Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
cabecera

PORTUGAL

La ruta


Itinerario  Alheira de caza, Rest. A Ceia, Braga
13 feb
 Avió Barcelona Lisboa Portugal és un lloc per gaudir de la "vella i avorrida Europa", aquella que va tenir gran pes cultural durant centenars d'anys, on predominen llocs històrics replets de cristiandat, inquisidors, descobridors, i reis plens de riqueses, palaus i conquestes. No significa que s'hagi de passar per alt, bé al contrari, Portugal donada la seva rabiosa proximitat és ideal per a viatges curts, fins i tot de tan sol un cap de setmana.
14 feb
  Lisboa
15 feb
  Lisboa
16 feb
  Evora   
17 feb
  Tomar -  Bus Fatima
18 feb
  Coimbra
19 feb
  Braga
20 feb
 Avió Oporto Barcelona
I així comença aquest viatge, amb un familiar cap de setmana a Lisboa. Tres dies mal contats, a causa de la mala combinació de vols, i un temps plujós que no va afavorir el turisme. La resta de la setmana viatjo sol dia a dia cap al nord: muralles, cavallers templaris, aparicions de la Verge, universitats, bacallà i calls, de tot va haver-hi per visitar.

Portugal és barat, comparat amb Barcelona almenys. És fàcil trobar hotels a partir de 20€ fora de la capital, i es pot menjar a la carta des de 12-15€. Les racions són generoses i és difícil quedar-se amb gana, i el menjar exquisit i familiar. En les taules d'alguns restaurants en asseure'ns hi ha petits plats de pernil, formatge, mantega, pops petits, patés, olives... No són un oferiment de la casa, nomes es paga si es consumeix. Per evitar temptacions innecessàries podeu demanar que els retirin. Preus usuals són: sopa do dia 1,10 (habitual en tot els restaurants del país), plat de peix amb verdures i patates entre 6 i 10€, postres 2€. El menjar és sens dubte el major atractiu de Portugal.

Moure's pel país és fàcil Les carreteres estan en bon estat (encara que ells condueixen com les cabres), el tren és puntual i còmode, els autocars còmodes, i en tots dos casos hi ha una àmplia oferta. Totes les ciutats es poden recorre a peu, i tan sols a Lisboa i Porto és necessari agafar transport públic per arribar a algunes atraccions turístiques.

Tal com he dit, no serà la meva primera elecció, però si voleu un proper, bonic, barat, còmode, temps afable, i sobretot bon menjar, Portugal no us defraudarà.
Braga Oporto Tomar Coimbra Evora Lisboa