Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

XINA

Suzhou

Ciutat vella Només a una hora de Shanghai, Marco Polo la va bateijar com la "Venècia d'Orient". El centre de la ciutat vella el travessa el Gran Canal, al seu voltant una densa xarxa d'estrets canals d'aigua, carrers i vies fluvials formen una extensa teranyina a la qual les edificacions estan a la vora de l'aigua. Suzhou també és coneguda pels seus parcs i jardins orientals, ni més ni menys que cent vuitanta d'estil clàssic, dels quals set formen part de la Llista de Patrimoni de la Humanitat.

Ideal per fer una excursió de un dia des de Shanghai, de on surten trens cada dues horas, 22yuan.
Jardi del Mestre de les Xarxes Jardí del Mestre de les Xarxes. 30yuan. De modestes dimensions, tot just mitja hectàrea, va ser construït al segle XVIII i va formar part de la residència d'un cortesà de la dinastia Qing. El jardí, al centre del qual hi ha un estany ple de carpes, està guarnit amb arbres, flors i roques. Al seu al voltant canals, ponts, pavellons i passos sota sostre, ens conduïxen als petits i delicats pavellons guarnits amb mobiliari de les dinasties Ming i Qing. El Pont Yibu, a la part est del Jardí, és el pont de pedra més petit de Xina. Part de la residència va ser duplicada i exposada al Museu Metropolità d'Art de Nova York al 1981, i el jardí en miniatura es va exhibir al Centre Pompidou de París al 1982.
Panmen Scenary Area Panmen Scenic Area. 50yuan. És un enorme parc situat al sud de la ciutat antiga, canals, cascades d'aigua, formacions rocoses, mangos, i un jardí espectacular. La seva construcció va començar fa 2.500 anys, i cal destacar: Hui Guang, la pagoda mes antiga de Suzhou, el pont Wu, el pont de pedra mes gran la ciutat, i la Porta Panmen, l'única comporta que es conserva de les vuit que unien Suzhou amb la resta de la Xina. L'entrada inclou un petit passeig amb barca pels seus canals.

Tambe es pot passejar amb barca pels canals de la ciutat vella. La major part de les cases es van construir a la vora del riu, hi ha poques àrees desocupades i per tot arreu es troven carrerons aquàtics i petits ponts.
Jardi del Mestre de les Xarxes Jardi del Mestre de les Xarxes Ciutat vella Ciutat vella Ciutat vella