Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

OEST D'AFRICA

Ghana, informació general

Mapa Nom oficial República de Ghana (abans Costa de l'Or).
Superficie 239.460 km2
Fronteres Burkina Faso, Costa d'Ivori i Togo, a més de 539 km de costa a l'oceà Atlàntic.
Població 21.946.247 habitants.
Capital Accra
Ètnies Negres africans 98.5% (principals tribus: Akan 44%, Ewe 13%, Moshi-Dagomba 16%, Ga 8%, Gurma 3%, Yoruba 1%), europeus i altres 1.5%
Religió Cristians 63%, musulmans 16%, animistes 21%
Idioma Angles (oficial), llengues africanes ( Ewe, Fanti, Ga, Akuapem-Twi, Asante-Twi, Dagbani, Kasem, Dangbe i Nizima)
Moneda Cedi 1 EUR = 10.950. Existeix canvi de divises als bancs de les grans ciutats, així com caixers automàtics a Accra.
Imatges dels billets
.
Hora Oficial GMT. Dos hores menys que a Espanya.
Govern Democracia constitucional.
Bandera Bandera Ghana Tres franges horitzontals iguals vermella, groga i verda, que representen la sang dels morts per la independència, l'or i els rics boscos tropicals. Una estrella negra de cinc puntes al centre, simbolitza la guia cap a la independència africana.
Geografía De relleu gairebé pla. A l'oest l'altiplà Ashanti, separa la gran plana del nordest i la plana del litoral. Als districtes centrals hi ha àmplies zones de densa selva tropical. Els rius principals són el Volta Negre, el Volta Blanc, sobre el qual es va construir la presa de Akosombo, que ha format un llac de 8.500 Km² (el llac artificial mes gran del mon), i altres més petits com el Pra i el Tano. Pic mes alt: Forest Afadjato 880 mts.
Flora i Fauna Les plantes i els animals són els típics de les regions tropicals, però a causa de la intervenció humana, Ghana té menys mamífers grans i salvatges que altres parts d'Àfrica, encara que encara poden trobar-se lleopards, hienas, búfals, elefants, porcs senglars, antílops i micos. La majoria del bosc està al sud i en una franja al llarg de la frontera amb Togo, i llevat de la costa la resta de Ghana és savana.
Clima El clima és tropical, però les temperatures varien segons l'altitud i la distància a la costa, registrant-se una temperatura mitja anual de 26 ºC. Càlid i comparativament sec al llarg de la costa suroriental; càlid i humit al sud-oest; càlid i sec al nord. Te dues estacions climàtiques molt diferenciades: una estació seca i molt calorosa d'octubre a març, i altra de pluges d'abril a setembre. Meteo Weather in Ghana.
Requisits d'entrada Visat obligatori, es pot obtenir a Madrid (c/Capitán Haya, 38, 10º. 91 5670440) i a Barcelona (c/Calvet, 36-38 entl. 93 2090743), 50€. Obligatori certificat de vacunació contra la febre groga.
Salut Vacuna obligatòria contra la febre groga. Vacunes recomanables: hepatitis, febre tifoidea, tètanus, meningitis i tractament contra la malària. Mes informació en Serveis Consulars del Ministerio de Asuntos Exteriores.
Comunicacions Es fàcil trobar teléfons prop dels mercats o zones concorregudes, trucades a Espanya, uns 3€ cinc minuts. Tant Vodafone com Telefónica donen servei, a través del sistema roaming, per 1,5€ /minut aproximadament. Accesos a internet por uns 6.000Cedi/h a las grans ciutats.
Costos Dormir, menjar tres vegades al dia, desplaçar-te amb comoditat, i prendre alguna cervesa quan la calor estreny, costa uns 30€ diaris. Una habitació doble amb bany en un hotel bàsic ronda els 6€. El mateix que costen 4-5h de viatge en autobusos de luxe amb seients ergonòmics i tv a bord. Quant al menjar, un bon plat d'arròs amb carn o peix, al costat d'una cervesa i un cafetito, en un bon restaurant difícilment superarà els 5€. Nosaltres gastem 300€, dues persones, en 7 dies.
Electricitat 220 AC 50 Hz. Endolls plans de tres forats.
Hotels Una habitació doble amb bany i dutxa, en un hotel bàsic, prudentment net i que disposi a més de restaurant, surt per uns 6€. Hotels fins a 20-25€, no solen afegir mes que una tv i una nevera, però l'aigua de la dutxa segueix sent freda i la neteja aparent. En nivells superiors, mes allà de 40€ estan els "beach resorts" i similars, però sincerament, només els vam veure des de lluny.
Red fish con kenkey, Grove Hote (Elmina) ¿Tortilla española? Fufu, Rte. Couples (Kumasi) Red red con arroz, Rte. Couples (Kumasi) Red fish con arroz, Rte. Orangerie (Accra)
Menjar Ghana és un país amb una àmplia cuina autòctona, plàtans, mongeta vermella, cacauets, arròs, tomàquet, peix fresc i fregit, són els seus principals ingredients. És fàcil trobar carn de be, pollastre o vedella. Fruites bàsicament bananes, aranja, papaya, mango, pinya, coco, al natural o en suc. FuFufú: puré de "patata dolça" (yam) servit en un dens brou i acompanyat d'una ració de carn o peix. Kenkey: Boles fermentades de farina de blat de moro, cuites al vapor i embolicades amb fulles de blat de moro Plat nacional, dens, amarg i difícil d'empassar, fàcil de trobar a qualsevol mercat o restaurant. Red-Red: plàtan i mongetes vermelles fregides amb salsa de les pròpies mongetes Molt bo. Mes informació en: Ghana.co.uk.
Quant a les begudes, la cervesa és suau i fàcil de trobar, encara que la beguda nacional és el "vi de palmera", o una alcohol molt fort destil·lat directament d'aquesta planta.
Transports Tots els vols internacionals arriben a l'aeroport de Kotoka a Accra. Ghana Airways té connexions amb gairebé tots els països de la zona, a més també arriben Ethiopian Airlines, Air Ivoire, Air Togo, South African Airways, Kenya Airways o Egypt Air entre altres. Des de Burkina Faso vam agafar un avió-taxi de Air Burkina amb destinació Accra, que feia el següent recorregut: Ouagadougou Cotonou Lome Accra (aquest últim tram en bus de la propia companyia), per ser l'opció mes barata. Els vols interns, entre Accra, Tamale i Kumasi, corren a càrrec de Sobel Air.
Per terra hi ha autobusos, taxis, tro-tros i camions que comuniquen amb Burkina Faso, Costa d'Ivori i Togo. Tots els viatges interns els vam fer amb Intercity STC, tenen connexions diàries amb les principals ciutats del país, i són puntuals i fiables. Hi ha autobusos normals i de luxe, aquests últims amb seients ergonòmics, cinturó de seguretat i tv a bord, i a diferència de molts països d'Àfrica un seient per persona. Una lenta i vella línia fèrria uneix entre si les ciutats d'Accra, Kumasi i Takoradi.
Des del port de Tema, 25km a l'est d'Accra, surten vaixells cap a Nigèria, Costa d'Ivori, Camerun i Sud-àfrica.
Kumasi Accra Kakum National Park Elmina Cape Coast