Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capįelera

Méxic

Puerto Morelos

Decimosexto día A pocs quilòmetres de Tulum direcció nord, la carretera té dos carrils, a la mitjana central hi ha palmeres, i els cartells de senyalització es multipliquen de manera exponencial. Estem en plena Rivera Maya, hi ha molt més trànsit, i des de la carretera es veuen els terribles resorts que envaeixen la platja i impedeixen l'accés a la sorra als no clients. Benvinguts al meravellós món de "la polsera tot inclòs". Intentant fugir d'això vam arribar a Port Morelos, un tranquil i petit poble costaner a meitat de camí entre Cancún i Platja del Carmen, que ens va recomanar Llisa de Gypsea Divers.
Muelle principal junto a Plaza Jardín Principal Vista del Faro Inclinado desde el muelle Barcas amarradas en la playa de Puerto Morelos Vista de Puerto Morelos desde el muelle Barcas amarradas en la playa de Puerto Morelos
Muelle principal junto a Plaza Jardín PrincipalPuerto Morelos és un lloc idíl·lic, amb platges de sorra blanca, fina i suau, gairebé sense onatge, protegides per un escull de coral que s'estén al llarg de tota la costa. La zona va ser declarada Parc Nacional, i les seves aigües ofereixen tota la bellesa i diversitat de qualsevol altra zona del Carib, sent ideal per fer snorkel, busseig i surf de vela. El problema és que la costa està envaïda pel sargazo, algues vermelles, i cal travessar una bona quantitat d'elles per arribar a l'escull. No ens sembla la platja ideal per passar els nostres últims dies, i decidim provar sort demà a Isla Mujeres. 
A Plaça Jardí Principal, al centre del poble, al voltant d'un quiosc habilitat com a punt d'informació, es troben la majoria de serveis del poble: caixers, supermercats, botigues de souvenirs, restaurants i algun centre de busseig (ens van recomanar Wet Set); a més de l'accés a un petit moll, on es troba l'antic far inclinat per l'huracà Beulah en 1967. Els hotels es troben majoritàriament al llarg de la línia costanera.
Pizzeria junto a Plaza Jardín PrincipalPosada AmorBuscant hotel descartem Ojo de Agua i Amar Inn, tots dos 1.100 MXN; y Rancho Sakol, 99 USD, amb bona pinta i accés a una platja sense algues, però lluny del centre i pujat de preu. Per passar una nit triem una opció més cèntrica i barata. hotel Posada Amor, a 10 mts metres de la plaça central. Habitació doble, petita, amb bany propi i cafetera elèctrica, wifi, sense TV, sense esmorzar. 550 MXN. Restaurante Pizzería, 180 MXN. Àmplia terrassa, en una cantonada de la plaça, davant de l'hotel Royalton. 100% italianes, delicioses, l'oli picant exquisit. Entre 140 i 200 MXN. Restaurante Posada El Moro. Tenen una oferta de dues cerveses 50 MXN, dos margarides 80 MXN, no reparem en despeses. Tant l’hotel com el restaurant fan bona pinta, però ens venia de gust pizza. A 200 mts del centre.