Capįelera

Méxic

Campeche

Septimo día Després de visitar Uxmal i comprar alguns regals al Museu del Cacau, agafem la carretera 261 direcció sud. És una via d'un sol carril, amb tpes cada vegada que entrem, creuem o sortim d'un poble. En Bolonchen de Rejón agafem un desviament cap a Hecelchakán, on ja prenem la carretera lliure de dos carrils fins a Campeche. Parem a dinar a Nohalal, un petit poble de 50 habitants, on sense adonar-nos, seiem a taula en una festa d'aniversari. Cotxinilla pibil, brou amb pollastre i Coca-Cola. Una experiència molt divertida, vam passar una bona estona xerrant i rient amb els convidats.
hotel Viatger Inn, 590 MXN habitació quàdruple per a ús de dues persones. Esmorzar inclòs: cereals amb llet, cafè i plàtan. Wifi bastant potent, personal super amable. És un alberg al més pur estil motxiller, amb dormitoris i tota mena de serveis compartits. A la nostra habitació banys i dutxes ho eren, però molt nets. Pàrquing i hamaques. Molt cèntric.
Calle 49 Puerta del Mar Plaza de la Independencia Murallas frente al malecón Centro histórico de Campeche
Paseo por el malecónAl Patrimoni de la Humanitat - UNESCO centre històric de Campeche, de marcat caràcter colonial, les cases, esglésies i edificis en general estan pintats amb tota la gamma imaginable de tons pastís; els antics baluards, que formaven part del sistema defensiu que protegia la ciutat dels atacs pirates, s'han convertit en museus i jardins; i la muralla, conseqüència d'un gloriós passat d'auge econòmic i comercial, es accessible, i es pot passejar per la part alta, tenint unes vistes formidables de carrers i terrats de tot el barri. Sens dubte aquests són alguns dels motius que van portar a la UNESCO en 2001 ha declarar aquesta part de Campeche com a Patrimoni de la Humanitat.
Atardecer desde el malecón Centro histórico de Campeche Murallas frente al malecón Vista desde las murallas de las calles del centro histórico Frente marítimo de Campeche
Si hem de triar algun lloc com el centre del centre aquest es la Plaça de la Independència, una plaça enjardinada voltada per un enreixat de forja, i presidida per una preciosa glorieta convertida en bar terrassa, l'envolten la Biblioteca Municipal, el Centre Cultural Casa Nº 6, la Catedral de Nostra Senyora. de la Puríssima Concepció, la Casa Vella, i el Baluard de la Soledat, la porta més gran de les vuit que unien la muralla, i que actualment alberga el Museu d'Arquitectura Maya. Cada nit, sobre la paret porxada de la Biblioteca, es mostra una espectacular projecció sonora sobre la història de la ciutat. La plaça és un lloc molt popular, la gent va a passejar, a misses a la catedral, o prendre alguna cosa a les terrasses dels carrers de vianants que l'envolten. Des de la plaça surten uns petits trens turístics que recorren la ciutat, 45 min. 120 MXN.
Proyección sonora sobre la Biblioteca Municipal Proyección sonora sobre la Biblioteca Municipal Proyección sonora sobre la Biblioteca Municipal Proyección sonora sobre la Biblioteca Municipal Proyección sonora sobre la Biblioteca Municipal
Un altre dels principals atractius d'aquesta ciutat, situada en una badia de tranquil·les aigües al golf de Mèxic, són els 3,5 km de Malecón que discorren paral·lels a la costa. Disposa d'una àmplia vorera on passejar còmodament, una pista per ciclisme i patinatge, per descomptat hi ha bancs per seure i gaudir de la posta de sol, zones de joc infantil, i fins i tot zones per fer exercici a l'aire lliure, a més de miradors, i restaurants amb terrassa que ofereixen peix i marisc.
El carrer 59 divideix en dos el Centre Històric, unint les dues portes que es conserven del recinte emmurallat: la Porta de Mar i la Porta de Terra. És un carrer de vianants amb multitud de botigues i galeries, on a la nit restaurants, cantines i cafeteries omplen la calçada amb les seves terrasses. Un dels locals més concorreguts és Restaurante La chopería, dos margaritas 110 MXN.
Iglesia de San Francisquito Museo de Arquitectura Maya Parque de las banderas Mercado Pedro Sainz de Baranda Catedral de Ntra Sra. de la Purisima Concepción
L'oferta gastronòmica a Campeche és àmplia. Al carrer 49 entre la 10 i la 12 es troba la Plaça de Sant Martí. Sota les seves arcades hi ha quatre restaurants familiars poc visitats per turistes, que obren a partir de les 19h. Just a la plaça central estan Restaurante La Parroquia, carrer 55 entre les 10 i la 12. Obert les 24h. És un enorme menjador obert al carrer on es serveix tot tipus de menjar tradicional. Papadzules, formatge farcit, i llimonada, 220 MXN. Restaurante Marganzo. Per menjar quelcom amb gust de mar.
Octavo día Després d'esmorzar vam visitar el Mercat Pedro Sainz de Baranda, ple a vessar, on a més dels típics llocs de fruites, verdures, carn i peix, hi ha diversos locals amb bona pinta on esmorzar. Vam comprar cinc pomes (15 MXN), una bossa de nachos (10 MXN). En una farmàcia comprem un anti mosquits local i uns caramels, 84 MXN.
Mercado Pedro Sainz de Baranda Mercado Pedro Sainz de Baranda Mercado Pedro Sainz de Baranda Mercado Pedro Sainz de Baranda Mercado Pedro Sainz de Baranda