlin Dive Barca de Blue Marlin Dive Decimoquinto día Ja que en el primer intent no vam veure taurons, i amb la intenció de gaudir de la posta de sol des de la barca, Julie (una de les divemaster), ens proposa repetir a les 06:30 Fish Shark Point, Gili Trawangan, prof. 30 mts, temp. 27º, vis. 15 mts. Hi ha molta més vida que ahir. Veiem un tauró de punta negra, trigger fish, yellowtail snappers, butterfly fish, angel fish, longfin bannerfish, parrot fish, una llagosta, i durant l'ascensió un grup de vuit tortugues dormint plàcidament sobre el corall.
14:30 Fish Takat Penyu, Gili Air, prof. 15 mts, temp. 28º, vis. 15 mts. S'ha aixecat vent, hi ha ratxes de ones grans i seguides, i a la barca li costa trobar la posició adequada perquè puguem saltar amb seguretat. Una altra immersió plena de vida, i la millor de les cinc a les Gili per veure nudibranquis. Entre altres trobem anax sea cucumber, blue sea star, granulated sea star, cuttlefish, tuberculate mexichromis, yellowmargin moray, lionfish, giant moray, butterflyfish i angelfishes.
Nudibranch Blacktip shark Granulated sea star Angelfish Clown triggerfish Tuberculate mexichromis Butterfly Angelfish Giant moray eel Nudibranch
En les estones lliures o entre immersions si hi ha temps, agafem prestat l'equip de snorkel del centre, si busseges amb ells és gratis, i a només cent metres de la riba, en menys d'un metre de profunditat és fàcil veure porcupine fish, tortugues, parrot fish, angel fish, morenes, absolutament de tot, el millor lloc per fer snorkel en què hem estat mai. Cal preguntar pels punts d'accés, perquè és tal la quantitat de corall que arriba a la riba que és difícil entrar sense danyar-lo o sense tallar-se.
Atardecer en la costa este de Gili Air
Decimosexto día Paguem en Blue Marlin Dive. Sortim tots dos per 3.145.000 IDR per 10 immersions, després d'aplicar un 15% de descompte. Cal afegir 30.000 IDR cadascun (voluntaris) destinats a la conservació de l'escull i altres tasques locals. Per tot això el preu per immersió surt uns fantàstics 26€ que inclouen el lloguer de tot l'equip. Daddy, Eduardo, Julie, Nazareno, i la resta del personal del centre són fantàstics. Parlen tots els idiomes imaginables ja que hi ha indonesis, suecs, alemanys, francesos, uruguaians. El material està en bon estat, i tenen talles suficients. El local disposa de piscina i restaurant.