Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

OEST D'AFRICA

Kumasi

Central Market Kumasi, fundada al 1695 com capital de l'imperi Ashanti, és la segona ciutat mes gran del país, i una de les mes riques, a causa de les nombroses mines d'or de la zona, el comerç i distribució de cacao, o la producció del 50% de la fusta de Ghana. La Universitat de Ciència i Tecnologia de Ghana, i altres nombroses escoles es troben a la ciutat. El seu ciutadà mes famosés sens dubte Kofi Annan, actual secretari general de la ONU.
Hi ha aproximadament un 20% de musulmans i un 80% de cristians, aquests últims no ens van deixar dormir la primera nit amb el so d'un cor gospel en perfecta harmonia, que va durar fins a la una de la matinada... I és que l'església cristina es viu a tota hora i a qualsevol lloc, hotels, cotxes, comerços, cabines telefòniques, a tot arreu hi ha referències a Déu o la religió. Interessat a comprar un llibre de Ayi Kwei Armah, vam recórrer fins a sis llibreries, cinc d'elles venien exclusivament material religiós i d'auto ajuda.
Gairebé tot el nostre temps el vam dedicar a visitar el Central Market, és tan gran que en la seva expansió ha engolit la via fèrria i el tren passa a un pam escàs, a banda i banda, de centenars de tenderets. Poden visitar-se també Fort Kumasi, el National Cultural Center o la singular espasa de Okomfo Anokye, clavada per un bruixot al voltant del 1700, i que d'acord amb la llegenda el dia que sigui arrencada la nació ashanti desapareixerà.
Guestline Lodge  Hotel  Guestline Lodge.  Hab. individual / doble amb bany compartit a 60.000Cedi / 90.000Cedi. Estratègicament situat al costat de la STC Bus Station, la nostra habitació era àmplia i amb un enorme ventanal, potent ventilador i sostres alts. Disposa de restaurant per a esmorzars i sopars d'emergència, en un agradable pati interior.  Restaurant Rte. Couples. Situat a la segona planta d'un edifici al centre. Menjar africà, europea i fins i tot pasta. Una bona opció entre la pobra oferta de la ciutat. 50.000Cedi pp.
Bus  La STC Bus Station, a Prempeh I St, ofereix servei diari a Cape Coast (38.000Cedi / 50.000Cedi), Accra (52.000Cedi / 65.000Cedi), Takoradi, Tamale i Bolgatanga. A més, SKV Station esta a escassos tres-cents metres, i l'enorme Alaba station per a desplaçaments curts, darrere del Central Market.  tren  Des de l'estació de tren, en ple centre, surten trens gairebé a diari cap a Accra i Takoradi.  Avió  L'aeroport es troba a 6km de la ciutat.

 Preus
  Refrescs 4.500Cedi   Taronja / pinya / coco 500Cedi / 1000Cedi / 2000Cedi
  Ampolla d'aigua 1,5L 7.000Cedi   Borsa aigua de plastic 1/2L 250Cedi 300 Cedi

Central Market Central Market Alaba Station Central Market Central Market