Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

OEST D'AFRICA

Banfora

Mercat Un banc, dues benzineres, l'estació de tren (per aquí passa la línia que uneix Ouagadougou amb Abidjan a Costa d'Ivori) i ni un sol carrer asfaltat. Banfora amb 50.000 habitants i sent la cinquena ciutat mes gran del país, li manca un atractiu turístic particular a no ser el mercat dels diumenges, l'excel·lent menjar dels seus restaurants, el fantàstic Hotel La Canne a Sucre, i sobretot els magnífics entorns naturals que l'envolten.
Venint des de Bobo la vegetació s'ha fet mes densa, i al paisatge abunden arrossars i canyes de sucre, així com alguns rierols i cascades d'aigua. Durant un parell de dies vam contractar un guia, vam llogar un parell de motos, i vam recórrer la que diuen és la regió mes bonica del país.
Domes de Febedougou Domes de Febedougou. Als escassos cinc minuts d'ascensió que separen l'aparcament de les domes, creuem dues enormes conduccions d'aigua, una alimenta les plantacions de sucre i l'altra la ciutat de Banfora. Arribem a una petita planicie d'aspecte lunar, on l'erosió de l'aigua i la sorra projectada pel vent han originat unes formacions rocoses de capritxosos perfils, des d'on gaudir d'unes fantàstiques vistes de les plantacions de canya de sucre. (1.000 CFA accés).
Cascades de Karfiguela Cascades de Karfiguela. (A 12km de Banfora). Deixem les motos a la taquilla, on les vigilaran per 300 CFA. Després d'un curt i agradable passeig envoltat de mangos, vam creuar un rierol per un pont enfonsat on l'aigua ens arriba mes allà dels genolls, i de fons ja es veu la cascada. Al costat d'ella hi ha un àrea ombrejada de picnic amb bancs. Encara falten 10 minuts d'ascensió fins al cim per un camí rocós de fàcil accés, per a des de dalt veure els salts d'aigua discórrer pel penya-segat, i com finalment serpenteja per la plana. (1.000 CFA acces)
Llac Tangrela. (A 10km de Banfora, a la pista que conduïx a Sindou). Un recés de pau i tranquil·litat amb unes vistes meravelloses, on llogar una canoa, i amb sort veure algun hipopòtam al capvespre. Si no és així, podràs almenys veure multitud de nenúfars, algunes aus i peixos, i gaudir d'una fantàstica posta de sol sobre el llac. (2.000 CFA per persona, lloguer de la barca incl˛s).


Llac Tangrela Domes de Febedougou Accés a Les Domes de Febedougou Les Pics de Sindou Llac Tangrela
Baobab Les Pics de Sindou Les Pics de Sindou. (A 50 km de Banfora). Són tres quilòmetres de roques rugosas i escarpades, amb altures de fins a cinquanta metres, producte de l'erosió, i molt similars a les Domes de Fabedougou. (1.500 CFA accés). Tenint en compte el difícil que és arribar fins allá, tres hores en mobilette per pista forestal que en època de pluges acaben amb les posaderes de qualsevol, recomano visitar només les domes.

Baobab. 10 km de Banfora. Després de travessar un fangos camp de blat, vam arribar a un petit poblat de tot just mitja dotzena de cabanyes, presidit per un enorme baobab amb un tronc buit d'uns quatre metres de diametre, a l'interior del qual es pot accedir per una petita esquerda a la base. Bonic passeig des de Banfora, entorn incomparable, i gent amigable i simpatiquissima. Lloc de visita obligada. (1.000 CFA accés).
Baobab Baobab Baobab Baobab Baobab
Tarjeta de visita  Si voleu un guia no dubteu a acudir a: Hebie Djibril, us ajudara en tot el que necessiteu sense atabalar-vos. Tel.: (0026) 76502749 / 20911127, e-mail: e-mail h.djibril@caramail.com. Els seus preus: lloguer de moto: 5.000 CFA dia + benzina (2500 CFA per 100 km aprox.), serveis de guia entre 7.500 i 10.000 per dia. També disposa de cotxes (20.000 CFA/dia) i bicicletes (?).

Hotel La Canne a Sucre  Hotel  Hotel La Canne a Sucre. A escullir entre 10.000 49.000 CFA. L'opció mes barata consisteix en una cabanya amb dos llits, bany, lavabo, ventilador i un mini jardí que s'omple de caragols a la nit. Tot escrupolosament net. L'hotel disposa de restaurant i servei de bar, encara que una mica car. Probablement el millor hotel del país fora de la capital. e-mail hotelcannacucre@fasonet.bf.
Restaurant Rte. Djiguiya. A la carretera principal. El millor restaurant de tot Banfora, menjar saborós, tendre i abundant. 3.000 CFA. Restaurant Rte. McDonald. Al costat del BICIA Bank, centric i agradable. Molt bon menjar a molt bon preu. Atenció als "Deu manaments del bon client". 1.500 CFA.
Restaurant Rte. Yankadi. Bàsic i net, però malament il·luminat. Menjar molt saborós. 2.000 CFA.  Restaurant Café Colbyco. Davant del mercat, local agradable, ideal per a esmorzars. Iogurts, truites, cafè, te... 600 CFA  
tren  Tots els dimarts, dijous i dissabtes passa un tren direcció a Abidjan (Costa d'Ivori), i els dies posteriors direcció Bobo (2h) i Ouagadougou (8h). Consultar a l'estació.  Bus   Rakieta, Sogebaf i STMB tenen autobusos diaris a Bobo i Ougadougou. Però nomes Rakieta viatja a Gaoua (3.000 CFA).