Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

JORDANIA

Wadi Rum

Arenas y acantilados en el Wadi Rum Arenas y acantilados en el Wadi Rum El Patrimoni de la Humanitat - UNESCO Wadi Rum és una vall desèrtica de sorres rosàcies i altes muntanyes, un laberint de canons rocosos a 1.600 mts d'altitud, una zona remota i tranquil·la, llar de beduïns. Dibuixos en pedres (petroglifs) de 2.500 anys enrere han deixat constància del pas de nòmades i caravanes des de temps antiquíssims, gràcies a les seves nombroses fonts malgrat ser un desert. Però el Wadi Rum és conegut sobretot per haver estat el centre de operacions de Lawrence d'Aràbia durant la rebel·lió àrab de 1917-18.
Wadi Rum
Wadi Rum és una zona protegida gestionada per Aqaba Special Economic Zone Authority que promociona el turisme en equilibri amb la imprescindible protecció dels seus fràgils ecosistemes. A causa d'això l'accés (5 JOD) és controlat des del visitor's center, al propi desert, on pot llogar-se un vehicle 4x4/camell amb un conductor/guia i recórrer el desert durant unes hores. També hi ha nombrosos tourist camps, molts d'ells vinculats a hotels a Amman, Petra o Aqaba, que ofereixen a més una experiència beduïna completa amb allotjament en tendes de campanya i l'oportunitat de dormir sota els estels.
Wadi Rum
La fauna escasea en el Wadi Rum Petroglifos en Wadi Rum Des de el Rocky Mountain Hotel a Wadi Musa lloguem un vehicle per 4 persones per 125 JOD que inclou trasllat fins a Wadi Rum (2h), excursió en 4x4 pel desert (4h) i trasllat fins a Aqaba (1h). L'excursió aquesta organitzada des de Orix Camp, un rest camp estratègicament situat al costat del Visitors Center que ofereix les comoditats bàsiques en tendes beduïnes, amb uns lavabos impecables, i bonica jaima central on assaborim un te.
Los Siete Pilares de la sabiduría
Puente de Piedra de Burdah Escultura de Lawrence de Arabia en Barrah Siq Alguns dels seus llocs mes coneguts són: "Els Set Pilars de la saviesa”, llarga formació rocosa, anomenada així en record a T.E. Lawrence; Al-Qsair, poc mes que una pila de maons, aparentment part d'una casa ocupada per ell; el Pont de Pedra de Burdah, de 35 mts d'alçada, un dels arcs naturals més alts del món; el canó Barrah Siq; el canó Khazali on es troben una sèrie de petroglifs dibuixats en parets i coves; o les ruïnes d'un temple nabateu de 2.000 anys d'antiguitat.
Wadi Rum
Des de Aqaba la companyia Jett Bus, al costat de l'Hotel Movenpick, té servei a Amman a les 07:00, 09:00, 11:00, 14:00, 16:00, 18:00 i 19:30 per 8 JOD.  El meu autobús és un vehicle de dues plantes, confortable, tv, i servei d'entrepans, te, refrescs i cafè.
Wadi Rum