Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ESTATS BALTICS

Estats Bàltics

Itinerario Ushuaia Tallinn Haapsalu LAhemaa National Park Tartu Sigulda Riga Siauliai Vilnius Trakai
Días de estancia Bus   Temperatura
14 may       Tallinn 07º 14º
15 may   daytrip    Lahemaa NP 07º 12º
16 may   1h 45   (x2)    Haapsalu 05º 17º
17 may   2h 15    Tartu 07º 21º
18 may   4h    Riga 12º 26º
19 may   1h 30   (x2)    Sigulda 12º 27º
20 may   2h 30    Siauliai 10º 21º
21 may   2h 30    Vilnius 14º 26º
22 may   0h 20   (x2)    Trakai 15º 30º
La veritat és que he trobat en aquest viatge molts més turistes dels que esperava, per ser tres països que la majoria és incapaç de situar correctament en un mapa, i que es relacionen sobretot amb el turisme de creuers. Hi havia tantes càmeres de fotos, que en algun lloc va ser complicat trobar allotjament.
Són tres països amb llengua, cultura i història pròpia, tot i haver estat sempre dominats per un o altre: germans, suecs, polonesos, alemanys, russos, i després d'un breu període d'independència a principis del segle XX, tornen a caure sota el domini nazi i soviètic, abans de declarar-se definitivament independents el 1991. Després d'entrar a la Unió Europea i més tard a l'OTAN, avui dia tracten d'allunyar-se definitivament de la influència russa, que en el cas d'Estònia i Letònia suposa el 25% de la població. La majoria d'ells són bilingües, i els menús, cartells, senyals i indicacions de cara al públic en general estan en rus, a més de l'idioma local. Cada vegada més joves parlen anglès. Amb els que parlo "menyspreen" els rusofons, que a més de recordar un període negre del seu país, els relacionen amb pobresa i delinqüència.
Roques errants a la platja de Käsmu, Lahemaa NP Vistes des de la finestreta de l'autobús, entre Riga i Siauliai Castell de la illa, Trakai Vistes de Haapsalu des del passeig marítim Cataractes de Jägala, Lahemaa NP
En comparació amb la resta d'Europa és una destinació econòmica, 30€ una habitació individual amb bany, 15€ una copiós menjar en zona turística, i 10€ per un desplaçament de 2h30 amb autobús o tren. Per moure's el millor és l'autobús, són còmodes i freqüents, i les carreteres estan en bon estat. Els trens, son una mica mes lents, i no uneixen directament Letònia amb Estònia. La idea era passar una setmana tranquil·la i sense complicacions, visitant les capitals i realitzant excursions d'un dia des d'elles. Objectiu aconseguit, la vella i avorrida Europa una altra vegada davant els meus ulls. Però la veritat, en una zona on el 50% del territori és bosc, on hi ha 9.000 llacs, 5.000 km de costa, 1.000 illes, 12 parcs nacionals i infinitat de reserves naturals i zones protegides, em queda la sensació que he estat perdent el temps. Les visites a Lahemaa NP i Sigulda van ser sens dubte el millor del viatge; juntament amb Riga, plena, festiva i revitalitzada amb la celebració de la maratóaquell cap de setmana.