Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
cabecera

PORTUGAL

Braga

De Braga diuen que és la ciutat més religiosa de Portugal. En l'edat mitjana va rivalitzar amb Toledo i Tarragona com a centre de poder catòlic a la península, deixant nombroses esglésies repartides per tota la ciutat i un impressionant Palazio arzobispal.
Alrededores del Arco da Porta Nova Alrededores del Arco da Porta Nova tren 08:20 Coimbra Coimbra B Braga (1h56). Decideixo no matinar i em surt car. El tren és un Alfa Pendular molt còmode, amb tv i servei de esmorzar, però costa 19€. I és que "a qui matina Déu li ajuda". Séptimo día Un cop a Braga, seguir el carrer davant de l'estació, passar sota l'Arco da Porta Nova i 500 mts després arribem a la Pza da Republica, centre turístic de la ciutat. hotel  Hotel Residencial, 28€. Av. Central, 27. Hab. gran amb dos llits, moqueta, calefacció, tv i bany complet. Desdejuni inclòs. A recepció, en la segona planta, s'accedeix amb l'ascensor de les Galeries BragaShopping. L' avenida Central, és un ample passeig arbrat, ple d'escultures i bancs per asseure's sota els arbres. Davant de l'hotel es troba l'Igreja dos Congregados, un monumental convent d'estil rococó, i al costat d'ella ocupant l'antic claustre la Universidade do Miño.
Igreja dos Congregados Rua do Souto Largo de Sao Joao do Sauto Se Primacial Plaza del Jardim de Santa Barbara
Praça da República és una enorme plaça peatonal des d'on parteixen els principals carrers peatonal i comercials del casc històric. En el seu centre hi ha una enorme font de dolls d'aigua, i davant d'ella un edifici conegut com a Arcada, Arcada, Praça da Repúblicadegut als arcs i porxades que presenta en la seva planta baixa. Va ser manat construir al segle XVI per l'arquebisbe Diego de Sousa, i la seva funció era facilitar el pas de carruatges i muls que portaven les mercaderies als mercaders des de la rúa do Souto. Entre l'Arcada i la Iglesia de Ntra. Sra. De Lapa, una petita església les parets interiors de la qual estan cobertes de rajoles en tons blaus i blancs, es troba la Torre de Menagem, úniques restes d'un palau del segle XVIII manat construir pel rei Dinis, de qui llueix el seu escut en la façana. És una torre almenada de planta quadrada i 30 metres d'altura, amb tres plantes que ara són utilitzades com a sala d'exposicions.
Igreja de Santa Cruz Torre de Menagem Iglesia de Ntra. Sra. De Lapa Capilla de S. Bentinho Arcada, por detras
Baixan Rúa do Anjo passo davant de la Casa dos Crivos fins a la Igreja de Sta Cruz, amb la seva espectacular façana barroca en pedra llaurada, i la Igreja do hospital de San Marcos, fundat per Diego de Sousa l'any 1.508 com a centre assistencial i de caritat, que comparteixen el Largo Carlos Amarante. En el centre hi ha una font de granit en forma de flor, envoltada d'un petit espai enjardinat i alguns bancs de pedra. Després d'ella, al costat de la Llotja de la ciutat, esta el Palacio do Raio(considerat un dels més bells palaus rococó d'Europa). Baixant el carrer Hospital trobem la popular capella de S. Bentinho da Porta Aberta, que se diu així perquè sempre té les seves portes obertes. De planta octagonal, en el seu interior la parets estan revestides de rajoles i hi ha un petit altar dedicat a Sant Benito, de qui hi ha una petita estàtua en la teulada.
Plaza del Jardim de Santa Barbara Igreja do Hospital de San Marcos Cruzeiro del largo de Sao Joao do Sauto Palacio do Raio Nossa Senhora da Torre
Cruzeiro del largo de Sao Joao do Sauto Creuant una de les antigues portes de la ciutat accedim a un plaça on es troba la Capela de Nossa Senhora da Torre aixecada com recompensa a la Verge per haver estalviat a la ciutat la devastació del terratrèmol de 1755, i la Igreja de São Paulo, construïda pels jesuïtes en 1589, sòbria i simple, però amb un luxós barroc interior i magnifiques talles de fusta en els altars.
El centre de la empedrada Largo de Sao Joao do Sauto ho presideix un espectacular cruzeiroenvoltat per un petita zona enjardinada. Envolten la plaça vells hostals i cafeteries, i dos edificis declarats Monument Nacional la Igreja São João do Souto i la Capela e Casa dos Coimbras.
L'Arco da Porta Novaera l'antiga porta de muralla que des de 1512 dóna accés a la rúa do Souto. Després de la reforma de 1772 dissenyada per Andrés Soares ofereix un costat exterior rococó i un altre interior neoclàssic. Seguint la rúa de Matadouro es troba el Convento do Pópulo, la Camara Municipal i el Palacio dos Biscainhos on hi ha un modest museu de pintura Barroc i Rococó.

