Altres viatges   |   Utilitats
Inici     Contacte     Espanyol
Capçalera

ESTATS BALTICS

Trakai

Capella de Sant Joan NepomucenoEsglésia de la Visita de la Verge MariaNoveno día La ciutat de Trakai, capital històrica de l'antiga Lituània, és una petita i idíl·lica ciutat envoltada de llacs i boscos, que es troba a 28 km a l'oest de Vilnius. Els primers assentaments són del segle XII, poc després es construeixen els castells, i el poble comença a créixer al voltant d’ells. A principis de la XV les fortaleses canvien les seves antigues estructures de fusta per sòlides pedres, i es construeix l'església catòlica. Durant aquesta època una gran varietat de comunitats comparteixen l'espai i deixen la seva particular empremta: tàrtars, lituans, russos, polonesos, jueus i caraïtes (un corrent religiós del judaisme) procedents de la península de Crimea. Aquests últims van aconseguir un gran auge econòmic que va durar fins a mitjans del segle XVII, quan la ciutat és incendiada i saquejada, i els castells queden en ruïnes. Es van realitzar àmplies obres de restauració al llarg de tot el segle XX.
Des Vilnius es pot anar amb tren o autobús, tots dos costen 6 LTL, , i triguen 25 minuts. La diferència està en la freqüència de pas, trens hi ha uns deu al dia, autobusos cada 20 minuts i et deixen 300 mts més a prop del centre. Horaris. Uns 400 mts al nord pel carrer Vyauto hi ha un punt d'informació, a la vorera de l'esquerra, que ofereix Mapa plànols i horaris.
Llac Luka al costat de les ruïnes del Castell de la Península Ruïnes del Castell de la Península Castell de la Península vist des del carrer Karaimu Ruïnes del Castell de la Península Llac Luka cal ostat de les ruïnes del Castell de la Península
Seguint cap al nord paso davant l'Església Ortodoxa de la Santa Mare de Déu, envoltada de bastides i en procés de restauració; i l'Església de la Visita de la Mare de Déu, fundada el 1409 a la part alta d'un petit turó pel gran duc Vytautas. En el punt on es trobava l'antic mercat, s'alça avui en dia un altar sobre el qual hi hagi una petita capella que conté una figura de Sant Joan Nepomuceno, protector de la ciutat. A mà dreta un caminet porta a la riba del llac Luka i les ruïnes del Castell de la Península. Va ser construït entre 1350 i 1377 pel Gran Duc Kestutis, com a part del conjunt defensiu que protegia Trakai i Vilnius. Va ser atacat i convertit en ruïnes a la fi del segle XIV per l'ordre teutònica. D'ell només es conserven algunes torres, restes de la muralla i parts de la fossa. Alberga en el seu interior un Museu de Historia.
Carrer Karaimu, la petita ciutat dels caraïtesKenessa, sinagoga caraïtaAl carrer Karaimu, la petita ciutat dels caraïtes, van arribar diversos centenars de famílies en 1397, portats des de Crimea pel Gran Duc Vytaulas per servir com guàrdies al seu castell. Una dotzena de famílies encara viuen aquí, conservant la seva llengua i costums. Aquí està la Kenessa, sinagoga caraïta, la primera construcció data de principis del segle XV. Va ser arrasada pel foc en diverses ocasions i reconstruïda per última vegada al segle XIX. Després de la segona guerra mundial va ser l'única oberta al culte a Europa.
Castell de l'illa Castell de l'illa Castell de l'illa Castell de l'illa Castell de l'illa
Embarcacions de lloguer al Llac GalvésVistes del Llac Galves darrera del Castell de l'IllaPerò el símbol de Trakai, és el Castell de l'Illa (accés 18 LTL), que s'alça sobre una de les moltes illes del llac Galvés. Construït com a fortalesa defensiva, es va convertir en residència del Gran Duc després de la batalla de Zagris (1410). Des de 1962 hi ha un Museu que reflecteix la història de la ciutat i la regió, els seus castells, la cultura i la religió dels caraïtes. Coincideixo amb varies escoles que han portat a les criatures d'excursió, i que han convertit el castell en una autèntic camp de batalla. És possible navegar pel llac Galvés, que envolta el castell de l'illa. Una hora de navegació costa des de 20 LT el lloguer d'un patinet flotant a 120 LT un veler, ens mig hi ha una àmplia gamma que varia en funció de l'embarcació i els dots de negociació de cadascun..
Castell de l'illa Castell de l'illa Castell de l'illa Castell de l'illa Castell de l'illa