Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

XINA

Yangshuo

Riu Li Yangshuo és un petit poble (300.000 hab) encaixonat enmig de deu cims muntanyencs que formen una estreta vall. Envoltat d'un paisatge de formacions kársticas repartides enmig d'arrossars, les possibilitats del poble i els seus voltants són molt diverses: llogar una mountain bike, navegar pel riu Li, visitar alguna de les seves nombroses coves plenes d'estalagmites i estalactites, bambú rafting, o presenciar l'ancestral pesca amb cormoranes entre d'altres.
Un dels seus principals atractius és West Street, un carrer pavimentat amb blocs de pedra i cases a banda i banda d'estil xinès, convertides en cafès, hotels d'estil occidental, botigues de artesania, pintura, cal·ligrafia, motxilles i roba de muntanya, acadèmies de kung-fu... Un dels pocs llocs on escoltaràs parlar anglès a Xina, de fet alguns establiments estan duts per occidentals. Multitud de turistes fan les seves compres, o es relaxen prenent una tassa de cafè o una cervesa freda. A mi em sembla una turistada al mes pur estil Lloret, sense encant ni carisma, molt allunyada d'altres carrers del mateix estil com per exemple Kao Sant Road a Bangkok.   Mapa Mapa de Yangshuo  
Diuen que no coneixes Yangshuo si no has recorregut els seus voltants amb bicicleta, així que el primer dia ja ens hi posem. Desmotivats per la calor i la falta de costum els dos dies següents optem per recórrer la zona amb motocicleta, que encara que no és tan bucòlic també té dues rodes i cansa menys.   Mapa Mapa dels voltants de Yangshuo
Riu Li DIA 1. Lloguer de bicicleta, 10yuan dia + 100yuan de deposit. Sortim de Yangshuo cap a Fuli (8km) per la carretera general. No arribem a visitar la part vella, només ens aprovisionem d'aigua i menjem una mica abans de prendre una carretera secundària poc transitada fins a Xingping (17 km). És un petit poble de pescadors fundat fa 500 anys, amb placides aigües, cims alts i penya-segats escarpats. Hi ha un parell d'hotels on allotjar-se, que son una bona opció per a fugir del turisme que envaeix Yangshuo.
Aquí lloguem una barca de bambú que ens duu riu amunt fins a Yangdi (130yuan). El trajecte, d'una hora, és una processó sense fi de diferents cims, cada corba del riu ens sorprèn amb un de nou, búfals d'aigua i ànecs comparteixen les ribes, boscos de bambú, camperols treballant el camp, pescadors, i altres petites barques com la nostra que transportan turistes. Diuen que és la millor part del riu, la veritat és que el paisatge és imponent. Ja que la barca de bambú no aguanta la sobrecàrrega que suposen les quatre bicicletes, des de Xingping lloguem una barca mes gran per tornar a Yangshuo (200yuan).
 Mapa Mapa dels voltants de Xingping
Voltants de Yangshuo
Riu Li
Riu Li Yangshuo
Puesto callejero
Rio Yulong Bufals de aigua
Moon Hill
Vistas desde Moon Hill DIA 2. Lloguer de moto, 80yuan dia + 400yuan de deposit, omplir deposit 20yuan. Agafem la carretera que duu a Yima, estreta però asfaltada. Des d'allí, seguint una pista paral·lela al riu, anem travessant petits pobles i arrossars fins al pont de la carretera general, que ens conduïx a les oficines de Longmen Water Cave (120yuan). La cova fa tres quilòmetres de llarg i travessa tres muntanyes, l'aigua té mig metre de profunditat, i fluïx mansa i segura. Després d'un estret accés amb barca, vam caminar entre estrets i relliscosos passadissos, hi ha una tolla on prendre banys de fang, estalactites de fins a vint metres d'altura, i una petita piscina al final del trajecte on donar-se un capbussó. Dur tovallola i vestit de bany. Encara que és fàcil orientar-se a l'interior de la cova, un guia farà mes amena la visita. (40yuan / 4 personas). Mengem al poble de Longmen, i des d'allí sortim cap a Moon Hill (15yuan), a només dos quilòmetres de distància. És una roca de 380 mts d'alçada amb un forat en forma de lluna al cim, al que es pot accedir pujant 800 graons de marbre. La cova que forma té uns 50 metres de diàmetre. Les vistes des del cim són impressionants.
Yulong BridgeDIA 3. Lloguer de moto. Carretera general fins a Baisha, des d'on un camí veïnal envoltat d'arrossars ens acosta al Yulong Bridge. Un pont de 400 anys d'antiguitat construït en un poble de tot just 30 cases, envoltat d'un paisatge paradisíac. Allí mateix en un restaurant amb terrassa flotant i peix fresc, mengem. Per tornar evitem la carretera i busquem un camí que voreja el riu fins a Yangshuo. Després d'un parell de encreuaments ja ens hem perdut, i fem uns 15 km travessant una obra lineal plena d'excavadores i cubas de terra. Després d'un parell d'hores empassant pols, uns manobres ens assenyalen un camí de menys d'un metre d'ample amagat entre la mala herba que ens duu a Dragon Town, i des d'allí a la carretera general a l'altura del Moon Hill. És fàcil perdre's per aquests camins poc transitats, sobretot tenint en compte que no et creuaras amb ningú que parli anglès.
Yangshuo Cultural House Hotel  Yangshuo Cultural House. 80yuan. Hab. doble amb bany. El preu inclou esmorzar, menjar, sopar i accés a internet. Es poden fer trucades a l'estranger a baix cost. Wei i la seva família oferixen la possibilitat d'introduir-te a la cultura xinesa, a través de classes de cuina, cal·ligrafia, tai-chi i xinès.

 Bus  Per a arribar aqui lo mes facil és agafar un dels nombrosos autobusos que surten des de la estacion de tren de Guilin (15yuan/1h). Per a moure's per Yangshuo lo millor és llogar una moto (80yuan dia + 400yuan de deposit), o una bicicleta (10yuan dia + 100yuan de deposit).