Largo de San Francisco Nossa Senhora da Torre Acceso a Bom Jesus do Monte Igreja de São Paulo Iglesia de Ntra. Sra. De Lapa
Se Primacial Arco da Porta Nova En ple casc històric peatonal es troba Se Primacial, la catedral, declarada Monument Nacional i considerada un dels temples mes importants del romànic portuguès. Va ser aixecada sobre una mesquita àrab en 1070, on sobre una base romànica van anar-se afegin-se aportacions en els períodes gòtic, barroc i renaixentista. En el seu interior sostres bovejats decorats amb frescs, un preciós cadirat del cor en fusta tallada, dos espectaculars òrgans de tub del segle XVIII, i la Capela das Reis del segle XIV, on es enterrat entre uns altres l'Arquebisbe Lourenço, que explica la llegenda que va ser trobat sense canvi aparent quan van obrir la seva tomba al segle XVII. A més el Tesouro de la Catedral, on hi ha una exposició permanent sobre la història del temple i la ciutat de Braga, és un dels més importants de la seva classe.

Antigo Paço Episcopal La Rúa de Souto, el principal carrer comercial del Braga històric, recorre el camí entre la Torre de l'Homenatge i l'Arc dóna Porta Nova. Es tracta d'un ampli carrer peatonal, on es poden trobar tot tipus de comerços, des de moda fins a vinacoteques, llibreries, perfumeries, decoració i llar, i les típiques tendes d'articles religiosos de la ciutat. Més o menys cap a la meitat del recorregut, davant de l'Església de la Misericòrdia, el carrer s'eixampla formant la petita plaça empedrada de Largo da Paço, on es troba el Palau de la República Bracarense. En el centre hi ha una font en la qual és tradició que els novençans de la Universitat siguin banyats en començar el curs escolar.
A la mateixa Rúa de Souto, davant de la Catedral, está el Antigo Paço Episcopal, una immensa mole que avui acull la Biblioteca Municipal i algunes facultats de la Universitat. Per l'altre costat es troba el Jardim de Santa Barbara, una plaça rectangular on diversos caminets envoltats de parterres convergeixen en una font de pedra hexagonal coronada per l'estàtua de Santa Bàrbara. En un dels seus extrems es troben les ruïnes de la muralla medieval. Baixant l'Av. Liberdade, una ampli passeig semi peatonal que parteix de la Praça da República, s'arriba al Restaurant Rest. A Ceia. Sopa do dia, alheira de caza caça i pastís de galetes, 14.40€. Meitat celler, meitat restaurant, és un local agradable i ben atès on se serveixen deliciosos plats, variats i copiosos, que ho converteixen en motiu suficient per venir a Braga. La sopa del dia sembla increïble que nomes costi 1.5€, i la alheira,  una espectacular saltxitxa amb textura de botifarra.

Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte
L'última parada del bus nº 2 (1.45€) a uns 5km del centre en el pujol de la Muntanya Espinho, Bom Jesus do Monte, Bom Jesus do Monteun dels majors centres de peregrinació de Portugal. Va ser encarregat per l'arquebisbe Maura-Teles i després de 60 anys de construcció es va inaugurar en 1783. Tot l'entorn del Santuari és un parc natural en el qual hi ha diversos hotels, cuidats jardins, diverses capelles, fonts, estàtues, una cova natural, un llac on es pot fer una passejada amb barca, i un mirador amb vistes espectaculars de tota la ciutat. Des de la parada de l'autobús per accedir a l'església, a 116 mts d'altitud, el millor és pujar en el remuntador (1.10€ pujar, 2€ anada i volta), i descendir per la seva monumental escalinata travessant un frondós bosc esquitxat de fonts, escultures, i capelles barroques amb escenes de la vida de Crist.
Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte Bom Jesus do Monte, remontador
Restaurant Rest. Anjo Verde. Vegetarià a Praça Velha, un petit descans per a l'estómac. Ple de gent a vessar. Assortit de croquetes, hamburguesa de tofu amb arròs integral, suc de poma i mango, i mousse de xocolata blanca, 13.20€