Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçelera

OEST D'AFRICA

Bobo-Dioulasso

Carrer al costat del mercat Venint des de Ouaga el paisatge es torna mes verd i la temperatura baixa lleugerament. Usada habitualment com a lloc de passada cap al País Lobi o Mali, Bobo-Dioulasso, "la casa dels Bobo i els Dioula" en referència a les tribus que van habitar el lloc des de mitjans del segle XIII, és la segona ciutat del país amb 350.000 habitants i fins fa molt poc el seu motor econòmic. És més agradable que Ouaga, gràcies als seus carrers alineats amb arbustos i arbres on trobar una ombra, fins i tot es poden veure algunes edificacions colonials franceses, però també aquí cal plantar cara als venedors de tot tipus. Com a mínim una nit.
Vieille Mosquée Vieille Mosquée. Avenue de la Révolution. Aquesta esplèndida mesquita va ser construïda al 1880 en estil sudanés, amb argila i herbes seques. És un edifici cridaner, de murs dentats i amb dos minarets cilíndrics d'imponent alçada. Però el que mes crida l'atenció són les nombroses estaques que sorgeixen de les seves parets. Els taujanes utilitzen aquestes estaques, quan després dels forts xàfecs de l'època de pluges, la mesquita perd part de les seves parets de fang, i cal pujar fins als punts mes alts per a reparar l'estructura. Accés exclusiu a musulmans.
Konsa, la casa mes antiga de Bobo-Dioulasso Kibidoué (Old Town). Situat a l'est de la mesquita, és el barri mes antic de la ciutat. La seva estructura, a pesar de comptar amb un ampli carrer principal, és caòtica i laberíntica, mes semblant a un poblat que a una ciutat. Aquí és on es troba Konsa, la casa que segons la tradició local va servir com a llar al fundador bobo de la ciutat al segle XIV. Hi ha instal·lats aquí multitud de petits artesans, tals com ferrers, ceramistas, teixidors, tallers de fabricació artesanal de cervesa, o un mercat especialitzat en pots i tarros.
Museu Provincial de Houët Museu Provincial de Houët. 1.000 CFA. Petita mostra de l'art i la cultura local. Art africà modern: pintures, batikes, escultures... Art regional tradicional: talles Senufo, barrets i màscares Fulani, màscares Bobo, estatuetes Mossi, ídols, fetitxes, totems.... A l'exterior hi ha tres reproduccions en mida real de cases tradicionals: Bobo, Fulani i Senufo. Horaris: 08:00-12:00 i 15:30-18:00, diumenges de 09:00-13:00. Dilluns tancat.
Grand Marché. Construït al centre de la ciutat en estil sudanés, es poden comprar teles tenyides (batiks), màscares, talles de fusta, tambors, instruments musicals, i fins i tot or i bronze.
Hotel L'Entente  Hotel  Hotel L'Entente. Molt ben situat a la cantonada de l'Av. Binger i la rue de Comerce. Habitacions netes, llit amb mosquitera, bany i dutxa. Distribuïdes al voltant d'un pati ple de plantes i taules on prendre una cervesa a la fresca. Habitacions amb ventilador 10.600 CFA, amb a/c 19.600CFA.
 Restaurant Rte. Les Bambous. Música en viu (600 CFA), i una carta que inclou carn, peix, cus-cus, arròs, pasta, i algunes amanides. 3.000 CFA per persona.  Restaurant Rte. L'Entente. (sense relació amb l'hotel). Cèntric, bon menjar i racions grans, encara que una mica aclaparador l'assetjament dels venedors ambulants. 1600 CFA per persona.
 Bus  Sotrao, Sogebaf i STMB tenen autobusos diaris a Banfora i Ougadougou. Rakieta arriba fins a Gaoua (1.300 CFA). Com a mínim una vegada per setmana Sans Frontiere connecta amb Costa d'Ivori i Mali.  tren  Bobo és el punt intermedi de la línia ferrea entre Ouagadougou (7h) i Abidjan (18h), un tren passa tots els dimarts, dijous i dissabtes en ambdues direccions. A Banfora 2h. Consultar a l'estació, en Av. de la Nation encreuament amb Av. de la Lliberte.  Avió  Des d'aquí Air Burkina té vols a Ouagadougou, Bamako i Abidjan.

 Preus
  Taxi al centre 600 CFA   Trucada telefónica a Espanya 1.000 CFA
  Borsa plàtan / mango deshidratat 150 CFA      

L'Association Le Paradis Vieille Mosquée Old Town Old Town Vieille Mosquée