Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Catala
Capçalera

Sud-àfrica

Santa Lucia

Decimoquinto día Posem la directa cap a Santa Lucia, a la portes de iSimangaliso Wetland Park. La seva distribució és semblant a Sodwana Bay, el carrer Mc Kenzie St, d'uns 500 mts de llarg, travessa el poble. A banda i banda hi ha hotels, restaurants de tot tipus (braai, sushi, pizzeria, tavernes, american style ...), supermercats, botigues de licors, i agències especialitzades en organitzar diferents activitats per al turisme. Enmig del poble hi ha una benzinera, al costat d'ella un Spar, una bugaderia (100 rands cistell), una botiga de records i alguns bars i restaurants. Una mica més enllà, just devant del carrer Dolphin, ocupant 50 mts de vorera hi ha parades de venda d'artesania i souvenirs que comparteixen espai amb la venda de fruita.
Estuary Beach
Acceso a la pasarela que lleva a Estuary BeachCamping SugarloafA dos o tres quilòmetres del poble, entre l'estuari i la llarga platja, es troba el camping Camping Sugarloaf, 300 rands. La parcel·la és per a dues tendes i dos cotxes, amb braai, banys, dutxes, aigüeres, però no hi ha cuina ni aigua bullint per al te. Per accedir a la platja, per una passarel·la de fusta que hi ha sobre un frondós aiguamoll, un cartell ens avisa del perill dels cocodrils. Un altre cartell dins el càmping, ens avisa del perill de trobar-se amb algun hipopòtam passejant de nit.
Als carrers del poble també hi ha cartells avisant de la presència nocturna de hipopòtams, i fins i tot en un hotel veiem fotos d'un bevent de la piscina i passejant pel jardí al seu aire. És el que té estar de ple en un estuari. Per si no fos suficient, desenes de micos (vervet monkeys) patrullen els carrers, esperant la seva oportunitat de robar una mica de menjar.
Nyara Informarse bien antes de bañarse Las calles de St Lucia estan llenas de vervet monkeys Cuidado con los hipopotamos por la noche Rinocerontes blancos
Shonalanga HotelDecimosexto día Atès que en el càmping no podem esmorzar pel nostre compte, no hi ha aigua bullint per al te, ni portem estris per escalfar-nosaltres mateixos; i que les dues activitats que realitzarem s'inicien al poble, ens traslladem a un hotel a Mc Kenzie St. hotel Shonalanga Hotel, 300 rands per persona. A dos minuts de la benzinera. Unitats d'entre 60 i 70 m2, dos llits amb bany propi, menjador i cuina americana, terrassa amb taula i dues cadires, wifi, piscina i pàrquing.
L'estuari alberga almenys 800 hipopòtams que comparteixen l’aiguamoll amb més de 1.000 cocodrils i una sorprenent varietat d'ocells. Els més fàcils de veure són pelicans, agrons i àguiles pescadores. A més les seves aigües són meravellosament fèrtils i estan plenes de gambes, gambetes i tot tipus de vida aquàtica. Hippo & Crocodile Safaris, entre altres empreses a St Lucia, organitza excursions per 220 rands per persona. El passeig es fa en barcasses obertes amb capacitat per a 15 persones, inclou un break amb cafè o te, i un guia naturalista. És un dia fosc que amenaça pluja i fa força fred, als animals els costa sortir. Malgrat tot veiem molts hipopòtams, encara que mai en grans grups ni massa a prop, i un cocodril nedant enmig del riu. Amb bon temps segur que val molt la pena.
Excursión fluvial en el estuario de St. Lucia Excursión fluvial en el estuario de St. Lucia Excursión fluvial en el estuario de St. Lucia Excursión fluvial en el estuario de St. Lucia Excursión fluvial en el estuario de St. Lucia
Avistamiento de ballenasDecimoséptimo díaAvui toca matinar per veure balenes, sortim de St. Lucia les 06h00. Advantage tours. Whale tour 975 rands. Únic operador autoritzat a Santa Lucia per oferir tours per veure balenes. Surten des de Richard 's Bay, el port està a uns 80km, 1h10. La navegació dura unes 2h30, veiem un munt de humpback whales, algunes a molt curta distància. Les que veiem saltar, tres d'elles, estan molt lluny, tant que veiem millor l'aigua esquitxada que la pròpia balena. Això sí, veiem un munt d'aletes dorsals, aletes posteriors i algun cap. Veiem almenys una dotzena d'exemplars, entre elles dues cries. Volta a port i des d'allí a Santa Lucia, en total unes cinc hores. Tot i que la nostra guia al vaixell el descriu com un dia de navegació estàndard, alguns passatgers que han passat la major part del viatge amb el cap per fora de la barana segur que no estan d'acord. Hi ha mar de fons i la barca es mou bastant, millor prendre Biodramina.
Grupo de nyaras Mission Rocks, Eastern Shores Playa de Cape Vidal Mission Rocks, Eastern Shores Grupo de ñus
Rinoceronte blancoA la tornada, vam passar la resta del dia en les Eastern Shores, una zona d'Isimangaliso entre Santa Lucia i Cape Vidal. És la combinació ideal de platja i safari. Un seguit de camins donen accés a diversos hàbitats que inclouen dunes, praderies, boscos sobre dunes, llacs, extenses platges de sorra, i platges de roca, que alberguen una sorprenent diversitat de flora i fauna. Entre els animals vistos hi ha diversos ramats de nyus, zebres, i antílops diversos, kudús, búfals, vervet monkeys, dos rinoceronts blancs amb una cria, i l'únic rinoceront negre de tot el viatge. Hi ha un parell de zones de pícnic i diversos punts d'observació, així com diverses opcions d'allotjament, entre elles el solitari i paradisíac Cape Vidal, entre el llac Bhangazi i l'oceà Índic. L'entrada al parc és per Bhangazi Gate, a 3 km de la cruïlla sobre el llac a Santa Lucia, i la tarifa d'accés és 50 rands per persona més 40 rands per vehicle.
Nyara Rinoceronte negro Cangrejo en Mission Rocks, Eastern Shores Rinocerontes blancos Grupo de ñus
Restaurante John Dorys. Sushi, grill i peix tot en un sol local. Ens vam apuntar a l'oferta dels dimecres quan el sushi està a meitat de preu. Sushi variat, dues cerveses i postres 160 rands. Bon servei i bon ambient.
John Dorys Restaurant John Dorys Restaurant John Dorys Restaurant John Dorys Restaurant John Dorys Restaurant