Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

XINA

Xian

Torre del Tambor Xian (3.000.000 hab) és sens dubte una de les ciutats més carismàtiques de Xina. Ha estat capital de tretze dinasties, i va ser punt de partida de la Ruta de la Seda, convertint-la en centre d'intercanvi econòmic i cultural de Xina amb la resta del món. Actualment és una ciutat moderna i dinàmica de grans avingudes. El seu principal atractiu sens dubte són els guerrers de terracota, encara que mereix la pena passejar un dia pels seus mercats, el barri musulmà, la muralla o les diferents torres i pagodas on es pot arribar amb el economic i eficient transport public. Altre atractiu amagat és la seva gastronomia, sobretot els tenderets al carrer del barri musulmà.    Mapa Xi'an Mapa Turístic
Guerrers de Terracota Guerrers de terracota. 90yuan. És l'excavació arqueològica mes gran de Xina. Des de 1974 han estat trobades mes de 7.000 figures de guerrers i cavalls de terracota de mida natural, disposats en formació de batalla, amb els seus carros i les seves armes, que custodien simbòlicament el mausoleu de Qin Shi Huang, el primer emperador de la dinastia Qing.
Convertit en museu, ocupa un àrea de 16.300 m², dividits en tres mòduls. El primer és el mes impressionant de tots, en una fossa de 14.000 m² (230x62x5), s'exhibeixen mes de 6.000 guerrers i cavalls en formació de batalla. A l'est, 3 esquadres de 70 soldats cadascuna formen l'avantguarda.
Guerrers de Terracota A l'oest, a la rereguarda, es troben els arquers. Els soldats tenen una alçada mitja de 180 cm, tots duen armadura, i al seu origen estaven pintats i duien armes. No hi ha dues figures iguals, tots tenen trets facials diferents, el bigoti, la coleta, el somriure, la mirada... Es creu que són una fidel reproducció de l'autèntica guàrdia imperial de Qin Shi Huang.
En els altres dos moduls, diversos utensilis al terra fan evident que encara estan treballant. Al segon, de 6.000 m², s'han desenterrat ja 1.000 guerrers, 500 cavalls i 89 carros de combat, la major part sense restaurar. El tercer sembla ser el centre de comandament de l'exèrcit, hi ha 68 guerrers, un ca
rro i quatre cavalls. En aquest modul s'exhibeixen en vitrines un exemplar de cada tipus de figura, amb una àmplia explicació de la seva graduació, número d'exemplars, peculiaritats de la figura i demes... La millor oportunitat per a veure'ls amb detall i entendre l'exhibit als fossos. Crec que el mes encertat és començar la visita per aquí.
Tot el complex esta a 37 km de Xi'an, una hora de camí. Un taxi costa 100yuan, però es mes barat l'autobús 306 que arriba per 7yuan.
Guerrers de Terracota Guerrers de Terracota Guerrers de Terracota Guerrers de Terracota Guerrers de Terracota
Muralla de Xian Muralla de Xian. 40yuan. És una muralla rectangular d'uns 14 km de llarg envoltada d'una profunda fossa, va ser construïda durant la dinastia Ming, i es considera la muralla de ciutat millor conservada de Xina. De les seves quatre portes d'accés, la sud (Yongning o Pau Eterna), es troba a pocs metres de la Torre de la Campana. Donat l'ample que ofereix dalt, uns 10 metres, i el bon estat del ferm, és una bona idea recórrer-la amb bicicleta.
Torre del Tambor. 20yuan. És una torre de fusta de 34 metres d'alçada, combinació d'estils Tang i Qinq, construïda al 1380 sense fe servir un sol clau metàl·lic. A l'antiga Xina aquestes torres eren usades per a marcar el pas del temps, i ocasionalment com senyals d'alarma.
Torre de la Campana Torre de la Campana. 20yuan. Es tracta d'una torre de fusta de 36 metres d'alçada, construïda al 1384 per l'emperador Zhu Yuanzhang, al centre de la ciutat, per a avisar als seus dominis de possibles atacs enemics. Conforme la ciutat va anar creixent, el seu centre geogràfic també va canviar. Així que al 1582 la torre va ser desplaçada 1.000 mts cap a l'est, i excepte per la base de maó de 8 mts d'alçada sobre la qual reposa, es tracta al complet de l'estructura original. Avui segueix sent el centre de la ciutat, aïllada en una illeta, envoltada de trafic i asfalt, s'accedeix a ella per un pas subterrani. Consta de dos pisos i tres volades corbats que li donen un aire majestuós.
Gran MesquitaHuimin Jie St. És el centre del barri musulmà a 500 mts de la Torre del Tambor, és un carrer arbolat envoltat d'edificis de les dinasties Ming i Qing, restaurants, botigues, un mercat de roba i souvenirs a un costat, i altre de menjar a l'altre... El barri esta format per carrerons estrets amb cases d'atovó, carnisseries, homes amb barrets blancs i llargues barbes... Un ambient únic en aquesta part de Xina, i segurament la millor zona de la ciutat per a menjar. Aquí abunden els tenderets al carrer, els mercatsnocturns i els restaurants familiars, bols de fideos, anyell, pites, i picant per tot arreu. ABarri musulma Xinat'acostumesal picant, tot esta especiat, però aquí ho duen al extrem. Vam prendre una sopa tan picant que finsi tot ens tremolaven els llavis. Literal.
Gran mesquita. 12yuan. Construïda a l'any 742, és una fusió d'estils arquitectònics xinès i musulman.Ocupa 13.000 m² i esta dividida en quatre patis ocupats a la seva major part per jardins. Amagada entre els carrerons del barri musulmà, és un recés de pau on fugir de la bullícia del centre. A l'últim pati es troba la Sala d'Oracions amb capacitat per a 1.000 persones i que funciona, com és tradicional, cinc vegades al dia.
Hotel  Han Tang Inn. 160yuan, hab. doble, dutxa, bany, TV, aire condicionat, i premsa internacional a recepció. Llit còmode, el bany Restaurant Barri Musulmauna mica brut i amb olor a humitat. Restaurant ampli i còmode a la ultimaplanta, encara que molt malament ventilat. Bus  Preus: Bus 2yuan, trolebús 1yuan. L'estació de llarga distància es troba al sud de l'estació de tren.  tren  Al nord de la ciutat, a 1/2h del centre. És difícil trobar bitllets per al mateix dia, fins i tot per a seient dur en algunes destinacions. Tampoc és fàcil trobar algú que parli anglès.
 Avió  L'aeroport de Xianyang (XIY) es troba a 50km del centre. Realitza nombrosos vols nacionals, i internacionals a Amèrica, Europa i Àsia. Des de davant de l'Hotel Melody sorten autobusos (16yuan) cada mitja hora, el taxi costa 100yuan i triga una hora. Vols a Chongqing 530yuan.