Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

IRAN

Nain

Sexto díaEncara que aquesta nit dormirem a Isfahan, farem una parada d'unes poques hores en Nain per visitar la seva vella mesquita. Taxi a l'estació d'autobusos, 20 minuts, 100.000 IRR, 2,5€. Sembla millor que l'aeroport, enorme i molt ben organitzada. Només baixar del taxi ens rep un noi que ens pregunta el destí, i ens acompanya al taulell per comprar els bitllets (110.000 IRR cadascú, 2,5€), i després fins a l'andana. L'autobús és còmode però lent, ja que para contínuament. En total vam trigar 3h45 a recórrer els 170 km fins a Na'in. Com el seu destí final és Isfahan, no entra a la ciutat de Nain, i ens deixa en una rotonda on ja hi ha taxis esperant. Paguem 20.000 IRR, mig euro, fins a l'hotel i restaurant Nain Tourist Inn, on ens guarden les motxilles mentre anem a veure la mesquita, que queda a 15-20 minuts caminant des d'allà.
Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain
La mesquita d'Alavian (50.000 IRR, 1,25€) a Nain és una de les més antigues del país, segles VIII-eX. La mesquita no té ni iwans ni cúpula, i el seu alt minaret octogonal de 28 metres va ser afegit 700 anys després. Al centre del pati es pot veure part del qanat que discorre sota ella. Per els seus laterals s'accedeix al soterrani, que segurament és va fer servir amb anterioritat com Temple de Foc, i posteriorment ja en època islàmica com a càmera d'oració durant els dies més calorosos d'estiu i els més freds de l'hivern. Destaquen les filigranes en maó al voltant del pati, i el laboriós púlpit de fusta. Una mesquita molt diferent a qualsevol altra que veurem a l'Iran.
Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain Maqueta de la Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain Mesquita d'Alavian, Nain
Aquí coneixem a Mahmood Mohammadipur, un jove guia que surt a Lonely Planet. Ens ofereix una visita a un qanat, unes coves i una casa senyorial per 12€, que dura 1h més o menys. Però no disposem de molt temps i rebutgem l'oferta.
Voltants de la Mesquita d'Alavian, NainParada al costat d'una deu a la carretera de Nain a IsfahanDavant de la mesquita es veuen les restes de la antiga fortalesa àrab Narin Ghaleh, de la qual només queden unes restes en molt mal estat. Quan vam arribar al Restaurante Nain Tourist Inn, ens trobem diversos autocars aparcats a la porta i el local ple de gom a gom. Malgrat tot mengem estupendament, i el servei és molt amable. Demanem pollastre amb arròs i barberries (coralet en català) i truita molt bona. Síndria de postres. (390.000 IRR, 9,75€).
Un altre taxi, 30.000 IRR, ens porta al punt de partida a la carretera. Després d'esperar una estona algun autobús que passi cap a Isfahan, compartim un taxi amb una parella jove, pagant 100.000 IRR cadascun, el mateix que ens hagués costat l'autobús. Triguem 1h45 fent una parada per omplir ampolles d'aigua en una font natural d'aigües medicinals , o això diuen.