Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

XINA

Shanghai

Vistes desde la Torre Jinmao Shanghai, amb 14 milions d'habitants, és la ciutat mes poblada de Xina, i el seu centre econòmic, financer i industrial, degut en part a la seva situació estratègica, ja que és la sortida natural cap al mar de les riques províncies de Jiangsu i Zhejiang, on viuen més de 120 milions de persones. És una ciutat d'activitat frenètica, carrers abarrotats de xinesos i estrangers, i encara que conta amb mes de 4.000 gratacel és un lloc on conviuen sense complexos la mes absoluta modernitat amb la Xina tradicional. També és un dels millors llocs per a fer compres del país, a lo que vam dedicar la majoria del nostre temps.
Pudong desde el Bund El Bund. Aquest malecón de tot just 1.500 mts de llarg a la riba oest del riu Huangpu, és la zona on es van establir els anglesos després de la Guerra de l'Opi. Amb el creixement comercial i industrial de la ciutat, la zona va anar guanyant importància, i durant la primera meitat del segle XX es van construir una cinquantena d'edificis en diferents estils arquitectònics que li donen un aire molt particular. Actualment s'ha convertit en un dels símbols de Shanghai. Passejant per ell es veu a l'altra riba el nou barri de Pudong, amb edificis tan emblemàtics com la Torre de la Perla d'Orient o la Torre Jinmao. Entre els ponts Yangpu i Nanpu hi ha ferries ràpids que creuen els 400 mts de distància entre les dues ribes per un parell de yuans.
Nanjing Road Nanjing Road (南京路) De cinc km de llarg, és el carrer central i mes actiu de Shanghai, i el carrer comercial mes important de Xina. És una zona ideal per a compres i menjar, nombroses marques internacionals es troben aquí: KFC, McDonalds, Tiffany, Geox, Mont Blanc, Dunhill, Warner Bross... Encara que la zona mes emblemàtica és la part de vianants pròxima al Bund, on al costat de petites botigues tradicionals conviuen moderns centres comercials, marques internacionals, teatres, hotels, restaurants, i molt neó. Un tren guiat per rodes permet recórrer còmodament tota la zona per 5 yuans.
Gran Teatre Museu de Shanghai. 60yuan. 9:00 17:00. Diuen que és el millor museu de Xina. Els seus 10.000 m2 d'exposicions inclouen el més important de l'art xinès dividit en 11 categories, encara que les seves col·leccions de bronze, ceràmica i pintura són les més destacables. Esta ubicat a People's Square, en ple centre de Shanghai. El disseny exterior de la cúpula rodona i la base quadrada simbolitzen la idea del cel rodó i la terra quadrada. Enfront del museu es troba el Gran Teatre, coronat per una cúpula invertida, que recorda a una pagoda tradicional. Va ser acabat al 1998, disposa de 1800 seients, i el seu escenari de 718 metres quadrats és el mes gran d'Àsia.
Pudong (浦東). A principi dels anys 90 per a solucionar un problema de falta de terra urbanitzable, les autoritats decideixen construir a l'altre costat del ric Huangpu. Acaba de néixer el districte de Pudong on es pretén combinar de forma ordenada les construccions comercials, residencials i lúdiques. De moment lo mes cridaner són la Torre de Televisió i l'Edifici Jinmao.
Torre Perla de Oriente Torre Jinmao Torre de Televisió Perla d'Orient (東方明珠塔) 50yuan. Situada a Pudong Park, a la riba est del riu Huangpu, és amb 468 metres la torre de televisió més alta d'Àsia, i la tercera del món. Té un disseny original que simbolitza "dos dracs jugant amb perles". Als baixos es troba el Museu Municipal d'Història, les cinc perles petites alberguen un hotel de cinc estrelles amb 25 elegants habitacions, i agafant algun dels ascensors amb capacitat per a 50 persones i que pugen a una velocitat de set metres per segon, s'arriba a la perla de la part alta de l'edifici on hi ha diverses botigues, un mirador i un restaurant giratori.
Torre Jinmao (金茂大廈). 50yuan. És l'edifici més alt de Xina i la cuarta del món amb els seus 421 metres i 88 pisos. El gratacel inclou elements de la cultura tradicional xinesa, la seva part superior té forma de pagoda. Cinquanta plantes estan destinades a oficines, i 25 pertanyen al Grand Hyatt Hotel, incloent un club exclusiu per a clients a la planta 86, i un restaurant a la 87. A la ultima planta hi ha un mirador amb capacitat per a 1000 persones. Hi ha cinc ascensors cada deu plantes, a més de dos ascensors directes al mirador a una velocitat de 9,1 mts/seg.
Recomanar-vos els mercats de Xiangyang, a 580 Nanjing Rd., i Mapa New Xiang Yang per a les compres d'imitacions de roba de marca (North Face, Custo, Nike, Lafuma...), rellotges, calçat, tot tipus de records, fusta, pell, ventalls, pinzells xinesos, samarretes... Sempre amb la possibilitat de regatejar fins a limitis insospitats.
Koala International Youth Hostel Hotel  Koala International Youth Hostel. 200yuan. Hab. con a/c, tv, dutxa amb hidromasatge, escalfador d'aigua, cuina elèctrica, parquet i llit amb capacitat per a almenys quatre persones. Inaugurat al març de 2006. Personal jove i simpàtic que parla anglès. Trucades a l'estranger des de l'habitació per 4yuan/minut. Mereixen la pena els 20 minuts en bus a Nanjing Rd.
Bus  Shanghai posseeix la xarxa d'autobusos mes gran del món, a més de cinc línies de metro, i per al 2010 aquesta previst que hagi vuit mes. Mapa Planol del Metro.  tren El tren magnètic Maglev uneix l'aeroport de Pudong amb la ciutat en nomes vuit minuts a una velocitat de tres-cents kilometros per hora. Mapa Shanghai Maglev Train   Avió  Aeroport de Pudong. (PDG) A uns 30 km del centre, és un aeroport molt modern amb un disseny innovador que sembla "una enorme gavina obrint les ales per a volar". Té l'única torre de control al món oberta al públic, podent assistir a tot el procés d'aterratge i enlairament dels avions. Es requereix cita prèvia. Desafortunadament no ho sabíem, ara que ho sabeu aneu i ja em contareu. Shangai Airport Shuttle