Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ESTATS BALTICS

Sigulda

El Parc Nacional de Gaujaés una enorme extensió de pins verges al llarg de la vall del riu Gauja, que s'estén des de Sigulda fins Valmiera. Va ser creat el 1973 per protegir la seva alta diversitat biològica de flora i fauna. Diferents rutes ofereixen la possibilitat de recorre’l-caminant, fent passeig nòrdic, amb bicicleta o fins i tot en barca o piragua, i gaudir dels seus fantàstics paisatges, dels seus boscos, rius i fonts; i dels nombrosos monuments històrics i culturals de diferents èpoques que amaga, com diverses fortificacions, castells, esglésies, cases senyorials i molins de vent o aigua.
Vistes des de la torre del Castell Medieval de Sigulda, Parc Nacional de Gauja
Sexto día Des de Riga es pot anar a Sigulda en bus (16 al dia, 2,15€) o en tren (9 al día, 2,35€). Horaris de tren i bús. Tots dos triguen 1h30 i comparteixen estació en arribar. En ella hi ha un Punt d'Informació Turística que ofereix un Mapa plànol amb les rutes a seguir. Segueixo una variada ruta lineal que inclou tres castells, esglésies, una cova i l'encreuament amb telefèric del riu Gauja.
Des de l'estació de bus cal seguir el carrer que neix al davant, fins al Monument a Krišjānis Barons, escriptor letó el retrat del qual apareix en els bitllets de 100 lat. Paso al costat l'Esglesia luterana, els orígens de la qual es remunten a 1226. El 1930 s'hi va afegir l'alta torre, i el 1936 el nou altar. Entre els anys 1965 i 1990 va ser l'única església del barri, pel que va ser utilitzada pels fidels de totes les confessions. Poc més endavant apareixen els dos primers castells.
Vistes durant el passeig entre Sigulda i Turaida Vistes durant el passeig entre Sigulda i Turaida Església luterana de Sigulda Vistes durant el passeig entre Sigulda i Turaida Vistes durant el passeig entre Sigulda i Turaida
Creuo la reixa, i travesso el cuidat jardí del Castell Nou, construït en 1878 en estil neogòtic sobre un antic edifici de pedra, com a residència dels senyors feudals. Després d'ell hi ha el Castell Medieval (accés 1,42€), construït en 1207 com una fortalesa tipus castell amb capella, per l'ordre dels Germans Livonis de l'Espasa. Després de la seva derrota a 1236 l'Ordre Livonia es va fer càrrec i el va transformar en un edifici tipus convent. Amb l'arribada de les armes de foc, les fortaleses medievals van anar perdent la seva importància inicial. El castell va ser destruït durant la Gran Guerra del Nord a principis del segle XVIII.
Castill Nou de Sigulda Castell Medieval de Sigulda Castell Medieval de Sigulda Castell Medieval de Sigulda Castell Medieval de Sigulda
Des d'aquí cal caminar 10 minuts fins al Telefèric, per creuar fins Krimulda, a l'altra banda del riu (4€, cada 40 min). Horaris. Inaugurat el 1969 és l'únic dels estats bàltics. Té una longitud de 1.200 metres, i 42 metres en el seu punt més alt sobre el riu Gauja. Per al es que busquen emocions fortes els caps de setmana és possible fer bungee jumping des d'ell.
Vistes des del telefèric sobre la vall del riu Gauja Vistes des del telefèric sobre la vall del riu Gauja Krimulda Manor des de el telefèric Vistes des del telefèric sobre la vall del riu Gauja Vistes des del telefèric sobre la vall del riu Gauja
Poc abans d'arribar es veu a mà esquerra, al vessant de la muntanya, Krimulda Manor, la residència del príncep Livens construïda en 1848. En sortir del telefèric cal seguir el camí davant de l'estació que s'endinsa en un bosc a mà dreta, on es veuen les ruïnes del castell medieval de Krimulda, construït en 1312 per l'arquebisbe de Riga. Ara cal seguir els rètols que indiquen Gulmanasin. Després de deu minuts caminant pel bosc s'arriba a una llarga escala de fusta que baixa fins a la vall. Un cop a baix seguir el camí que queda a mà dreta, entre el bosc i un estany de nenúfars i cignes.
Camí entre els castells de Krimulda i Turaida Ruïnes de Castell medieval de Krimulda Camí entre els castells de Krimulda i Turaida Camí entre els castells de Krimulda i Turaida Camí entre els castells de Krimulda i Turaida
Cova GutmanisArribo a la Cova Gutmanis, la més gran dels països bàltics. Conté inscripcions que daten del segle XVII, i d'ella flueix un petit rierol, les aigües del qual diuen que allarguen la vida. Però no crec que ningú repares en aquest forat de no ser per la llegenda de la Rosa de Turaida; que explica com a principis del segle XVII una bella donzella, que era festejada per nombrosos cavallers, es veia d'amagat en aquesta cova amb el seu amant, un jardiner del castell veí. La història acaba amb Maija Roze, així es deia la noia, morta per un dels seus pretendents i el soldat jutjat, capturat i penjat. Al Castell de Turaida hi ha una lapida en honor a la seva insigne cortesana.
Segueixo el camí, deixant una glorieta vermella a mà esquerra, fins a la carretera. A l'altra banda hi ha un punt d'informació i venda de souvenirs. Cal seguir la carretera durant un 2 km. Compte, hi ha més trànsit del que sembla.
Castell de TuraidaCastell de TuraidaCastell de Turaida (accés 4,98€). En 1214 es van construir el fortí episcopal i la torre sud, usant el clàssic maó vermell de les ordres de creuats bàltics. La torre est, una vasta torre circular situada a l'entrada actual, va ser construïda a principis del segle XV, coincidint amb la invenció de les armes de foc. Després d'un incendi en 1776 el castell va ser abandonat, quedant en ruïnes fins a 1976 quan comencen uns intensos treballs de restauració que li donen el seu aspecte actual.
Castill Nou de Sigulda Camí entre els castells de Krimulda i Turaida Torre sur del Castell de Turaida Maija Roze, la RosIglesia luterana de Siguldaa de Turaida, al castell Església luterana de Sigulda
Bus Per tornar a l'estació de Sigulda cal agafar l'autobús. n º 12. La parada esta al pàrquing que hi ha davant del castell, davant dels llocs de souvenirs. Horaris. Restaurant La millor opció per menjar és davant de l'estació, on hi ha un parell de bistros i un forn-pastisseria que serveix menjar preparat molt bé de preu. Šaltibarščiai (sopa freda de remolatxa) i un cafè 1,5€.