Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

XINA

Ping'an

Ping'An Les Terrasses d'Arròs de Longji, 100 km al nord de Guilin, són probablement un dels paisatges mes bonics de Xina. Ocupen un extensió de 66 km², i són el resultat de centenars d'anys de treball de les minories Zhuang, Yao i Dong. Van començar a construir-se fa 800 anys durant la dinastia Yuan i es van acabar durant la dinastia Qing. El paisatge és esglaiador, van ser construïdes aprofitant tota el vessant de la muntanya, des de la riba del riu fins al cim. El punt mes elevat esta a 885 metres i el mes baix a 380, variant l'ample de les terrasses entre tot just un pam i diversos metres. Qualsevol espai s'aprofita. Els camps són regats des de rius i rierols de muntanya, per un complex sistema de canals desenvolupat
Ping'An i perfeccionat al llarg de segles d'ús. El quadre ho completen uns estrets camins de pedra mantinguts generació tras generació, que ens guien a través de la muntanya.
Ping'An esta completament envoltat de terrasses, i un petit rierol que baixa de les muntanyes ho voreja. No és un poble gran. Les cases són de fusta construïdes sobre una sòlida base de pedra, la majoria tenen en els seus patis guindillas vermelles i panotxes de blat de moro assecant-se al sol, els aldeans vesteixen vestits tradicionals, i es respira aire net i tranquil·litat. És un bon lloc per passar uns dies de relax visitant a peu els pobles propers. Tota la zona es troba dintre de l'àrea dels Bancales d'Arròs de Logngji, una mena de zona protegida on es paguen 50yuan de accés.

Vam estar aquí tres dies, el primer va ser de viatge des de Yangshuo, via Guilin i Logsheng; el segon vam sortir cap a el nord per veure altres pobles zhuang; el tercer cap al sud a la recerca de les famoses dones yao i els seus llargs cabells.
Ping'an Ping'an Ping'an Dones Yao, Zhon gliu Tombes cami a Zhongliu
Dones Yao, Zhon gliu Día 1. Visita al poble yao de Zhongliu. Comencem amb una ascensió fins al ViewPoint 1 d'uns 30 minuts. Hi ha unes vistes fantàstiques de Ping'An, i una petita cabanya que ens protegeix del sol abrasador. Des d'aquí a Zhongliu es triga entre 1:30h i 2h. El camí no té perdua, i si dubteu pregunteu a la multitud de dones Yao que s'us apareixeran per tot arreu. Tot el paisatge esta dominat per les terrasses d'arròs, alguna zona boscosa d'unes poques desenes de metres i el riu al final del camí. Potser el mes interessant és veure les tombes que en determinades zones voregen el camí, les mes recents adornades amb colors vius i papers reflectantes que es veuen des de molt lluny.
Dones Yao, Zhon gliu Zhongliu és un poblet d'aire rústic penjat del vessant de la muntanya, ponts de pedra, cases de fusta envoltades d'arrossars, i camins empedrats. Les dones yao són famoses per no tallar-se mai el cabell ja que simbolitza l'estatus social de la noia. Per 20yuan (mes vint de propina) vam fer fotos durant mitja hora a un grup de quatre dones yao en un rierol a l'entrada del poble. Després ens van oferir de menjar a casa seva, pagant per descomptat. És una casa de dues plantes. A la planta baixa estan els animals. La primera planta és una gran sala diàfana que inclou la cuina, i altre espai que semblen els dormitoris, encara que no es veu ni matalàs ni mobiliari. Cap luxe, res és superflu. El mes curiós és la
Cami a Jinjiang Cami a Jinjiang Cami a Jinjiang Longji Longji
Jinjiang cuina, sobre una lloseta de pedra d'uns cuetre metres cuadrtas, hi ha un bidó de metall de tot just 40 cmts d'altura i un trípode metàl·lic alimentats amb llenya, i sobre cadascun d'ells un wok on ens preparen un fantàstic menjar a base de verdures.

Día 2. Avui toca visita als pobles zhuang de Longji i Jinjiang. Contractem una guia (50yuan) ja que ens han dit que és fàcil perdre's. Des de l'hotel ascendim cap al Viewpoint 2, poc abans d'arribar hi ha un camí de pedra a mà esquerra que després d'una hora de baixada ens duu al poble de Longji. És un pe
Jinjiang tit poble similar als altres de la zona, cases de fusta i camins empedrats. Criden l'atenció una font en forma de drac i un molí d'aigua. Hi ha també una bonica plaça arbolada on reposar una estona. Muntanya baix, una hora mes tard, ja es veu el poble de Jinjiang, només cal creuar un pont. Durant tot el camí hem vist gent treballant els arrossars, és època de sega, el paisatge és mes intens, mes groc, aquí el camí es troba dintre dels mateixos arrossars. A peu de carretera, al costat del pont, hi ha un parell de llocs bàsics on poder menjar una mica. Per Jinjiang passa un autobús cada 3h cap a Ping'An, intenteu estar a la carretera principal abans que passi l'últim a les 17:00.
Hotel Liqing Hotel  LiQing Hotels. 60yuan/80yuan/90yuan hab doble/hab doble amb vistes/hab doble amb vistes i a/c. Tenen dos hotels i un restaurant, molt populars entre els occidentals. Completament de fusta, bany complet, TV, net, encara que amb alguna que altra aranya (estem al camp). Restaurant amb terrassa, 30yuan per menjar. Còmode i agradable, personal molt amable, i les vistes tremendes, miris on miris només es veuen camps d'arròs, un mar de terrasses serpenteantes, com si desenes de serps gegants descendissin per les muntanyes. e-mail LiQing_gh@hotmail.com
Bus  Des de Yangshuo cal agafar tres autobusos per a arribar a Ping'an, un tipus urbà fins a Guillin (10yuan 1h), un autocar fins a Longsheng (23yuan 1h 30 min), i una mini furgoneta per a deu persones on viatjàvem 15 fins a Ping'An (6,5yuan 1h). Aquesta última et deixa en la faldilla de la muntanya, des d'allà cal pujar a peu fins a l'hotel, uns vint minuts sota el tòrrid sol.  

 Preus
  Acces Terrace Longji Area 50yuan   Trucada Espanya 7yuan per minut
  Cervesa Liq 10yuan   Massatge complet 50yuan
  Internet 1h 10yuan