Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

XINA

Guilin

Cim de la Bellesa Solitària Una dita popular xinesa diu que "el paisatge de Guilin és el millor sota el cel". La ciutat esta travessada pel riu Li, part essencial del seu paisatge per on baixen els vaixells cap a Yangshuo a 83 km de distància. Guilin té el seu principal atractiu en la naturalesa, envoltat de pujols, verdes cadenes muntanyenques, formacions karsticas, grutas, coves...

Guilin va ser per nosaltres una ciutat de passada, un pont entre les Terrasses d'Arròs i Shanghai. Durant les 24h que vam estar allí ens vam dedicar a visitar els voltants de Zhengyang St, un llarg carrer per a vianants pròxim al nostre hotel envoltat de bars, terrasses, restaurants, hotels, cinemes i centres comercials. Un bon lloc on comprar souvenirs, targetes per a la càmera de fotos, roba, tes, degustar un gelat al Mc Donalds o el plat típic de la ciutat, la sopa de serp. A la nit mereix la pena acostar-se a Zhongshan Lu i gaudir del seu variat mercat nocturn, i dels tenderetss de menjar que ho envolten.
Cim de la Bellesa Solitària Al nord de Zhengyang St. es troba el Cim de la Bellesa Solitària (50yuan), una formació karstica d'extraordinària bellesa, el cim de la qual ofereix les millors vistes de la ciutat, i que es troba enmig de la Mansió del Príncep Jingjiang (una família noble durant la dinastia Ming). Fa 1.500 anys, Yan Yanzhi, governador de Guilin, va escriure: "res pot superar a aquest cim solitari en bellesa", i d'aquí el seu nom. Fa 216 metres d'alçada i les parets estan plenes d'inscripcions esculpides en roca de la dinastia Qing.
Llac Shan Al sud de Zhengyang St. esta el Llac Shan, un dels quatre de Guilin, que va ser durant la dinastia Tang la secció sud de la fossa que defensava la ciutat. Al mig s'alcen les Pagodas d'Or i Plata. La primera, construïda en coure, té 9 pisos d'alçada i 41 metres d'alt, i es considera la major de la seva classe. La segona, de 35 metres d'alçada,esta tota ella decorada amb esmalt acolorit. Diuen que ambdues estan unides sota l'aigua per un aquari, nosaltres no vam entrar.


Mercat nocturn de Zhongshan Lu Mercat nocturn de Zhongshan Lu Riu Li Zhengyang St Zhengyang St
Menjar al carrer a Zhongshan Lu Hotel  Backstreet Youth Hostel. 3, Renmin Rd. 110yuan. Hab. doble àmplia, bany complet, TV, a/c, còmode i net, encara que l'aigua no surt gaire calenta. Bar, restaurant, internet i personal que parla anglès. Cèntric, al costat de la zona comercial, a 5 minuts del riu i del Cim de la Bellesa Solitària.
tren  Des de l'Estació Sud hi ha trens a gairebé tots els punts del país, Beijing, Chongquing, Shanghai... El tren Beijing-Hanoi, passa dues vegades per setmana per aquí. Guilin és estació de passada a la majoria de les rutes, aixi que en cas de buscar lliteres és recomanable fer-lo amb varis dies d'antelació.
 Avió  Des de l'aeroport de Liangjiang (KWL), a 26km del centre, mes de 50 companyies connecten Guilin amb la resta de Xina i Àsia. Avió a Shanghai 1h 40min, 1325yuan. Taxi des de el centre 90yuan.