Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

OEST D'AFRICA

Ougadougou

Av. de la LiberteOuagadougou, està situada a l'encreuament de les rutes comercials que connecta Burkina amb els països circumdants. Mes sembla una ciutat rural gran que una agitada capital metropolitana. De pas gairebé obligat per a gestions, i punt de partida cap a moltes zones del país. Poc vam veure de Ouaga, el que es veu anant de compres. Encara que no té un centre històric amb arquitectura colonial i famoses places, la majoria de l'àrea central es pot visitar a peu, si ets capaç de suportar temperatures de 40º i un 90% d'humitat. Manca d'atractius turistics destacables a no ser: El Museu Nacional, que conté màscares tradicionals dels grups ètnics principals de Burkina, una gran col·lecció d'instruments musicals tradicionals, cistelles, ceràmica i eines de granja; la Ceremonie du Nabayius Gou al Palau del Moro-Naba els divendres a les 7:15h, on podreu veure a l'actual rei Mossi; i el Grand Marche i el seu modern edifici, on pots comprar des de bicicletes xineses fins a fruites i verdures. També em van recomanar el Museu de la música.
Centre National d'Artisinat d'Art Centre National d'Artisinat d'Art. Ideal per comprar a bon preu talles i mascares de fusta, escultures de bronze, o els famosos batiks, creats per joves artesans. Els batik són teles de cotó que submergides en grans cubas es tenyeixen d'un color determinat. Després amb cera o fang es delimita la ornamentacio, i s'aplica sosa cáustica o algun producte similar que actua sobre les parts desprotegides obtenint el consegüent contrast. El resultat són bonics tapissos ornamentats amb dibuixos geometrics o escenes tradicionals. Costen entre 15 i 70€ depenent de la mida. Mes informació a Le Tissu Batik.

Av. de la Liberte Rte. The Pyramidl Voltor Centre National d'Artisinat d'Art Centre National d'Artisinat d'Art
Hotel de France  Hotel  Hotel de France. Av de la Liberte. e-mail hoteldefrance@yahoo.fr. 15.000 CFA, a/a, TV, bany i dutxa amb aigua calenta. Encara que una mica allunyat del centre, compensa per la seva comoditat i tracte amable. Disposa de restaurant i agència de viatges. Hotel  Hotel Sigri. Av Yennenga. Cèntric. Habitacions espaiosas amb a/a, bany i dutxa inclosos. Net i de tracte agradable.  Hotel  Pavillon Vert. Av de la Liberte. Habitacions amb bany i dutxa inclosos, basics i prudentment nets. Sense aigua calenta. El restaurant, situat en un frondós jardi, és un bon lloc on prendre una cervesa fresca o sopar a bon preu (2.500 CFA) lluny de la bullícia de la ciutat. Hab a/a 17.000 CFA, amb ventilador 12.000 CFA.
 Restaurant Rte. La Fonda. Av de la Liberte. Lloc senzill i familiar, racions grans d'excel·lent menjar burkinabe. Pollastre amb salsa i arròs per a dues persones, cervesa i tonica, 4.000 CFA. Restaurant Rte. The Pyramid. Av de la Liberte. Carta variada de plats africans, amb presnetacio pròpia de "nouvelle cocine". Musica en viu. 6.000 CFA dues persones.
Rte. La Fonda  Bus  Hi ha autobusos diaris a qualsevol punt del país, Mali, Ghana i Costa d'Ivori. Gairebé totes les companyies tenen representació aquí.  tren  Sitarail uneix Ouaga amb Kaya (98 km) una vegada per setmana, i tots els dimarts, dijous i dissabtes amb Abidjan a Costa d'Ivori. Triga 7h a Bobo, 8h a Banfora i 25 h a Abidjan. Consultar a l'estació. Avió  Des de aqui Air Burkina té vols a Bobo-Dioulasso (6.000 CFA), Paris i a les capitals de la mayoria de paissos francofons de la zona. El aeroport es troba a 2 km del centre.

 Preus
  Esmorzar complet 1000 CFA   Pollastre a la brasa 1.500 CFA
  Tapís batik (segons mida) 2.500 20.000 CFA   Taxi aeroport 1.500 CFA
  Te / Cafe 25 / 75 CFA   Taxi dintre ciutat 500 1500 CFA